Magyarul is megjelenik az elmúlt évek legjelentősebb X-Men képregénye

2021. február 16. - Marvel Magyarország

Méghozzá egyetlen kötetben összegyűjtve.

house_of_x_powers_of_x.jpg

Jonathan Hickman nevéhez több jelentős Marvel-képregény is fűződik az elmúlt évtizedből. A House of X és a Powers of X képregénysorozat ezek közül a legújabb, ami idén magyarul is megjelenik a Fumax kiadó jóvoltából.

Hickman a kétezres évek közepe óta alkot a Marvel kötelékében; az eltelt idő alatt írt történeteket a Fantasztikus Négyes és a Bosszúállók főszereplésével is. Ezek a sztorik mind központi szerepet töltöttek be a Marvel képregényes univerzum formálásában, így amikor 2019-ben a Marvel úgy döntött, hogy megreformálja a mutánsokkal kapcsolatos status quót, szinte adta magát, hogy Hickmant bízzák meg a feladattal.

Ennek eredménye lett az eredetileg 2019 nyara és ősze között megjelent House of X és a Powers of X páros, ami ugyan két címre van bontva, de ettől függetlenül egy összefüggő, 12 füzetes grandiózus történet, ami gyökeresen megváltoztatta az X-Men mítoszt. A sorozat hosszútávú változásokat idézett elő a Marvel a mutánsokkal foglalkozó történeteiben, egyszersmind közel 14 új, az X-Menre vagy egyéb mutáns karakterekre fókuszáló képregénysorozatot indított útjára.

Aki nincs képben az X-Men több évtizedes történelmét teljesen új megvilágításba helyező HoX és PoX minisorozatokkal, annak legyen elég annyi kedvcsinálóként, hogy a történetben Charles Xavier visszautasíthatatlan ajánlattal keresi fel a világ vezetőit, melyért cserébe egy önálló, autonóm országot kér a mutánsok javára: Krakoa élő szigetét.

A Fumax kiadónak hála pedig idén tavasszal magyarul is olvashatjuk majd ezt a mesterművet, természetesen a kiadótól megszokott minőségben és kivitelben. Ezzel egyébként ez lesz a legfrissebb magyarul is megjelent Marvel-képregény (mindeddig ezt a címet a szintén a Fumax által megjelentetett Kozmikus Szellemlovas birtokolta).

Ha tetszett a cikk, további hírekért kövess minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr8116429480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Intelligensmosópor-jogi aktivista 2021.02.17. 18:05:12

Azért mindenki emlékezzen, hogy ez nem igazán egy kerek sztori. Ez az X-Men jelenlegi status quo-jának a felvezetője. Szóval sok mindent megalapoz és elkezd amiből nagyon kevés szálat fejez be mert azokra vannak az ebből induló sorozatok.

Intelligensmosópor-jogi aktivista 2021.02.18. 18:20:51

@doggfather: Lehet. De eléggé válogatniuk kell ha lesz.

A cikk nem viccel hogy vagy 14 sorozat indult ebből a "Dawn of X" címke alatt. Elég vegyes felhozatal volt ahogy hallottam.

Aztán volt egy ABAB crossover* úgy kb. az összes között (X of Swords). Aztán jött a "Reign of X" címke indult vagy indulni fog még eddig vagy 4. Ha hihetünk Hickman-nek 3 fázist tervezett ennek az egésznek, és ezek szerint ez lenne a második.

* Vagyis 1. füzet egy sorozatban, 2. egy másikban, 3. harmadikban és így tovább, vagy ezt ismételve.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2021.02.19. 22:20:40

@Intelligensmosópor-jogi aktivista: még az se biztos, hogy válogatni kell.
szépen jönnek egymás után majd!

(reményhal)

Intelligensmosópor-jogi aktivista 2021.02.20. 12:41:18

@doggfather: A legkorábban indult sorozatoknál már most közel 20 füzetnél járunk (még 10 füzetes omnibusz kiadásban is 2 könyv) és hol van még a vége. Szóval ha nem válogatnak és mondjuk 2 kötet/év sebességgel számolok... nos, majd beérjük úgy 2040-re. XD
süti beállítások módosítása