A Spider-Man: Miles Morales főhősét egészen más lesz irányítani Peter Parkerhez képest

2020. augusztus 15. - Marvel Magyarország

Az Insomniac Games szerint több fronton is érzékeltetni fogják a két szereplő eltéréseit.

spider-man-miles-morales-screencap-1.jpg

A következő Pókember-játékban egy különállóan játszható kalandra indulhatunk Miles Morales-t irányítva, aminél már a cím is egyértelművé tette, hogy a történet Peter Parker helyett ezúttal a képregényekben 2011-ben, a filmvásznon pedig a Pókember: Irány a Pókverzum! révén 2018-ban bemutatkozott Miles Morales karakterére összpontosít. Az új főhős képességei nem csupán a fejlett érzékekre és kondícióra, illetve a hálóvetésre korlátozódnak, emiatt más élmény is lesz irányítani.

Az Entertainment Weeklyvel beszélgetve Brian Horton és Bryan Intihar, a játék kreatív rendezői annyit mondtak az eltérésekről, miszerint a leglátványosabb módon a játékmenet hangsúlyozza majd ki a Peter és Miles közötti különbségeket. A játékban ugyan Peter fogja tanítani az újdonsült hőst az alapokra, képességeit Miles azonban a saját módján tanulja majd meg használni. Horton és Intihar szerint ez a karakter animációjában, mozgáskultúrájában is megnyilvánul. Miles alap harcstílusa is különbözik majd Peterétől, az új képességek ráadásul új játékmechanikáknak fognak megágyazni: a hálószövő energialökettel sokkolhatja az ellenségeket, illetve a csendes rajtaütéseknél jól jön majd, hogy egy rövid ideig még láthatatlanná is válhat. 

Mindemellett a történetben is érzékeltetik majd az eltéréseket közöttük, hiszen mindketten máshogyan egyensúlyozzák ki a mindennapjaikat és a hőslétet. Hogy ez pontosan mit jelent, az majd a játékból derül csak ki, viszont Horton azt is megemlítette, hogy míg a Peter-féle Pókember „tragédiából született” Ben bácsi halála által, addig Milesé inkább „a családból nő ki”. Peternek nagyobb nehézséget okoz felfedni a kilétét még a hozzá közel állókkal szemben is, míg Miles számára ez fontosabb. Emellett a rendezők teljes, kibontott karakterívet szánnak a főszereplőnek, amivel továbbviszik a még a Marvel's Spider-Manben megkezdett történetét, és amely hosszban nagyjából az Uncharted: The Lost Legacy-hoz lesz hasonlítható.

A Spider-Man: Miles Morales nagyjából egy esztendővel az előző játék után játszódik, Miles pedig új, harlemi otthonában sem lehet nyugton, amikor a szervezett bűnözés és egy energiavállalat között háború robban ki. Természetesen mindkét fél nagyon szeretné magának megszerezni Harlemet, függetlenül az ott lakók véleményétől. A program a PlayStation 5-tel egy időben kerül majd az üzletek polcaira.

(forrás: GameRant, EW)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr5216139898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása