Az új megállapodás értelmében szorosabb kapocs lehet a Marvel és a Sony filmjei között

2019. szeptember 28. - Marvel Magyarország

Összeszedtük az egyezség eddig ismert részleteit.

pokember_idegenben_jelenetfoto_10.jpg

Hónapokon át tartó pénzügyi huzavonát követően a Marvel és a Sony Pictures végre újfent megegyezett Pókember sorsát illetően, vagyis onnan folytatódik a Tom Holland által megformált Peter Parker kalandja a Marvel Moziverzumban, ahol legutóbb abbamaradt. A karakter értelemszerűen továbbra is egy közös, megosztott szellemi tartalom a két stúdió között, a jelenleg nyélbe ütött megállapodás pedig előírja még a Pókember: Hazatéréssel útjára indított trilógia 2021. július 16-án érkező zárófilmjét, valamint a karakter egy másik Disney/Marvel-filmben való vendégszereplését. Hogy ezután lezárul-e a kapcsolat, az egyelőre a jövő zenéje. 

Ami pedig a legújabb feltételeket illeti, több megbízható forrás értesülései szerint a vita lényegi, finanszírozási része azzal zárult, hogy az eddigi 5% helyett a Disney 25%-os részesedést kap majd a harmadik Pókember-film bevételéből, de cserébe innentől a finanszírozásba is be kell szállnia, méghozzá ugyancsak 25%-kal. Állítólag az egeres cég eleve ezekkel a feltételekkel kopogtatott a Sonynál, szóval a nyereség fele-fele arányban való megosztása nem volt több puszta híreszteléseknél. A mostani álláspont tehát két további filmről szól a Marvel Moziverzumban, ugyanakkor a Deadline cikkében sokan felfigyeltek egy másik nem kevésbé érdekes részletre is: egy megosztott univerzum részeként a Marvel Studios filmjei a jövőben összefonódhatnak a Sony égisze alatt épülő Pókember-univerzummal.

Mielőtt mindenki elsápadna a habár kasszasikernek bizonyult, de a nézőket és a kritikusokat alaposan megosztó Venomra asszociálva, mindez nem jelentene olyan szintű kapcsolódást, mint ami a Marvel alkotásai között megfigyelhető, de a két stúdió filmjei tudomást vennének egymásról, feltehetően átjárást biztosítva Tom Holland Pókembere számára. Ezt sugallta a Marvel stúdió atyjaként ismert Kevin Feige tegnapi közleménye is, aki a következőképp fogalmazott: „Pókember az egyetlen szuperhős, aki képes átjárni különböző filmes univerzumokon, így miközben a Sony tovább fejleszti a saját Pókverzumát, elképzelni sem lehet, milyen meglepetéseket tartogat a jövő.” Ezek alapján nem ördögtől való gondolat, hogy miközben Peter Parker a Bosszúállókkal megmenti a világot, néha átugorjon San Franciscóba lepacsizni Eddie Brockkal. A hírportál viszont hozzátette, hogy az egyezség ezen része még gyerekcipőben jár.

(forrás: SuperHeroHype, Deadline)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr9815180368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása