Minden, ami kiderült a Bosszúállók: Végtelen háború előzményéből

2018. március 01. - Marvel Magyarország

Néhány dolgot tisztázott a film előzményeként szolgáló két füzet.

avengers-infinity-war-prelude-comic-fokep.jpg

A filmek előzményeként szolgáló hivatalos képregények többsége ugyan nem árul el túl sokat, de annyit azért igen, hogy legyen min rágódnia a rajongóknak. Hasonló a helyzet a Will Corona Pilgrim és Tigh Walker által a Bosszúállók: Végtelen háborúhoz kiadott füzetekkel is, amely bár Thanosból és a Végtelen kövek utáni kereséséből semmit sem mutat, remekül összefoglalja az eddig történeteket és megtudhatjuk, mi a helyzet kedvenc hőseinkkel az Amerika Kapitány: Polgárháború és a közelgő Bosszúállók eseményei között. Cikkünkben megkíséreltük összefoglalni a két részes előzmény legfontosabb újdonságait.

1. Közvetlenül a Polgárháború végi összecsapás után Steve és Bucky meglepetten tapasztalja T'Challa jelenlétét, aki miután közli velük, hogy őrizetbe vette Zemo-t, elnézést kér és felajánlja szolgálatait: "A mentális program, amelyet kénytelen volt elviselni, és amely a Hydra bérgyilkosává változtatta – talán tudok valakit Wakandában, aki segíthet kitörölni az elméjéből." A képregény végén már Wakandában járunk, elmondása alapján Shuri megtalálta a módját, hogyan távolítsa el a Bucky agyába programozott jelszavas indítósort (ami a Fekete Párduc stáblistás jelenete szerint sikeresnek bizonyult).

2. A következő oldalakon Amerika Kapitányék a Raft felé veszik az irányt, ahol egy teremnyi őrön átverekedve magát Steve kiszabadítja bebörtönzött társait - Sólymot, Skarlát Boszorkányt, Sólyomszemet és Hangyát. Clint visszavonulását bejelentve visszatér a családjához (tudván, hogy a Végtelen háborúban is találkozunk vele, ez sem lesz hosszú életű...), Scott egyenesen a lányához veszi az irányt, Wanda pedig "egy régi baráttal" találkozik - a következő panelen kéz a kézben sétálgat egy ismeretlen európai városban Vízióval, aki érdekes mód már itt is az előzetesekben látott emberi alakjában tűnik fel.

3. Steve talán eldobta a Kapitány identitást, de szuperhősként a továbbiakban sem lazsál. A szőke Fekete Özveggyel és Sólyommal (meg a már most igencsak népszerű szakállával) kiegészülve egy szíriai terrorista csoport után nyomoznak, akiknek állítólag amerikaiak biztosítottak Chitauri technológiájú fegyvereket (kapcsolódási pont a Pókember: Hazatéréssel?). Sam szerint Libanon a következő ország, ahol a triónak elintézni valója lesz, ők tehát rendkívül aktívak Thanos érkezéséig. Kérdés, hogy a filmben ezeknek az akcióknak lesz-e bármilyen jelentősége...

21.jpg

4. Az első szám a laboratóriumában dolgozó Tonyval zár, aki látszólag számít a közelgő fenyegetésre. A háttérben könnyen kiszúrható az elutasított Vaspók páncél, mellette az asztalon pedig a Steve-től kapott mobiltelefon - fontolgatja ugyan a hívást Tony, de attól tart, ezúttal az sem lenne elég. Az utolsó képkockán új páncéljának holografikus kivetülését szemléli, ami - mivel minden arra utal - nagy eséllyel a nanotech, bármilyen alakot felvenni képes Prime Armor lesz a képregényekből.

22.jpg

5. A második füzet elejétől a végéig a Sanctum Sanctorumban játszódik. Wong egy rendkívül alapos fejmosást tart Doctor Strange számára, mely során minden részletet megoszt az eddig ismert Végtelen kövekről - ki vadászott rájuk, mikor bukkantak fel, mire képesek és persze hol találhatóak jelen pillanatban. A Lélek kőről Wong sem tud többet nálunk, azonban amikor szóba kerül, elhagyja a száját a teljes előzmény valószínűleg legérdekesebb mondata: "Keveset tudunk a hatodik és egyben utolsó Végtelen kőről... de ha igaznak bizonyul, amit mondanak róla, ez lehet a legveszélyesebb mind közül." Határozottan kezdjük megérteni, miért ezt tartogatta utoljára a Marvel Studios. 

6. Természetesen a kövekkel kapcsolatos beszélgetésben Lokira is kitért a két varázsló, aki ugyebár kettőt (a Tesseractot és a jogarban található Elme követ) is birtokolt az első Bosszúállók idején. Mint most kiderült, rögtön ezt követően jelent meg a Földön apjuk nyomában Thor és Loki, szóval az előzmény elolvasásával még érthetőbbé válik Strange heves beavatkozása az istenségek érkezésekor.

Mint azt a cikk elején kihangsúlyoztuk, ez a két képregényfüzet nem váltja meg a világot, de a várakozásban egyre türelmetlenebb rajongóknak jó kis beszédtéma lehet egy-egy pontja, mint például az az elhintett infómorzsa a Lélek kőről. Az előzmény második, utolsó száma ma jelent meg hivatalosan. Reméljük, tetszett az összefoglaló, hamarosan további képregényes hírekkel is jelentkezni fogunk.

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr5313708658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása