BREAKING: Itt vannak az első képek a Thor-franchise következő részéből

2017. március 08. - Marvel Magyarország

Először nyerhetünk betekintést Thor visszatérésébe.

thor-ragnarok-chris-hemsworth.jpg

Néha még a szuperhősöknek is szüksége van némi változásra, az Entertainment Weekly mozimagazin exkluzív címlapja alapján pedig kiderült, hogy a várva várt folytatásban a címszereplő Thor is átesik egy ilyenen. "Jó volt, hogy reggelente egy órával kevesebbet kellett a sminkes székben ülnöm" – utalt Chris Hemsworth arra, hogy rövid haja révén ezúttal nem volt szükség a parókáját igazgatni. "Olyan volt számomra, mint egy újjászületés nemcsak színészként, de a karakter bőrében is." 

A Thor: Ragnarok lesz a figura harmadik önálló kalandja, ami több módon egyfajta újrakezdés is. "Meggyőződésem, hogyha elég szerencsés vagy három részt is megcsinálni egy franchise-ból, kötelezettséged, hogy ne ess bele a harmadik részekre jellemző hibákba" – mondta Kevin Feige, a Marvel Studios elnöke. A legújabb felvonásban Thornak nemcsak a halál istennőjével, Helával kell szembe néznie (akit az Oscar-díj nyertes Cate Blanchett alakít), hanem egykori Bosszúálló társával, a Hulkkal is (Mark Ruffalo), amikor a páros egy Sakaar nevű elhagyatott bolygón találja magát.

Thor balján a Tessa Thompson által alakított Valkűr látható, egy asgardi harcos, jobbján pedig a főgonosz Hela, aki szabadulásával az egész világra fenyegetést jelent. "Évezredekig volt bezárva, majd egy tévedésből kifolyólag elszabadul, és többé nem lehet őt visszatenni abba a dobozba" – mesélte karakteréről Cate Blanchett, aki a legendás kaszkadőrnővel, Zoë Bell-lel dolgozott együtt, hogy segítségével elsajátítsa a capoeira nevezetű brazil harcművészetet.

Hela fenyegetésének hála Thor végül Sakaar bolygóján köt ki, ahol kénytelen lesz gladiátorra válni és felfedezni, miszerint többé már nem is olyan szuper. "Sakaar alapvetően egy féreglyuk, az a hely, ahová az univerzum minden pontjáról küldik a szemetet, szóval az élet minden területéről találkozhatsz itt emberekkel, hihetetlen erőkkel és képességekkel" – magyarázza Hemsworth. "Senkit sem érdekel, hogy Thor milyen herceg vagy király egy másik világban. Továbbá az erejével elég könnyen felérnek néhányan, akikkel itt találja magát szemben." Csak egy példa erre: Sakaar legsikeresebb (és legnépszerűbb) harcosa, a Hulk. 

A skandináv mitológia végső csatájának látszatát keltő cím ellenére a Ragnarok mégis egy komikusabb darabja a filmsorozatnak, többek közt Taika Waititi rendezőnek köszönhetően. "Taikának olyan eszméletlen humora van, hogy minden karakter cselekvéseit a történettel együtt sikerült egy új irányba indítania" – mondta Hemsworth. "Minden nap megkérdeztük, 'Nem túlozzuk el? Tényleg ennyire mókás lenne ezt a filmet elkészíteni?'"

A Ragnarok csapatának most már csak a nézők reakciójára kell várnia. "Szerintem néha az emberek egy ilyen tónusváltást félreértenek, mondván, 'Mi csak egy értelmetlen komédiát csinálunk, amiben senkit sem érdekel, hogy mi történik'" – mondta Waititi. "Mi azonban szeretnénk, ha az embereket érdekelné a történet és szurkolnának a hős sikeréért. Szerintem csak egy kisebb változtatást tettünk a hangszínt illetően. Igazából ideges sem vagyok miatta, jó előérzetem van."

A Thor: Ragnarok tehát egy történésekkel és érdekesebbnél érdekesebb szereplőkkel teli űrkalandnak ígérkezik, amely egyetlen percre sem áll meg, reményeink szerint méltó lezárásaként az eddig nem túl erős trilógiának.  Az év utolsó Marvel filmje előre láthatólag 2017. november 2.-án debütál a hazai mozikban Taika Waititi ("Hétköznapi vámpírok") rendezésében.

(forrás: EW)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr5812323149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása