MAXIMUM CARNAGE: Ez lehet a Sony képregényfilmes univerzumának végjátéka?

2020. február 02. - Marvel Magyarország

Vajon összejöhet a Pókember-karakterekből álló szuperhőscsapat?

maximum_carnage.png

A Morbius első előzetesének debütálásával néhány dolog világossá vált a Sony Marvel-univerzuma kapcsán. Nincs több mellébeszélés, a kedvcsináló végén cameózó Michael Keaton egyértelművé tette, hogy a Venom és a Morbius igenis részei lesznek a Marvel Moziverzumnak, még akkor is, ha ez csupán a Tom Holland-féle Pókember-filmekkel való közösködést fogja jelenteni a gyakorlatban. A Keselyűt megformáló színész felbukkanását sokan egy Baljós Hatos-produkció előszelének tekintették, amit a Sony egyébként már az Andrew Garfieldes idők óta szeretne megvalósítani. Mégis, ha a már leforgatott és bejelentett projekteket nézzük, illetve azt, mely karakterek kerülnek még bemutatásra ezekben, nagy az esély rá, hogy egy Maximum Carnage-adaptáció is tervben van.

Először is tisztázzuk, mi az a Maximum Carnage. Egy a kilencvenes években megjelent sztoriról van szó, melyben az őrült Cletus Kasady, alias Vérontó megszökik a Ravencroft Intézetből, majd néhány veszélyes pszichopata szuperbűnöző és szörnyeteg társaságában elkezdi feldúlni New Yorkot. Hogy megállítsa őket, Pókember összefog Venommal, illetve egy sor másik hős és antihős is csatlakozik hozzájuk. A Maximum Carnage tehát kvázi egy kisebb crossover-esemény, amelyben megannyi jól ismert és kevésbé híres karakter bukkan fel.

Cikkünkben végigvettük, pontosan kik is ők, valamint rendszereztük is ezeket a szereplőket aszerint, mennyire nagy az esély a felbukkanásukra egy esetleges adaptációban. És ha már így beleástuk magunkat a dologba, gyorsan fancastingoltuk is a még ki nem osztott szerepeket. 

Akik nagy eséllyel ott lesznek:

Venom

A 2018-as Venom 856 millió dolláros bevétele alapján nem kérdés, hogy a címszereplő karakter egy darabig még nem megy sehova. Az idén ősszel érkező második rész már javában forog, az ráadásul meg is fog alapozni a Venom és Vérontó közti ellenségeskedésnek. Eddie Brock egyébként a Maximum Carnage idején épp az antihős korszakában volt, így tehát ez a sztori tökéletesen passzolna a Sony elképzeléseihez a karaktert illetően.

venom.jpg

Ki játszhatná? Tom Hardy, természetesen. A jegyeladások alapján elég egyértelmű, hogy a nézők imádják a brit színészt ebben a szerepben, ő maga pedig továbbra is nagy rajongója Venom figurájának.

Vérontó

Cletus Kasady már a Venom ősszel érkező folytatásában is főgonoszként tűnik majd fel, és tekintve, milyen nagy népszerűségnek örvend a karakter a képregényrajongók körében, valószínűleg a mozinézők sem fognak tudni betelni vele. A kérdés már csak az, hogy a stúdió mennyire lesz hajlandó elengedni a gyeplőt, és teret adni a figura brutalitásának.

woody-harrelson-venom-2.jpg

Ki játszhatná? Habár még csak egy stáblistás jelenet erejéig láthattuk Woody Harrelsont Kasadyként, nincs kétségünk afelől, hogy a színész brillírozni fog a szerepben. Reméljük, legalább olyan emlékezetes pszichopata lesz, mint a 26 évvel ezelőtti Született gyilkosokban.

Sikoly

Az őrült Frances Barrison, más néven Sikoly szintén bemutatkozik majd a Venom folytatásában, és tekintve, hogy a stúdió az Oscar-jelölt Naomie Harrist szemelte ki a szerepre, valószínű, hogy visszatérő karakter lesz belőle. Számos képessége van, köztük a repülés, a sötét érzelmek ébresztése, illetve a szónikus sugarak kibocsájtása. Utóbbi miatt különösen nagy veszélyt jelent Venomra.

shriek1.jpg

Ki játszhatná? A Sony hónapokig környékezte Naomie Harrist (007 – Skyfall), mely casting ellen nekünk sincs kifogásunk. Harris már többször bebizonyította, hogy nemcsak tehetséges, de a taszító figurák eljátszása sem okoz számára gondot, elég például a Holdfényre gondolni.

Morbius

Morbius, az élő vámpír feltűnése persze nagyban függ attól, hogyan fogadja a közönség a júliusban érkező szólófilmjét, mindazonáltal nem lehet véletlen, hogy Venom után rögtön ez a karakter kapott saját produkciót, aki szintén része volt a Maximum Carnage sztorinak.

jared-leto-plays-morbius-in-the-first-trailer-of-the.jpg

Ki játszhatná? Bízunk benne, hogy Jared Leto jól be fog válni ebben a szerepben, és viszontláthatjuk még őt vörös szemekkel és hegyes fogakkal a nagyvásznon.

Pókember

Itt a nagy kérdés. Lesz-e Pókember a Maximum Carnage-ben, és ha igen, melyik. Adrian Toomes és a falmászót ábrázoló, "gyilkos" felirattal ellátott plakát feltűnése a Morbius előzetesében megerősíteni látszik a feltételezést, miszerint végre létrejött az átjárás a Sony és a Disney produkciói között, ám azért továbbra sem vagyunk teljesen meggyőzve arról, hogy Tom Holland Peter Parkerét egy nap valóban együtt láthatjuk majd Venommal, Morbiusszal és a többiekkel. Az említett plakát például egyértelműen a Tobey Maguire-féle Pókembert ábrázolta, ami valószínűleg egy tudatos megtévesztő stratégia a Sony részéről.

spiderman_farfromhome_spi_itw_01a.jpg

Ki játszhatná? Tom Holland. Ha mégsem sikerül ezt összehozni, a stúdió persze visszahívhatja a tárgyalóasztalhoz Tobey Maguire-t, Andrew Garfieldet vagy az Irány a Pókverzum Peter Parkerét, Jake Johnsont.

Akiknek esélyes lehet a felbukkanása:

Fekete Macska

A besurranó tolvajból lett jelmezes igazságosztó, Fekete Macska híres arról, hogy balszerencsét okoz másoknak, ám a nagyvásznon sajnos ő az, aki folyton pórul jár. Sam Raimi és Marc Webb is kacérkodott a karakter behozatalával, de valami mindig keresztülhúzta a terveket. Felicia Hardy szólófilmje egyébként egy ideje már terítéken van a Sonynál, szóval végre talán lesz valami a dologból.

51-511667_marvel-felicia-hardy-black-cat-1080p-hd-wallpaper.jpg

Ki játszhatná? Attól függ, hogy a klasszikus Fekete Macskát viszik-e vászonra, aki Pókember szerelme és társa volt, vagy a Peternél valamivel idősebb újvilági verziót. Mi az előbbire szavaznánk, mely esetben a Sabrina hátborzongató kalandjai sztárja, Kiernan Shipka remekül passzolna Tom Holland mellé.

Tűzcsillag

Angelica Jones, azaz Tűzcsillag egy elég egyedi karakter abból a szempontból, hogy a Marvel-hősök többségével szemben ő egy rajzfilmsorozatban (Spider-Man and His Amazing Friends) mutatkozott be először, és csak utána került át a képregények lapjaira. A kiadó többször is megpróbálta az élvonalba emelni, valószínűleg a Maximum Carnage sztoriba is ezért került bele.

firestar1.jpg

Ki játszhatná? Az egykori Disney Channel-sztár, Bella Thorne egész jó lenne a szerepben, már ha a Sony be meri vállalni az újabban nem igazán családbarát imidzsű színésznővel járó PR-bonyodalmakat.

Éjfigyelő

A Sony korábban már bejelentette a karakter szólófilmjét, amihez a legendás Spike Lee-t (Dzsungelláz, Malcolm X) szemelték ki rendezőnek, ám ismereteink szerint azóta nem nagyon haladt előre a projekt. Mindazonáltal az, hogy a stúdió érdeklődést mutat Éjfigyelő iránt, aki egyébként egy feledhető Spawn-koppintás, alátámasztja, hogy a Sony mégiscsak a Maximum Carnage sztorival szemezget, melyben ez a figura is besegített a Vérontó elleni harcban.

nightwatch01.jpg

Ki játszhatná? Ha már Spike Lee, ő talán rá tudná venni a Csuklyások: BlacKkKlansman című filmjének főszereplőjét, John David Washingtont arra, hogy magára öltse Éjfigyelő köpenyét.

Dögvész

A Dögvész-titulust többen is viselték, de Malcolm McBride volt az, aki a Maximum Carnage idején ezen a néven futott. A tudathasadásos férfi, aki az érintésével képes bármilyen élő organizmust szétbomlasztani, majdnem olyan őrült, mint Sikoly, aki a képregényekben a fejébe vette, hogy Dögvész az ő fia.

asm_393nsvf.jpg

Ki játszhatná? Bár így a karakter nem lenne egykorú Pókemberrel, de a Breaking Bad – Totál szívás sztárja, Aaron Paul azért remek választásnak bizonyulhatna a zavarodott Dögvész szerepében.

Démonmanó

Ezt az antagonistát kicsit bonyolult lenne bevezetni. Jason Philip Macendale, azaz Vészmanó démoni verziójáról van szó, akit Dr. Strange varázslattal választott el a férfi testétől, így az különálló entitásként tudott létezni. 

demogoblin.jpg

Ki játszhatná? Manu Bennettnek (A zöld íjász) már van tapasztalata a rusnya motion capture-szörnyetegek eljátszása terén, hiszen ő alakította Azogot A hobbit-filmekben, ráadásul a zsoldos Macendale megformálása sem okozna neki gondot.  

Alakmás

Pókember hat karral ellátott, szörnyszerű hasonmásáról van szó, akit Mágus hozott létre a Végtelen háború idején. Nem egy beszédes karakter, de az biztos, hogy alaposan megizzasztaná a falmászót és csapatát a harcban.

spider-man_doppelganger_earth-trn461_from_spider-man_unlimited_video_game_002.jpg

Ki játszhatná? Ha valami igazán egyedit és érdekeset csinálna a Sony, akkor Troy James (Hellboy, Lidérces mesék éjszakája) az ő emberük. A testét természetfeletti módon kicsavarni képes előadóművész az elmúlt években számos hátborzongató szörnyet formált meg a nagyvásznon.

Akiknek a felbukkanására nincs túl sok esély:

Amerika Kapitány

Szegény Amerika Kapitány a kilencvenes években közel sem örvendett akkora népszerűségnek, mint ma a filmeknek köszönhetően, ennek ellenére a Marvel kitartóan próbálta vendégszereplőként beszuszakolni őt a körülrajongott hősök saját füzeteibe. Talán a Maximum Carnage-be is azért került, mert a kiadó így akarta növelni az ázsióját. Nem túl esélyes azonban, hogy a Disney ma belemenne egy hasonló crossoverbe a nagyvásznon.

new-captain-america-comic-preview_01.jpg

Ki játszhatná? Tekintve, hogy Steve Rogers már visszavonult a Marvel Moziverzumban, csakis az új Amerika Kapitány, Sam Wilson jöhetne szóba, akit ugyebár Anthony Mackie alakít.

Vasököl

A Disney jóformán teljesen felszámolta a Jeph Loeb alá tartozó televíziós divíziót, és nem túl esélyes, hogy az ott bemutatkozó karakterek közül bárkit viszontlátunk még a közeljövőben. Ez különösen igaz Vasökölre, akinek a sorozata amúgy sem volt kifejezetten népszerű.

18-189408_marvel-comics-iron-fist-art-and-craft-creativity.jpg

Ki játszhatná? Nem valószínű, hogy Finn Jones lecserélése esetén bárki is petíciót akarna indítani. Ha valami csoda folytán a karakter bekerülhetne a Sony filmjébe, a szerep kapcsán egyszer már szóba került Luke Bracey (Holtpont, A fegyvertelen katona) nem lenne rossz alternatíva.

Deathlok

A halálos kiborg, Deathlok karaktere már szintén el lett lőve egy sorozatban (A S.H.I.E.L.D. ügynökei), és amúgy sincs olyan sok köze Pókemberhez, szóval nem hinnénk, hogy valaha egy Sony-filmben fogjuk őt látni.

deathlok-e1553896928864.jpg

Ki játszhatná? A szerep sok sminkelést, arcprotézist és CGI-t igényelne, szóval inkább az a kérdés, ki az, aki ezt bevállalná. Rodrigo Santoro (300, Westworld) mondjuk nem lenne rossz választás.

Köpeny és Kard

Szintén kérdéses, hogy a TV-képernyőre száműzött duó látható lesz-e még valaha, ami sajnálatos, mert mindketten elég látványos szuperképességekkel rendelkeznek, ezért igazán megérdemeltek volna egy nagyköltségvetésű mozifilmet.

cloak_and_dagger.jpg

Ki játszhatná? Aubrey Joseph és Olivia Holt jól beváltak, ez a páros talán átmenthető lenne a nagyvászonra.

Ti szívesen megnéznétek egy Maximum Carnage-filmet? Ha igen, mely szereplőket látnátok benne szívesen? Írjátok meg kommentben, és amennyiben esetleg kedvet kaptatok az eredeti sztori elolvasásához, azt megtalálhatjátok A Hihetetlen Pókember 2018/3., 4., és 5. különszámaiban.

Szatyina Dávid

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr8215437020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szaboi65 2020.11.22. 16:03:20

Fekete macskát Pókember szerelmeként!
süti beállítások módosítása