Koncepciós vázlatok kerültek elő a kilencvenes években meghiúsult Ezüst Utazó-filmből

2020. május 01. - Marvel Magyarország

Galactus egykori hírnökének szólókalandja régóta dédelgetett terv Hollywoodban.

silver-surfer-galactus.jpg

Manapság egyre szűkül a kör, ha azokról a meghatározó Marvel-karakterekről van szó, akik nem kaptak önálló mozifilmet, de még mindig akad néhány igazi nagyágyú, akit elkerült ez a sors. A legendás Stan Lee-Jack Kirby páros kreálmánya, az Ezüst Utazó is ezen figurák sorát erősíti, aki a megszokott gyakorlattól eltérően Kirby, és nem Lee fejéből pattant ki, viszont utóbbi volt az, aki lenyűgöző háttérsztorit kanyarított hozzá. Az Ezüst Utazó, polgári nevén Norrin Radd a Marvel kozmikus világának egyik központi alakja, aki számos nagyszabású eseményben, így például a Végtelen hatalom és a Végtelen háború sztorikban is kulcsszerepet játszott.

A szörfdeszkás hírnöknek egy önálló mozifilmet is szántak a késő kilencvenes években, melyet a mára már eléggé elfeledett Geoffrey Wright (Romper Stomper, Metal Skin) rendezett volna. A projekt sosem jutott tovább a fejlesztési stádiumon, de Gabriel Hardman illusztrátor, aki a storyboard elkészítésében is közreműködött, nemrég megosztott néhány vázlatot a Twitteren, melyek alapján igazán látványos blockbuster születhetett volna.

A rajzok egy akciójelenetet vázolnak fel, melyben az Ezüst Utazó egy ismeretlen ellenféllel csap össze, és úgy tűnik, nem áll nyerésre. A nagydarab lény fenyegetően közeledik a földön fekvő Norrin Radd felé, de az utolsó pillanatban a hős ezüst szörfdeszkája a segítségére siet, és ezzel vélhetően sikerül felülkerekednie a harcban.

Hardman bejegyzése szerint az Utazó a film jelentős részében eredeti humanoid alakjában szerepelt volna, amikor még nem volt Galactus hírnöke, a kozmikus formájának életre keltése ugyanis nagyon költséges lett volna akkoriban. A címszerepre Ewan McGregort szemelték ki, aki a kilencvenes években igazi feltörekvő reménységnek számított olyan indie-kultfilmekkel a háta mögött, mint a Trainspotting, ugyanakkor igazi A listás hollywoodi szupersztár csak az ezredforduló környékén vált belőle a Star Wars I. rész – Baljós árnyak és a Moulin Rouge!-féle kasszasikereknek köszönhetően. A filmben Galactus is feltűnt volna, mely szerepre a rendező az egykori Bond-gonoszt, Steve Berkoffot (Polipka, Mechanikus narancs) szerette volna megnyerni.

Hogy pontosan miért nem készült el a produkció, nem tudni. Mindazonáltal az Ezüst Utazó karaktere végül mégis bemutatkozhatott a nagyvásznon a 2007-es A Fantasztikus Négyes és az Ezüst Utazóban, melynek kapcsán tervben volt vele egy saját spin-off is, ám a film nem túl pozitív fogadtatása miatt ez az elképzelés is kukázva lett.

Most viszont, hogy az eddig a Fox birtokában lévő karakterek, köztük az X-Men, a Fantasztikus Négyes, Deadpool és az Ezüst Utazó is elérhetővé váltak a Disney számára, valószínűleg csak idő kérdése, mikor siklik be fényes deszkáját Norrin Radd a Marvel Moziverzumba. Az elkövetkezendő néhány évben bőven lesz részünk kozmikus kalandokban olyan alkotásoknak hála, mint az Örökkévalók, A galaxis őrzői vol. 3. vagy a Marvel Kapitány 2, szóval nem elképzelhetetlen, hogy ezek valamelyikében Galactus hírnöke is cameózik egyet, felvezetve egy későbbi szólófilmet.

Az Ezüst Utazó karakterében egyébként minden megvan, ami egy igazán magával ragadó szuperprodukcióhoz kell. Norrin Radd története egy kozmikus szintű shakespeare-i tragédia, melynek hőse idilli békében él mindaddig, amíg Galactus meg nem jelenik, hogy elpusztítsa a bolygóját. Hogy megmentse az otthonát és szerelme, Shalla-Bal életét, Radd alkut köt a világfalóval, melynek értelmében hírnökként kell szolgálnia a kozmikus teremtményt, újabb és újabb bolygókat felkutatva, melyeket Galactus bekebelezhet.

Az Ezüst Utazó később a Földre érkezve megismerkedik a Fantasztikus Négyessel, akik hatására felébrednek benne szülőbolygója emlékei, így végül a parancsolója ellen fordul. Radd ezt követően magányosan szeli a galaxist, hogy vezekeljen, amiért oly sok bolygó elpusztítása szárad a lelkén, közben pedig vágyakozva kutatja azt a helyet, amit ismét otthonának nevezhet.

(forrás: MovieWeb)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr1815649098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása