A Marvel's Avengers új bemutatója a játékmenetet és a főellenséget is leleplezte

2020. június 25. - Marvel Magyarország

Az alkotók alaposan bemutatták a Bosszúállók-játékot.

marvel-avengers-banner-image.png

Már jó ideje nem hallottunk a Marvel népszerű szuperhőscsapatát ezúttal videojátékban középpontba helyező Marvel's Avengersről, a Square Enix és a Crystal Dynamics azonban elérkezettnek látta az időt, hogy egy úgynevezett "WAR TABLE" stream keretében nemcsak a játékmenetet, hanem azon belül még a kooperációs küldetéseket is bemutassák. A főszerep ezúttal Thoré, de természetesen minden hős beköszönt a közvetítés során.

A kezdéskor megmutatott sztorielőzetesből kiderült, hogy a szuperhősös program főellensége Dr. George Tarleton, más néven M.O.D.O.K. lesz, az A.I.M. nevű, csúcstechnikai eszközökkel operáló szervezet horrorfilmekbe is beillő, ugyanakkor mérhetetlen intelligenciával bíró alapítója. Tarleton a Bosszúállókat okolja a cselekmény mozgatórugójának számító A-Napon történtekért, amikor is az elszabaduló Terrigen köd hatására rengetegen embertelen képességek birtokába jutnak, köztük maga Tarleton is. Az A.I.M. veszélyesnek bélyegzi az emberteleneket, ezért a gyógymód reményében elkezdi őket bebörtönözni, mégpedig azzal a végső céllal, hogy teljesen eltöröljék a világból a szupererőket.

Ezt követően a fejlesztők nyilvánosságra hoztak egy nyolcperces játékmenet-bemutatót is, főszerepben Thorral, aki a katasztrófa utáni években láthatóan a képregényekből ismert Donald Blake álnéven ténykedett. Az ilyen hősközpontú küldetésekben, játékbeli nevén Hero Missionökben csak egyedül garázdálkodhatunk, és ennek során mindegyik hős játékstílusát megismerhetjük. A látványos csetepatéban Hulk és Vasember is tiszteletét teszi, de itt kizárólag Thor irányítására van lehetőség.

A "Once an Avenger" nevű küldetés bemutatása után a harcrendszer bővebb ismertetésére is rátértek a közvetítésben. A Crystal Dynamics ígérete szerint egyedi élményekben lesz részünk, ugyanis egy egész skillfa áll rendelkezésünkre a közelharci és távolsági támadásokba sorolt, valamint speciális képességek elosztásához. Ebből kifolyólag minden szuperhős többféle irányba fejleszthető, vagyis az együttműködésre alapozó kooperatív mód során nem lesz két ugyanolyan karakter a csatatéren. Ide tartoznak még a harcrendszer gerincét képező Heroic Move-ok, amelyekből háromfélét különböztetünk meg: az Assault a leggyorsabb támadástípus, a Support a csapattársakat hivatott segíteni, értelemszerűen hosszabb feltöltődési idővel, a leghosszabb, egyben a legerősebb támadás pedig az Ultimate, ami Thor eesetében például az ellenség pajzsain is áthatoló Bifrost csapás.

A skillfa mellett a változatos fegyverek, páncélok, egyéb tárgyak és perkek is biztosítják a testreszabhatóságot, arról nem beszélve, hogy hősünk megjelenését is teljes mértékben módosíthatjuk különféle jelmezekkel, ruhákkal és maszkokkal, amiket a játékban előre haladva szerezhetünk meg. Többek között választható lesz Hulk képregényes Joe Fixit külseje, Amerika Kapitány "pikkelypáncélos" jelmeze, egy viking dizájnú Thor skin vagy az Original Sin-képregényekben felbukkant Vasember-páncél.

A főkampány Hero Mission küldetései mellett az egyedül és négyfős kooperatív módban egyaránt játszható Warzone-ba is belevethetjük magunkat, ahol egyetlen játéktérben alacsonyabb és magasabb szintű karakterekkel is össze lehet állni, jellegük, nehézségük pedig attól függ, hányan csatlakoznak a csapathoz. A Warzone-küldetésekben mindenkinek meglesz a szerepe, amelybe részletesebb bepillantást nyerhetünk egy szintén tegnap kiadott előzetessel.

A Marvel’s Avengers szeptember 4-én érkezik PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra, és mint a napokban kiderült, a next-gen konzolok megjelenésekor PlayStation 5-ön és Xbox Series X-en is el lehet majd indítani a szuperhősös játékot.

(forrás: EW, Game Rant)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr3715913406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása