Ethan Hawke játssza a főgonoszt a Marvel Holdlovag sorozatában

2021. január 15. - Marvel Magyarország

Hamarosan valóban elkezdődhet a forgatás.

hawkmoonknight.jpg

A Disney+ számos sorozattal bombáz minket, amelyeknek még a Marvel Moziverzummal is lesz kapcsolata. A héten debütált WandaVision az ismerős karakterek sztoriját bővíti, de természetesen akad olyan is a kínálatban, ami új, a mozivásznon eddig nem igen látott hősöket vezet be. A Moon Knight a Holdlovagot hozza be a képbe az új Star Wars-trilógiából is ismert Oscar Isaac megformálásában, és most már az sem titok többé, hogy neki kivel kell majd szembenéznie.

Az egyelőre ismeretlen főgonosz szerepére az 50 éves Ethan Hawke szerződött le, akiben még mindig generációjának egyik legjobb és legintellektuálisabb színészét tisztelhetjük, és akit eddig négyszer jelöltek Oscarra (kétszer színészként, kétszer íróként), egyszer pedig a színházi Tony-díjra. A Kiképzés és a Sráckor epizódszerepe mellett emlékezetes alakításokat nyújtott többek között a Holt költők társasága, a Mielőtt-trilógia, a Szép remények, Az emlékmás és A hét mesterlövész című alkotásokban is. Mivel mára megteheti, hogy abban vesz részt színészként, amiben csak akar, nagyon úgy tűnik, hogy a Holdlovaggal sikerült felkelteni az érdeklődését.

Ez persze nem véletlen, hiszen a címszereplő már önmagában a Marvel egyik legkülönlegesebb karaktere. Holdlovag nem tipikus igazságosztó, disszociatív személyiségzavarban szenved, melynek következtében több perszónája is kialakult, akik hol az ő engedélyével, hol teljesen kontrollálatlanul veszik át az irányítást a helyzettől függően. A karakter lényegében az őrület határán táncol, és a csatákban általában előszeretettel hagyatkozik brutális test-test elleni küzdelemre, szóval őt különösen nehéz lenne a családbarát kereteken belül tartani.

A készülő sorozattal kapcsolatos érdekesség, hogy a Fekete Özvegy után ez lesz a második olyan Marvel-produkció, aminek az elkészítéséhez hazánkat szemelték ki, a forgatás egész pontosan márciusban veheti kezdetét Budapesten. A szereplőgárdával kapcsolatban eddig Oscar Isaac szerepe volt kőbe vésett, de most már azt is tudni, hogy mellette az említett Ethan Hawke, illetve May Calamawy (Ramy) is szerepelni fog a sorozatban – utóbbi a női főszerepet vállalta magára, de hogy pontosan kit alakíthat, azt szintén nem kötötték az orrunkra.

Ha tetszett a cikk, további hírekért kövess minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr2316391438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása