Maga a rendező is megerősítette, miért kell moziban bemutatni Az új mutánsokat

2020. július 31. - Marvel Magyarország

Jogi akadályokba ütközne más platformra küldeni.

new-mutants-fan-poster-main.jpg

A jelenlegi vírushelyzet miatt rengeteg film bemutatóját el kellett halasztani, több esetben (például az egyaránt mozikba szánt Artemis Fowl vagy a Trollok a világ körül esetében) viszont egy új modellt választottak a stúdiók: rögtön VOD- vagy streamingszolgáltatóra küldték az adott címeket. Adta tehát magát a kérdés, hogy nem lenne-e célszerűbb a már két éve halogatott Az új mutánsokat ugyanilyen módon közzétenni a Hulu vagy a Disney+ kínálatában. 

Most maga Josh Boone, a film író-rendezője a Collidernek adott interjújában adott választ erre a kérdésre, tiszta vizet öntve a pohárba: „A legtöbb filmnél szerződéseket kell aláírnod, ami garantálja a mozis megjelenést” – magyarázta. „Emiatt mindenképpen a nagyvásznon kell debütálnia ahhoz, hogy utána egyáltalán digitálisan is megjelenhessen. Igazából mi is azt szeretnénk, ha az emberek először moziban láthatnák a filmet, de ennek nyilvánvalóan akkor kell majd megtörténnie, amikor már újra biztonságos lesz beülni oda.”

Boone ugyanakkor azt is hozzátette, miszerint egyáltalán nem bánná, ha megkeresné a Disney a digitális bemutató ötletével, hiszen akkor mindenki láthatná a filmet. Az egyetlen bökkenőt az általa is pedzegetett jogi probléma jelenti: korábbi értesülések szerint a Disney-t szerződés kötelezi arra, hogy minden, a Fox felvásárlásakor már elkészült filmet moziban mutassanak be. Ami viszont ennél is fontosabb, hogy a Fox még a Disney-vel kötött üzlete előtt megállapodott az HBO-val, hogy az elkövetkező két évben minden filmjük az ő felületeiken debütáljon, így azok nem kerülhetnek fel az egeres cég tulajdonába tartozó streamingszolgáltatók kínálatába. Mindez azt jelenti, hogy nem maradt más lehetőség a mozis forgalmazáson kívül.

Az új mutánsok jelenlegi amerikai bemutatódátuma augusztus 28-án esedékes. Hazánkban ez 27-ét jelentett volna, azonban a Tenet augusztus végi bemutatója miatt a Forum Hungary arrébb tolta két héttel, tehát szeptember 10-én fut be a magyar mozikba a fiatal mutánscsapat. A jelenlegi tervek szerint.

(forrás: Superhero Hype, Collider)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr1916083616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása