Hogyan vezette fel az Ultron korát A S.H.I.E.L.D. ügynökei második évada?

2020. május 28. - Marvel Magyarország

Kibogozzuk a szálakat!

136584_7866_ful3.jpg

A végéhez közeledik A S.H.I.E.L.D. ügynökei, ezért aktuálisnak éreztük feleleveníteni, hogyan is kapcsolódott a sorozat a tágabb Marvel Moziverzumhoz. Az Amerika Kapitány: A tél katonájával való közös szálak valószínűleg mindenki számára egyértelműek, azonban az már jóval kevésbé köztudott, hogy a sorozat vezette fel többek között a második Bosszúállók-film, az Ultron kora nyitójelenetét is.

Ha visszaemlékszünk, a 2015-ös film egy bevetéssel veszi kezdetét, amikor a csapat rajtaüt a Hydra egyik utolsó, Szokóviában található bázisán, hogy visszaszerezzék Loki jogarát Wolfgang von Strucker báró kezei közül. A minden apró részletre odafigyelő rajongókban itt fel is merülhet a kérdés: honnan tudhatták meg hőseink, hogy pontosan hol is keressék a Hydra-vezér rejtekhelyét? Természetesen a S.H.I.E.L.D.-től!

A 2. évad 19. epizódjában (A piszkos féltucat, avagy eredeti nevén The Dirty Half Dozen) a nézők tanúi lehetnek, amint Phil Coulson megosztja a szóban forgó információt Maria Hill-lel, aki aztán természetesen a csapatnak is leadja a drótot. Az évad egyik visszatérő eleme volt a Hydra maradványai utáni vadászat és a terroristaszervezet emberkísérletei, amely során szuperhumánokat próbáltak létrehozni. Mint ilyen, visszatérő szereplő volt a Henry Goodman által játszott Dr. List karaktere, aki A tél katonája stáblista utáni jelenetében is felbukkant Strucker báró szövetségesként. Coulson csapata végül felszámolta a doktor munkásságát, akit ezt követően az Ultron korában láthattunk utoljára.

A sorozat egyébként a film másik üresjáratára is megoldással szolgált, avagy honnan tudott előkaparni Nick Fury egy komplett Helibázist a S.H.I.E.L.D. összeomlását követően? A S.H.I.E.L.D. ügynökeiből kiderül, hogy a film végén megjelenő repülő anyahajó megszerzése szintén Coulson érdeme, amelyet az úgynevezett Théta-protokoll részeként sikerült ismét üzembe helyezhetővé tennie olyan világméretű vészhelyzet esetére, mint amilyet Ultron előidézett Szokóviában.

Az Ultron kora természetesen a fenti információk nélkül is tökéletesen megállja a helyét, ugyanakkor szerintünk még így is hangulatos extrának számítanak, legalábbis az összefüggő univerzum és a kontinuitás tekintetében. A S.H.I.E.L.D. ügynökei utolsó évadja amerikai idő szerint szerda este debütált.

(forrás: Screen Rant)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr7315719220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása