35 karakter, akik a Bosszúállók következő formációját alkothatják a filmvásznon

2020. november 17. - Marvel Magyarország

Lesz nagy sürgés-forgás a Bosszúállók HR-osztályán.

avengers_main.jpg

Habár az újabb szigorítások és premierdátum-halasztások fényében úgy tűnik, még egy jó darabig nem láthatunk Marvel-produkciót a moziban, a gépezet nem áll le. És ugyan hivatalosan a stúdió még nem jelentette be a következő össznépi csapatfilmjének tervét, biztosak lehetünk benne, hogy nem a Végjáték volt az utolsó alkalom, amikor a Bosszúállók összeálltak a nagyvásznon. Tekintve, hogy mint minden tisztességes szuperhősbandának, ennek az alakulatnak is állandó velejárója a folyamatos rotáció, úgy gondoltuk, ideje eljátszani a gondolattal, hogy vajon kik alkothatják majd a Bosszúállók következő formációját! Íme tippjeink!

1. Amazon (Jennifer Walters)

Bruce Banner unokahúga a nyolcvanas évek óta kvázi oszlopos tagnak számít a Bosszúállók között. Nem is kérdés, hogy a nemsokára saját Disney+ sorozatot kapó Amazonnak ott a helye a csapat következő felállásában.

thumb-1920-212647.jpg

2. Amerika Kapitány (Sam Wilson)

Azzal, hogy Steve Rogers átadta pajzsát Sam Wilsonnak, nem kis terhet rótt a nyakába. Amerika Kapitánynak lenni ugyanis nemcsak kiváltság, de nagy felelősség is, ami bizonyos kötelezettségekkel jár. Például azzal, hogy helyet kell foglalni a Bosszúállók asztalánál, a csapatnak ugyanis szüksége van egy Amerika Kapitányra!

falcjpg-19cc06_32708_h3bs.jpg

3. Bestia (Hank McCoy)

Habár a legtöbben az X-Men tagjaként ismerik őt, Bestia sokáig a Bosszúállók sorait is erősítette. Talán nagyban megkönnyítené a mutáns karakterek számára az átállást, ha nem egy újabb X-csapatfilmben, hanem külön-külön mutatkoznának be a közönségnek. Ebben az esetben Bestia számára remek kiindulási pont lehetne a Bosszúállók következő része.

x-men-beast.jpg

4. Darázs (Hope Van Dyne)

Habár Darázs hivatalosan sosem lett "beléptetve" a csapatba, a Végjátékban ő is odatette magát a harcban, így az a minimum, hogy tiszteletbeli taggá fogadják. A csatlakozása azért is lenne logikus, mert a képregényben Janet Van Dyne, az eredeti Darázs az alapítók egyike volt, sőt, még a Bosszúállók név is tőle származott, hosszú ideig ráadásul vezetői posztot töltött be. 

ant-man-and-the-wasp-evangeline-lilly.jpg

5. Deadpool (Wade Wilson)

Sok különös figura megfordult már a Bosszúállók soraiban, de Deadpool beszervezése már-már teljes elmebajra utalhat. Pedig maga Steve Rogers ajánlotta fel neki a lehetőséget, aki legbelül egy igaz hőst látott Wade-ben. Más kérdés, hogy míg a képregények lapjain ezt relatíve könnyű kivitelezni, a nagyvásznon nem lenne egyszerű a korhatárosan elmeroggyant zsoldost összeereszteni a családbarát Bosszúállókkal.

56675.jpg

6. Dr. Strange (Dr. Stephen Strange)

A jó Dr. Strange-nek általában megvan a maga baja, de ha kell, mindig ott van, hogy segítsen a Bosszúállóknak. Egyébként talán Benedict Cumberbatch a leginkább alkalmas személy arra, hogy betöltse a Robert Downey Jr. távozása után keletkezett űrt, így ésszerű lépés lenne nagyobb szerepet adni neki a csoportdinamikában. 

2411a89b68089e9a8065aef09586587e.jpg

7. Fekete Lovag (Dane Whitman)

A hol klasszikus középkori lovagnak öltözött, hol spéci kütyükkel és lézerkarddal felfegyverkezett Fekete Lovag a Bosszúállók csapatának egyik elfeledett tagja, aki egy kis fazonírozással talán a következő Űrlord is lehet. A jövőre érkező Örökkévalókban teszi először tiszteletét a filmvásznon, méghozzá maga Havas Jon, azaz Kit Harrington megformálásában. Főleg a nyolcvanas és a kilencvenes években volt aktív bosszúállóként, de már az első, jóval korábbi megjelenése is a csapathoz kötődik.   

veiflwhww5kdzyctkith.png

8. Fekete Özvegy (Yelena Belova)

Nem titok, hogy az idén áprilisról jövőre halasztott Fekete Özvegyben a Florence Pugh által alakított Yelena Belova veszi át a stafétát Scarlett Johanssontól, az mindenesetre még kérdéses, milyen jövőt szán Kevin Feige a karakternek. Yelena a képregényekben sosem csatlakozott a Bosszúállókhoz, sőt, a csapat ellenségeként lépett fel nem is egyszer. Mindenesetre logikus lépés lenne, ha Natasha utódja töltené be a néhai Özvegy után maradt űrt. 

black-widow-yelena-belova-main.jpg

9. Fenegyerek (Matt Murdock)

Kevin Feige saját bevallása szerint nagy rajongója Charlie Cox Fenegyerekének, és mire eljutunk odáig, hogy új Bosszúállók-film születhessen, a netflixes karakterek már bőven elérhetőek lesznek a stúdió számára. Fenegyerek egyébként csak egy rövid ideig volt tagja a Bosszúállóknak, de ez persze nem jelent semmit.

charlie-cox-interview-daredevil-feature.jpg

10. Jessica Jones

Jessica sosem akart igazán bosszúálló lenni, de a körülmények egy adott ponton mégis úgy hozták, hogy férje, Luke Cage oldalán ő is csatlakozott a csapat egyik felállásához. Az biztos, hogy nagy öröm lenne látni, ahogyan Krysten Ritter karaktere az asztal alá issza még Thort is. 

dzhessika-dzhons-marvel-s-jessica-jones-serial-kristen-ritte.jpg

11. Hadigép (James Rhodes)

James Rhodes, Tony Stark hű barátja az évek során többször is tagja volt a Bosszúállóknak, hol Hadigépként, hol Vasemberként. Nála senki sem lenne méltóbb Tony helyének elfoglalására a csapat asztalánál.

iron-man-3-james-rhodes-as-iron-patriot-hd-wallpaper.jpg

12. Hangya (Scott Lang)

Scott Lang többször is hatékony segítségnek bizonyult a csapat számára, sőt, tulajdonképpen, ha ő nincs, az univerzum fele még mindig halott lenne. Nem is kérdés, hogy bérelt helye van a Bosszúállók soraiban!

2374c914_antman54b5cd15aa34a.jpg

13. Holdlovag (Marc Spector)

A tudathasadásos Holdlovag nem egy tipikus csapatjátékos, mindenesetre az évek során ő is megfordult a Bosszúállók néhány kevésbé mainstream felállásában (pl. Nyugati parti Bosszúállók, Titkos Bosszúállók). Saját Disney+ sorozatának előkészületei már nagyban zajlanak, és amennyiben a nézők körében elég népszerűnek bizonyul, nem teljesen elképzelhetetlen, hogy a Bosszúállók is besorozzák majd.  

115109.jpg

14. Hulk (Bruce Banner)

Most hogy Hulk végre nem csak egy őrjöngő szörnyeteg, hanem egy a Bruce Banner intellektusával bíró stratéga, egyszemélyben az észt és az izomerőt is biztosítja a csapat számára. Ha igazi nehézfegyverre van szükség, nem kérdés, hogy a zöld behemót a legjobb választás.

wp4029083.jpg

15. Luke Cage

Brian Michael Bendis keze alatt Luke Cage az egyik legmeghatározóbb pontjává vált a Bosszúállóknak, méghozzá a csapat egyik legviszontagságosabb időszakában. Bizonyára sokan látnák nagy örömmel a Mike Colter-féle verziót is hasonló szerepben.

luke_cage.jpg

16. Marvel Kapitány (Carol Danvers)

Carol Danvers Ms. Marvelként és Marvel Kapitányként is meghatározó tagja volt a Bosszúállóknak, ráadásul a Végjátékban Thanos ellen is igen hatékony segítségnek bizonyult. Az 1.1 milliárd dollárt termelő szólófilmjének fényében nem is kérdés, hogy a jövőben is hangsúlyos szerpe lesz a Marvel Moziverzum alakulásában, és talán a Bosszúállók csapatában is.   

captain-marvel-brie-larson-r2.jpg

17. Miss America (America Chavez)

America Chavez relatíve új karakternek számít, de képességeit tekintve igencsak vonzó lehet a nézők számára. Miss America ugyanis lyukat tud ütni a tér-időben, illetve teleportálhat a multiverzum bármelyik szegletébe. A csapat számára nem jönne rosszul egy ilyen tag, aki korábban egyébként az Ifjú Bosszúállók és a Nyugati parti Bosszúállók sorait is erősítette. A moziban leghamarabb a Doctor Strange in the Multiverse of Madnessben láthatjuk majd.

clean.jpg

18. Ms. Marvel (Kamala Khan)

Több mint valószínű, hogy Kamala Khan, avagy Ms. Marvel inkább a tinédzser szuperhősöket tömörítő Ifjú Bosszúállók soraiban köt majd ki, de ha eléggé népszerűvé válik, talán a nagy ligába is meghívják majd, ahogy például a Marvel’s Avengers videojátékban. 

msmarvel36.jpg

19. Penge (Eric Brooks)

Bármilyen szürreálisan hangzik is ez, két évvel ezelőtt Penge is csatlakozott a Bosszúállókhoz. Mivel manapság a képregényipar gyakorta a mozifilmek számára végez előtesztelést, nem kizárt, hogy egy nap az MCU-ban is taggá fogadják a vámpírvadászt, ami, tekintve, hogy a fantasztikus Mahershala Ali kelti életre a karaktert, azt hiszem, senkinek sem lenne ellenére. 

clean_1_0.jpg

20. Pókember (Peter Parker)

Pókember korábban is próbálkozott már a bosszúállóskodással, de Brian Michael Bendis volt az az író, akinek igazán jól sikerült őt integrálnia a csapat egészébe Az Új Bosszú Angyalai sorozatban. A Végjáték és az Idegenben eseményei után bölcsebbé és érettebbé váló Peter Parker számára remek lehetőség lenne, ha a Bosszúállók tagjaként vihetné tovább mentora, Tony Stark örökségét és tanításait.

4a4e363d644ae575857b15fc7abd331b.jpg

21. Póknő (Jessica Drew)

Sokakat meglepett Brian Michael Bendis döntése, amikor Jessica Drew-t, a hetvenes évek óta kissé feledésbe merült Póknőt tette meg a Bosszúállók egyedüli női tagjának 2005-ben, de mint mindig, most is az írónak lett igaza. Jessica remek adaléknak bizonyult a csoportdinamikához, az őt övező rejtély és a későbbi nagy leleplezés pedig különösen izgalmas sztorikat generáltak a csapat számára. Az egyetlen probléma, hogy Póknőt jelenleg a Sony tervezi vászonra vinni, de ha szerencsénk van, Pókemberhez hasonlóan talán rajta is hajlandók lesznek osztozkodni a Disney-vel.   

wp6847213.jpg

22. Rozsomák (James "Logan" Howlett)

Akárhogy is nézzük, sokak számára Hugh Jackman az egyszeri és megismételhetetlen Logan, még akkor is, ha a karakter sok szempontból gyökeresen eltér a képregényes megfelelőjétől. Rozsomák ugyanakkor túlságosan népszerű figura ahhoz, hogy a Marvel veszni hagyja őt. Az Új Bosszú Angyalainak tagjaként már bizonyított, és talán nem lenne rossz döntés, ha Kevin Feige rögtön ebbe a csapatba dobná be őt és nem az X-Menbe (hasonlóan ahhoz, ahogyan Pókembert is bemutatta nekünk), megkönnyítve Logan integrálódását az MCU-ba.

256127.jpg

23. Sersi

Sersi, aki a jövőre remélhetőleg már tényleg mozikba kerülő Örökkévalókban mutatkozik be a nagyközönségnek, a nyolcvanas és a kilencvenes években volt igen aktív bosszúálló, de már korábban is többször besegített a csapatnak. Tagsága alatt egy másik szuperhőssel, Fekete Lovaggal is sikerült összeszűrnie a levet.  

sersi.jpg

24. Shang-Chi

A Marvel nagy reményeket fűz Shang-Chi figurájához, aki az MCU első ázsiai főszereplős mozifilmjében fog debütálni a nagyközönség előtt. Holdlovaghoz hasonlóan ő is a Bosszúállók fedett akciókra specializálódott "leányvállalatának", a Titkos Bosszúállóknak volt a tagja, ám lenyűgöző harctudásának és egyéb képességeinek (a képregényekben meg is tudja sokszorozni magát) a nagy ligában is hasznát tudnák venni. Persze mindez attól függ, mennyire lesz népszerű a karakter.   

shang-chi.jpg

25. Shuri

Fél évvel ezelőtt nem is lett volna kérdés, hogy Fekete Párduc, azaz T’Challa kapjon helyet ezen a listán, mindenesetre Chadwick Boseman tragikus halálával a karakter Bosszúállókhoz való csatlakozása lehetetlenné vált. A Marvel megerősítette, hogy a színész emlékének tiszteletben tartása végett nem fogják újracastingolni a szerepet, mindenesetre a folytatás továbbra is terveben van. A legkézenfekvőbb megoldás ebben az esetben T’Challa húgának, Shurinak az előléptetése volna, aki a képregények lapjain egy időre átvette a Fekete Párduc titulust.  

shuri.jpg

26. Skarlát Boszorkány (Wanda Maximoff)

Wanda Maximoff régi veterán a Bosszúállók között, noha egy drámai idegösszeomlást követően éppen ő lett a csapat egyik legveszélyesebb ellenfele. Egy hosszú hiátus után visszafogadták Skarlát Boszorkányt a soraikba, és bár az MCU-ban a megőrülés még csak most, a WandaVision keretében jön el Wanda számára, valószínűleg itt sem marad örökké a sötét oldalon.  

elizabeth-olsen-says-wandavision-will-explore-why-her-character-is-known-as-scarlet-witch-social.jpg

27. Sólyomszem (Clint Barton)

Sólyomszem az évek során a Bosszúállók többféle felállásában is megfordult, mondhatni örökös visszatérő. Habár Jeremy Renner helyzete egyelőre elég képlékeny a Marvel Moziverzum jövőjében, jó lenne a karaktert ismét a csapat részeként látni, főleg mert a Végjátékban végre valóban tevékeny szerepet tudott vállalni a Bosszúállók soraiban.

wallpaper-1790527.jpg

28. Sólyomszem (Kate Bishop)

Sólyomszem protezsáltja és nevének későbbi örököse némileg módosítva kerülhet át a filmvászonra. Ha hihetünk a szóbeszédnek, a Marvel az Ifjú Bosszúállók soraiban szán neki komoly szerepet a jövőben, de a képregénnyel ellentétben idősebb lesz, mint a többi tag, és így egyfajta mentor/csapatvezér szerepet tölt majd be. Akárhogy is, a karakter kellően népszerű ahhoz, hogy akár a fő Bosszúállók csapatába is besorozzák őt, pláne, ha végre sikerül lekötni Hailee Steinfeld szerződését.

hawkeye-kate-bishop.jpg

29. Spektrum (Monica Rambeau)

Monica Rambeau jóval Carol Danvers előtt viselte a Csodakapitány nevet, sőt, a legendás Titkos  háború során is ő képviselte ezt a címet a Bosszúállók soraiban. A manapság Spektrumként futó Monicával gyermekként már találkozhattunk a Marvel Kapitányban, a felnőtt énjének debütálására pedig a WandaVisionben kerül sor. 

spectrum-square-2.jpg

30. Tél Katonája (Bucky Barnes)

Steve Rogers halála után egy rövid ideig Bucky Barnes látta el Amerika Kapitány kötelezettségeit a Bosszúállók soraiban. Tekintve, hogy Bucky a közvélemény szemében még mindig terroristának számít, kicsit nehéz lenne őt integrálni a csapatba, de talán a The Falcon and the Winter Soldier sorozatban végre sikerül tisztázni a nevét. 

wp1998239.jpg

31. Thor

Mjölnirrel vagy anélkül, kockahassal vagy pocakosan, Thor, a triumvirátus utolsó aktív tagja mindig nagyot dob a csapat összképén. Több mint valószínű, hogy a stúdiónak további tervei vannak vele, hiszen a kedvéért még az "1 karakter – 1 trilógia" szabályukat is hajlandók voltak felülírni. Így tehát nem elképzelhetetlen, hogy a Bosszúállók soraiban is láthatjuk még a villámlás istenét.

thor-2.jpg

32. Thor (Jane Foster)

Jane Foster a képregények lapjain csak rövidebb ideig birtokolta Thor erejét (hogy aztán később Valkűrként térjen vissza), de amennyiben a Natalie Portman alakította karakter kellően népszerűnek bizonyul a Thor: Love and Thunderben, a Marvel talán fontolóra veszi, hogy őt is besorozzák bosszúállónak.

thumb-1920-812519.jpg

33. Valkűr (Brunnhilde)

Az asgardi Valkűrtől nem idegen a bosszúállóskodás, a képregényekben a csapat több formációjához is betársult már. Tessa Thompson vagány alakításának köszönhetően a mozinézők körében is sokak kedvencévé vált a karakter, aki a Thor: Love and Thunderben a korábbinál jóval hangsúlyosabb szerepet kap majd.

thor-ragnarok-tessa-thompson-valkyrie.jpg

34. Vasököl (Danny Rand)

Danny Rand többször kivette már a részét a Bosszúállók megpróbáltatásaiból, és mivel a Netflix-sorozata nem pont úgy sült el, ahogyan azt a készítők szerették volna, ez talán egy jó alkalom lenne a Marvel számára, hogy tiszta lappal kezdhessen a karakterrel.

iron_fist_1.jpg

35. Vízió

Vízió halott és élvezi – a WandaVision sorozat előzeteséből legalábbis ez derült ki. Kérdés, hogy ez a "feltámadás" mennyire lesz tartós a számára. Android lévén egyébként már többször visszatért a halálból a képregények lapjain, szóval bármi lehetséges. Az is, hogy egy nap ismét a Bosszúállók soraiban láthatjuk őt.

904746.jpg

Íme hát 35 karakter, akik közül bárki esélyes lehet a Bosszúállókhoz való csatlakozásra. Ti kiket látnátok közülük a legszívesebben a csapat részeként? Osszátok meg velünk saját preferált kombinációitokat kommentben!

Összeállította: Szatyina Dávid

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr1816285986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2020.11.18. 14:15:34

Luke Cage tuti kellene bele!
.
A többi majdnem mindegy nekem, hogy kik.

(Penge nem való bele, hiába volt tagja többször is a képregényben)

steery 2020.11.18. 14:49:03

Az "Amerika kapitány" nem egy cím, ami csak úgy átruházható vagy örökölhető. Ő pont a GMO tulajdonságának köszönhetően lett az, aki. Attól még, hogy másvalakire ráhúzzák a feszes kék naciját meg a kezébe adják a frízbít, nem lesz belőle méltó utód.
süti beállítások módosítása