Megmutatták a Spider-Man: Miles Morales első bossharcát, ami Peter Parker visszatérését is felfedi

2020. október 15. - Marvel Magyarország

Az első megmérettetés visszavágó is lesz egyben.

spiderman-miles-morales-screencap-4.jpg

A néhány héttel ezelőtt megtartott PlayStation 5 bemutatón már rengeteg mindent megtudtunk a Spider-Man: Miles Moralesről, azonban a Game Informer videojátékmagazin legfrissebb számának hála most ismét vadonatúj részletek láttak napvilágot, amelyek csak még nehezebbé tették a további várakozást. Az újdonságok bemutatását kezdjük is rögtön egy igencsak méretes visszatérővel, vagyis Rhinóval, aki a fejlesztők elmondása alapján a játék legelső bossaként alaposan feladja majd az ekkor még kissé ügyetlen főhősnek a leckét.

A közel kétperces videóban látható, amint Miles a 2018-as Spider-Manben tapasztalt harcmodorhoz hasonlóan kisebb közelharci támadásokkal és egyéb különleges képességekkel, na meg kütyüket bevetve igyekszik megtörni a nagyra nőtt behemót védelmét, hogy aztán pár jól irányzott pofonnal próbáljon pontot tenni a kéretlen visszavágó végére. A meglehetősen ismerős szituáció ellenére újdonságokból is akad valamennyi, hiszen Miles – ellentétben Peterrel – amolyan Batmanes módon Rhino hátára ugorva képes a megfelelő irányba terelgetni ellenfelét, hogy ezzel ideiglenesen elkábítsa, mielőtt bevethetné a Venom Punch névre keresztelt támadását. Ez első látásra lényegében egyfajta elektromos pofánvágásként felfogható kombó, ami minden bizonnyal a játék többi ellenfelével való összecsapás közben is igen jó szolgálatot fog tenni.

A felvétel megerősíti továbbá, hogy Miles Morales történetében Peter Parker is szerepet kap, szóval nem kell tőle tartani, hogy nem lesz meg a történeti folyamatosság a 2018-as Spider-Man és a mostani mellékszál között. Habár egy napokban megjelent marketinges anyag alapján arra következtethetünk, hogy Peter Parker a két játék eseményei között készítette fel a hősködésre az ifjú falmászót, és valószínűleg csupán a program elején találkozhatunk vele, de két Pókember minden esetben nyerő.

Az immerzió, vagyis hogy teljesen átszellemülhessünk Pókemberré a játék első percétől az utolsóig, már az előző részben is kiemelt szempont volt, amit most az Insomniac Games csapata igyekezett egy teljesen új szintre emelni. Ennek az elképzelésnek az egyik újdonsült hozománya a Barátságos és közkedvelt Pókember app, ami nem más, mint a küldetésválasztó menü újragondolt változata. Míg Peterrel egy külön menüben kellett bóklásznunk a különböző feladatok felvétele közt, addig itt nem leszünk rákényszerítve erre, hiszen az érintőképernyőn a megfelelő irányba húzva az ujjunkat előhívhatjuk a már említett appot, hogy aztán abból válasszuk ki, melyik feladatot szeretnénk legközelebb megoldani. Az efféle megoldások elsőre talán apróságnak tűnhetnek, azonban végeredményben mégis rengeteget képesek hozzáadni a fentebb már említett immerzióhoz. 

Ha pedig már apróságok, akkor nem mehetünk el a program egyik legaranyosabb és vélhetően igen hamar közönségkedvenccé váló szövetségese, a Spider-Man névre keresztelt és a hátizsákunkban lapuló vörös macska mellett sem, aki hűséges társként természetesen a harcokból is kiveszi majd a részét. Hogy hogyan, azt láthatjátok a videó végén. A Game Informer a mozgóképes anyagok mellett jó szokásához híven egy egész galériányi vadiúj – háttérképként sem utolsó – látnivalóval is meglepte a rajongókat, melyeket az alább található galériában tudtok közelebbről is szemügyre venni. 

A Marvel's Spider-Man: Miles Morales november 12-én fog megjelenni PlayStation 4-re, a nálunk november 19-től kapható PlayStation 5-ön pedig nyitócím lesz.

(forrás: Game Informer)

Ha tetszett a cikk, további hírekért kövess minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr3716239642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása