A Spider-Man: Miles Morales egyszerre lesz ismerős és újszerű

2020. június 12. - Marvel Magyarország

Valamivel közelebb kerültünk a program mibenlétéhez.

spider-man-miles-morales-featured.jpg

A Sony megtartotta a PlayStation 5 online eseményét, aminek keretében először mutatták meg, hogy milyen játékok érkeznek a még idén megjelenő konzolra. Az egyik legnagyobb meglepetést rögtön a műsor elejére tartogatták, amikor kiderült, hogy 2018 egyik legnagyobb sikere, a Marvel's Spider-Man is folytatást kap, mindössze két évvel az első rész megjelenését követően.

A Spider-Man: Miles Morales elképesztően látványos bemutatkozó előzeteséből könnyű megállapítani a legszembetűnőbb különbséget az elődhöz képest, a figyelem középpontjába ugyanis ezúttal a Spider-Manben feltűnő, most pedig főszereplővé előlépő Miles Morales kapja, az viszont már akkor sem volt világos, hogy a program teljes értékű folytatás, kiegészítő vagy éppen spin-off lenne. A Sony európai régiójának vezetője, Simon Rutter igyekezett eloszlatni kétségeinket, amikor a The Telegraph-nak adott interjújában megerősítette, hogy nem igazi folytatásról van szó.

Elmondása szerint az új Pókember-kaland kiegészítő tartalom lesz egy jelentős grafikai tuninggal, a PlayStation 5 képességeihez igazítva. „Úgy gondolom, egyszerre nevezhetjük az előző játék kibővítésének és továbbfejlesztésének. Egyrészt megvan benne a számottevő Miles Morales-tartalom, ami a kiegészítést erősíti, másrészt azonban sarkalatos változásokat hoz a játékba és a motorba, nyilvánvalóan a PlayStation 5 technológiai újdonságainak köszönhetően.”

Noha sokan ezt úgy értelmezték, hogy a Spider-Man: Miles Morales a 2018-as Spider-Man a PlayStation 5-re feljavított változatának kiegészítője (avagy DLC-je) lesz, hasonlóan a nemrégiben kiadott Xenoblade Chronicles: Definitive Editionhoz, ennél sokkal valószínűbb, hogy önállóan futtatható formában érkezik. A Sonynál erre is volt korábban példa, nevezetesen az Uncharted: Lost Legacy és az InFamous: First Light esetében, ahol az eredeti játékok alapjaira építkezve hoztak el új tartalmakat, egy teljes értékű folytatásnál rövidebb játékmenettel, és természetesen alacsonyabb árszabással.

Tehát a várva várt Spider-Man 2 valószínűleg nem ez lesz, hanem majd egy másik projekt, és a Spider-Man: Miles Morales valóban egyfajta spin-off, ami egyszerre lesz ismerős és újszerű, miközben továbbviszi a 2018-as játékban megkezdett történetet és kibővíti annak világát, a PS5 minden technológiai megoldását kihasználva. A konferencián még azt is bejelentették, hogy 2020 végén, tehát a konzollal egyszerre meg is fog jelenni.

(forrás: The Telegraph, Game Rant)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr5015806286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása