Eredetileg máshogy nézett volna ki a Végtelen háború hőseinek halála

2018. augusztus 18. - Marvel Magyarország

Eredetileg nem csak elporladtak volna.

infinitywart2-108.jpg

A Bosszúállók: Végtelen háború vizuális effektjeiért felelős Dan Deleeuw egy interjújában beszélt arról, hogy a kezdeti tervek szerint Thanos csettintése jóval bonyolultabb módon vonta volna ki a pórul járt karaktereket a forgalomból.

Habár a részben a film alapjául szolgáló "Végtelen Hatalom" című sztoriban két panel között az emberek fele simán csak eltűnik, Deleeuw és csapata tisztában voltak vele, hogy a moziban ennél többre lesz szükség. Mivel a mutatványhoz Thanosnak mind a hat Végtelen Követ fel kellett használnia, a VFX részleg abból indult ki, hogy az egyes kavicsok hatása külön-külön is megjelenhetne vizuálisan. Deleeuw ezzel kapcsolatban így nyilatkozott:

"Ha már a hat kő együtt fejt ki hatást, logikusnak tűnt, ha azt vesszük, hogy mely kövek mit… hogy a kövek kombinációja hogyan hozza létre a dolgot. A Lélek Kő vajon belülről bomlasztja szét a lelket? Az Erő Kő a testet porlasztja el? A Tér Kő meg vajon magát a hamut mozgatja? Szóval a korai tesztekben ezeket az elemeket kombináltuk, és habár a maga módján igazán gyönyörű volt a dolog, mindez végső soron túl sok lett volna, nemde? Túlságosan… ha túl sok Lélek Kő effektet használtunk, akkor az egész úgy nézett ki, mintha az eltűnő személy lángra kapott volna, szóval inkább úgy döntöttünk, hogy nem erőltetjük ezt, hanem maradunk az egyszerűségnél."

Deleeuw úgy véli, hogy a jóval szolidabb hamu-koncepció sokkal nagyobb irányítási lehetőséget adott a kezükbe, mivel külön-külön tudták megtervezni, hogy a hamu miként haladjon át az elporladó és a többi ember testén, illetve hogy az miként szálljon el a szélben. Mindez lehetővé tette, hogy a szereplők egyedi módon távozzanak az élők sorából. Deleeuw szerint a fő cél az volt, hogy az egyes karakterek elporladásának meglegyen a maga sajátos "költőisége". Ezért van az, hogy míg néhányan rögtön semmivé válnak, mások haláltusája – mint például Pókemberé – hosszabb ideig is eltart.

(forrás: Comic Book Resources, Screen Rant)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr5814187257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása