6 színész, aki nagyon közel volt ahhoz, hogy eljátsszon egy ikonikus Marvel-karaktert

2021. február 27. - Marvel Magyarország

A többségük remek választás lett volna.

cover3.png

Egy korábbi cikkünkben szót ejtettünk azokról az esetekről, amikor adott színész ugyan eljátszott egy, a Marvel-univerzumhoz kötődő szerepet, ám a jelenetei az utolsó pillanatban kikerültek a végleges vágásból. Ezúttal olyan, hasonlóan peches sztárokat gyűjtöttünk össze, akiknek szinte garantált helyük volt egy szuperhősös produkcióban, valamilyen okból kifolyólag mégsem ölthették magukra a nekik szánt jelmezt.  

6. James Franco

jamesfranco.png

James Franco helyzete egyedi, hiszen az első Pókember-trilógia révén ő már a magáénak tudhatott egy jól ismert Marvel-karaktert, Harry Osborn személyében. 2017-ben ugyanakkor egy másik képregényfigura kapcsán keresték meg, ezúttal a Fox részéről: a stúdió Jamie Madrox, avagy a mutáns Többszörös Ember szerepét szánta neki egy önálló spin-off keretein belül. Franco producerként egyaránt ki akarta venni a részét a melóból az X-Men-univerzum híres/hírhedt építésze, Simon Kinberg oldalán, a forgatókönyvet pedig az az Allan Heinberg írta volna, akinek a Young Avengers mellett a Wonder Woman-mozifilm szkriptjét is köszönhetjük. Alig egy hónappal később aztán jött a hír, hogy a Disney felvásárolta a Fox szórakoztatóipari ágazatait, és ezzel a projekt szépen eltűnt a süllyesztőben.

5. Léa Seydoux

lea_seydoux.png

Az éveken keresztül rendezőről rendezőre járó, végül teljesen elvetélt Gambit-szólóprojekt kapcsán a Fox sokáig kereste az ideális női partnert Channing Tatum mellé, aki Bella Donnaként, a címszereplő gyerekkori szerelmeként debütált volna. Ő és a férfi két rivális banda, a Gyilkosok Társasága és a Tolvajok Társasága tagjai voltak Louisianában, így a képregények lapjain egyfajta mutáns Rómeó-Júlia párost alkottak. Habár egy kifejezetten érdekes karakterről van szó, a legtöbben inkább Gambit ikonikus barátnőjét, Vadócot akarták Remy LeBeau oldalán látni. Ettől függetlenül Bella Donnában megvolt a potenciál, hogy hasonló népszerűségre tegyen szert, és a Foxnál ennek tükrében nagy figyelmet fordítottak a castingra. Többek között Rebecca Fergusont és Abbey Lee-t is meghallgatták, végül a francia Léa Seydoux (007 Spectre: A Fantom visszatér) mellett döntöttek. 

4. John Malkovich

john_malkovich.png

Habár a Pókember 3. vetítéséről a legtöbb néző felemás érzésekkel távozott, a film anyagilag abszolút kimagaslóan teljesített, így sokáig egyértelműnek tűnt, hogy a Sony további részekkel bővíti a trilógiát. Sam Raimi rendező, aki szintén csalódott volt a végtermék miatt, nagyratörő tervekkel vágott bele a negyedik etap fejlesztésébe. Új főgonosznak a Keselyűt választotta, mely szerepre John Malkovichot kérte fel a stúdió. Bár a színész nyitott volt a lehetőségre, a fejesek az utolsó pillanatban inkább a teljes reboot mellett döntöttek, aminek a 2012-es A csodálatos Pókember lett az eredménye. Adrian Toomes végül a Pókember: Hazatérésben mutatkozott be először a nagyvásznon, és ugyan Michael Keaton remekül bevált a szerepben, szívesen megnéztük volna, mit kezd Malkovich a karakterrel, aki külsőleg és az egyéniségét tekintve is közelebb áll a Keselyű képregényes gyökereihez.

3. Anne Hathaway

hathaway.png

A soha el nem készült negyedik Pókember-film kapcsán a legendás Felicia Hardy, más néven a Fekete Macska debütálása is a tervek között szerepelt. A besurranó tolvajból lett jelmezes igazságosztó rajongói mondjuk nem biztos, hogy maximálisan elégedettek lettek volna azzal, ahogyan Sam Raimi interpretálta a karaktert. Az itteni Felicia ugyanis Adrian Toomes lányaként és bűntársaként, hovatovább a Keselyű női verziójaként került újragondolásra. Az Oscar-díjas Anne Hathaway, aki akkoriban elszántan dolgozott azon, hogy kitörjön a "szomszéd lány" skatulyából, a meghallgatások során olyan neveket utasított maga mögé, mint Rachel McAdams, Romola Garai vagy Julia Stiles. A sors iróniája, hogy miután a projekt szétesett, Hathaway a nagyon hasonló Macskanő bőrébe bújhatott A sötét lovag – Felemelkedésben.  

2. Dougray Scott

dougray_scott.png

Az ezredforduló környékén nagyon úgy tűnt, hogy Dougray Scott igazi szupersztárrá fog avanzsálni Hollywoodban, hiszen egymás után két sikervárományos franchise-ba is meghívót kapott: a Mission: Impossible 2. főgonosza mellett eredetileg Logant is eljátszotta volna az X-Men – A kívülállókban. Habár Bryan Singer rendező először Russell Crowe-t környékezte meg a szereppel, Scott is tökéletesen megfelelt a készítők elvárásainak. Tom Rothman, a Fox korábbi elnöke például így nyilatkozott a színészről: "Dougray-ban megvan a szükséges karizma, a fizikai erőnlét és a vadság." Igen ám, csak sajnos a Mission: Impossible 2. stábja kritikus problémák sorozatába ütközött a forgatáson, melyek jócskán meghosszabbították a kitűzött ütemtervet, ami így már belecsúszott az X-Men felvételeibe. Singer és a stúdió sokáig próbáltak variálni az időbeosztásokkal, ám egy adott ponton túl kénytelenek voltak újracastingolni Farkast, méghozzá a forgatás kellős közepén. Így esett a választás az akkor még szinte ismeretlen Hugh Jackmanre, akinek ez a szerep hozta meg az áttörést, míg Scott azóta teljesen elveszett a középszerű filmek labirintusában.    

1. Channing Tatum

channing_tatum.png

Hugh Jackman beharangozott távozásával a Fox Marvel-univerzumának szüksége volt egy új húzónévre, és a stúdiónál jól ráéreztek arra, hogy a közönségkedvenc Gambitben megvan a lehetőség, hogy betöltse a keletkezett űrt. Remy LeBeau-t egyszer már megkísérelték bemutatni az X-Men kezdetek: Farkasban, ahol Taylor Kitsch formálta meg a karaktert. Tekintve, hogy a film nem aratott osztatlan sikert, és mivel a színész később több hatalmasat bukó blockbustert is megpróbált elvinni a hátán, a fejesek úgy döntöttek, inkább tiszta lappal kezdenek egy új, jövedelmező nevű szupersztárral. Így esett a választásuk Channing Tatumra, akinek a stúdió már korábban is felajánlotta a szerepet, ám akkor egyeztetési problémák miatt nem valósult meg az együttműködés. Ezúttal viszont Tatum olyan lelkes volt, hogy producerként is részt kívánt venni a Gambit fejlesztésében. Az elmúlt években többször is izgatottan nyilatkozott a készülő produkcióról, a 2015-ös Comic-Conon pedig az X-Men: Apokalipszis és a Fantasztikus Négyes stábjával együtt jelent meg az X-Men-univerzum következő nemzedékének képviseletében. Habár Channing helye biztos volt, az első körben még 2016-ra kitűzött spin-off egész egyszerűen nem akart összeállni. 2015 és 2016 között Rupert Wyatt, Doug Liman és Gore Verbinski rendezők egymásnak adták a kilincset, de egyikük sem tudta pályára állítani a projektet. Az utolsó kegyelemdöfést a Disney-Fox felvásárlás vitte be, mely a legtöbb előkészületi stádiumban lévő filmterv végét jelentette a stúdiónál.

Összeállította: Szatyina Dávid

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr3316430570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2021.03.03. 10:13:23

malkovich keselyűjét ma is megnézném!

Bár keaton zseniális volt, az mcu messze egyik legjobb gonosza.
süti beállítások módosítása