Összeszedtük az összes filmes karaktert, aki szerepelt A S.H.I.E.L.D. ügynökeiben

2020. május 27. - Marvel Magyarország

Bár az igazi nagyágyúk távol maradtak, számos szereplő megfordult a szériában.

agents-of-shield-phil-coulson-avengers.jpg

A hetedik, és egyben befejező évadához érkező A S.H.I.E.L.D. ügynökei ugyan a kisebb képernyőkre tervezett széria, mégis rengeteg szállal kötődik a Marvel Moziverzumhoz. Ennek egyik elengedhetetlen eleme, hogy időről időre felbukkantak olyan karakterek, akik a mozivásznon is megjelentek. Habár az olyan hősök, mint Vasember, Thor vagy Amerika Kapitány távol maradtak a tévés szerepléstől, a visszatérő és főszereplő S.H.I.E.L.D. ügynökök mellett bőven akadtak mások, akik tiszteletüket tették a képernyőn. A Screen Rant nemrég összeszedte ezeket a szereplőket, lássuk is a listát!

Phil Coulson

coulson_s3_3.jpg

A sorozatban főszerepet kapott a filmekben is igen népszerű karakternek számító Coulson ügynök. A Vasember két részében, a Thorban és a Marvel Kapitányban is megjelenő Coulson az első Bosszúállókban elhunyt, de a sorozatból kiderül, hogyan hozták vissza az élők közé. A hányattatott sorsú karakter az ötödik évadban szintén elhalálozott, de hasonmása feltűnt a folytatásban, míg a jelekből ítélve a végjátékra az eredeti Coulson is visszatér. 

Nick Fury

mv5bmtuyndc2nje5n15bml5banbnxkftztcwndkwodyzmw_v1.jpg

A Marvel Moziverzum egyik központi karaktereként, valamint a S.H.I.E.L.D. egykori igazgatójaként furcsa lett volna, ha nem teszi tiszteletét a szériában. Bár az első évadban kétszer is szerepelt, a rajongók azóta csak a mozivásznon láthatták őt.

Maria Hill

mariahill1_0.jpg

A Cobie Smulders által alakított ügynök több epizódban is feltűnt, de legutoljára a második szezonban jelent meg. Már a pilot részben is találkozhattunk vele, az első évad folyamán pedig Coulson fontos szövetségese volt. Az Amerika Kapitány: A tél katonája eseményei után pedig segített az ügynökség talpra állításában.

Jasper Sitwell

marvel-agents-of-shield-season-1-episode-16-dvdbash-14.jpg

Sitwell a Thorban, a Bosszúállókban és A tanácsadó című rövidfilmben jelent meg Coulson ügynök társaként, de feltűnt a szintén rövidfilmként elkészített A 47-esben is. Maximiliano Hernández karaktere az első évad több részében is kiemelt figyelmet kapott, de A tél katonája eseményei nagyban meghatározták karrierjét, hiszen Bucky keze által elhalálozott.

Felix Blake

marvel-agents-of-shield-season-1-episode-16-dvdbash-13.jpg

A Titus Welliver alakításában megelevenedő Felix Blake azon karakterek közé tartozik, aki klasszikus MFU filmben még nem szerepelt, ugyanakkor Sitwellhez hasonlóan felbukkant A 47-es című rövidfilmben. Bár az első évados második felbukkanásakor úgy tűnt, meghalt, a harmadik évadban sokak meglepetésére visszatért az Őrkutyák élén. A karakter még mindig életben van, így arra is megvan a lehetőség, hogy a záróévadban, vagy későbbi filmekben is felbukkanjon. 

Peggy Carter

agentsofshieldpeggycarterkommendefolge-05.jpg

A második világháború alatt Amerikai Kapitány szerelmét jelképező hölgy kétszer is cameózott A S.H.I.E.L.D. ügynökeiben. Azonban miután a karakter saját sorozatot kapott, majd azt két évad után elkaszálták, abbamaradtak a vendégszereplések is. 

Az Üvöltő Kommandó

csm_marvels_agents_of_shield02_23hoehle_des_loewen_0542_3ac74c5286.jpg

Bár az első Amerika Kapitány filmben szerepet kapó alakulat nem fordult meg teljes létszámban a sorozatban, Dum Dum Dugan és Jim Morita visszatértek Peggy Carter oldalán a második évad nyitóepizódjában.

Doctor List

aos211_0462.jpg

Dr. List A tél katonája stáblista utáni jelenetében bukkant fel először a Marvel Moziverzumban, a sorozat második évadában tett látogatásai alkalmával pedig arról is pontosabb képet kaphattunk, hogy min is ügyködött Von Strucker báróval közösen. Utolsó megjelenése pedig azt is előrevetítette, hogy az Ultron korában is tiszteletét teszi majd.

Sif úrnő

marvel-agents-of-shield-season-1-episode-15-dvdbash-01.jpg

A két Thor filmben is szereplő Sif úrnő a sorozat első két évadában fordult meg vendégszereplőként, a Jaimie Alexander által alakított asgardi harcos ugyanakkor eddig nem tűnt fel több Marvel Moziverzum produkcióban. Korábbi híresztelések szerint azonban a karakter akár saját sorozatot is kaphat a Disney+-on.

Matthew Ellis

bouncing_back_14.jpg

A Vasember harmadik részében felbukkanó Ellis elnök többször is szerepelt A S.H.I.E.L.D. ügynökeiben az Ultron kora eseményeit követően, amikor a S.H.I.E.L.D. romjain létrehozta a földönkívüli fenyegetésekre specializálódott Aktív Terrorelhárítást Célzó Uniót.

Gideon Malick

powers-boothe-gideon-malick-shield.jpg

A Bosszúállókban a Világbiztonsági Tanács tagjaként megjelenő Malick a sorozat harmadik évadában tért vissza. Több információt tudhattunk meg a hátteréről és arról is, hogy hűsége valójában a Hydrához köti.

Marcus Daniels

ld2.jpg

Az első évad két részében feltűnő Daniels, azaz Blackout (aki az itthon megjelent képregényekben Áramszünetként ismert) az egyetlen, aki hamarabb szerepelt a sorozatban, minthogy a mozivászonra került volna. Egy szemfüles rajongó szúrta ki, hogy a Danielst alakító Patrick Brennan pultosként szerepelt a Marvel Kapitányban is. Amikor egy Reddit AMA (Ask Me Anything) során rákérdezett a furcsa véletlenre, Victoria Alonso, a Marvel Studios produkciós ügyvezető alelnöke csak ennyit válaszolt: Hát észrevetted?. Ezzel gyakorlatilag megerősítette, hogy egy és ugyanazon személy a filmben és a sorozatban feltűnő karakter.

Ezek lennének a Marvel Moziverzum olyan karakterei, akik A S.H.I.E.L.D. ügynökeiben is tiszteletüket tették valamilyen formában: nektek melyik a kedvencetek? Kihagytunk volna valakit? Írjátok meg komment formájában!

Összeállította: Laki Péter

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr615717166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása