Egy rajongó megalkotta a Marvel Moziverzum kronológiai sorrendjét jelenetről jelenetre haladva

2020. május 30. - Marvel Magyarország

Megszületett az eddigi legnagyszabásúbb kronológiai sorrend.

bosszuallok-vegjatek-fokep-01.jpg

A Marvel Moziverzum filmjei kifejezetten szerteágazóak ami az idősíkokat illeti, ezt pedig még tovább bonyolította a Bosszúállók: Végjáték időutazós, új idővonalakat kialakító őrülete. Egy bátor és rengeteg szabadidővel rendelkező rajongó nemrég úgy döntött, igazságot szolgáltat, és összerakta az első három fázist magában foglaló Végtelen Saga teljes, kronologikus idővonalát jelenetről jelenetre haladva.

Tony Goldmark a Twitteren tette közzé azokat a screenshotokat, ahol időrendi sorrendbe fűzve láthatók a Marvel Moziverzum filmjeinek egyes szekvenciái, a Disney+-on megtalálható verzióinak időkódjaival. Mint ilyen, a lista élére kerültek a Thor és a Thor: Sötét világ az MCU kontinuitásában évezredekkel korábban elhelyezkedő prológusai, de például az Amerika Kapitány-folytatásokban helyet kapott visszaemlékezéseket is összefűzte a készítő a második világháború idején játszódó Az első bosszúálló eseményeivel, hogy átfogó képet kapjunk Steve Rogers életéről. 

A tweetfolyamban többen is felhívták Goldmark figyelmét arra, hogy A hihetetlen Hulk és a Bosszúállók: Végjáték eseményeit nem pontosan dolgozta fel, így pár pontosítás után most már a teljes jelenetlista elérhető a szerző által írt cikkben, vagy a képre kattintva az alábbi galériában.

Ha bárki kedvet érezne az ilyen módon történő tartalomfogyasztáshoz, vegye figyelembe, hogy a cselekmény és a narratíva így nem nyújt teljesen filmszerű élményt, csupán az események valós időrendje bontakozik ki a jelenetek összenézésekor. Mindenesetre a kronológiai sorrend elhivatott rajongóinak jó hír lehet továbbá, hogy a hozzászólások közt már legalább egy valaki jelezte, hogy elkezdett dolgozni az összevágott verzión.

A közelmúlt egyik legfelkapottabb popkulturális eseményére reagálva nekünk már csak egy kérdésünk maradt: #ReleaseTheMCUSuperCut?

(forrás: Mashable)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr5415729750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása