Shuri főszereplésével indul a Marvel fiatalokat megcélzó regénysorozata

2019. szeptember 09. - Marvel Magyarország

Impozáns szerzőtől érkezik a Fekete Párduc húgára összpontosító történet.

fekete-parduc-shuri-top-2.jpg

Az angliai székhelyű Titan Books ismert Marvel-történeteket feldolgozó regénysorozata nemrég Magyarországra is eljutott, most pedig egy újabb partnerséget jelentett be a Marvel Entertainment, méghozzá ezúttal a Scholastic nevű, elsősorban fiatalokat megcélzó vállalattal. A többéves együttműködést egy a Fekete Párducban nem kis részt Letitia Wright alakításának köszönhetően hatalmas népszerűségre szert Shurira koncentráló eredeti sztorival fogják beindítani, amit a Dear Martin című YA-regényével ismeretséget szerzett Nic Stone jegyez majd.

„A Marvel karakterei nagyon sokat jelentenek a rajongók számára, mert arra inspirálnak minket, hogy fogadjuk el a saját erősségeinket” – nyilatkozta Sana Amanat, a Marvel tartalomfejlesztési alelnöke. „A Scholastic segítségével útjára indított első címünkhöz nem is találhattunk volna tökéletesebb karaktert Shurinál, hogy közvetítse ezt az üzenetet. Meglehet, ő egy vakandai hercegnő, de végérvényben az egyedülálló intelligenciája, a felelősségtudata és az elszántsága teszi hőssé, amivel mind képesek lehetünk azonosulni.”

A Shuriban a címszereplő az idővel fut versenyt, hogy megmentse Vakanda nemzetét. Az afrikai országot vezető Fekete Párduc már évszázadok óta a szív alakú gyógynövénynek köszönheti a képességeit, ami kizárólag Vakandában terem, és a vibrániumhoz hasonlóan elengedhetetlen a túlélés, valamint a jólét szempontjából. De valami nincs rendben. A gyógynövény valamiért nem terem többé, az ország készlete pedig a kimerülés szélére kerül. Shuri feladata, hogy Vakandából elutazva rájöjjön, mi okozza a növény pusztulását, és hogy képes-e megállítani ezt a folyamatot.

„Amikor először láttam a Fekete Párducot, azonnal beleszerettem ebbe a szellemes techzsenibe, aki számomra teljesen ellopta a rivaldafényt. Miután elhagytam a mozitermet, mindössze arra tudtam gondolni, mennyire elképesztő lenne egy nap írni róla, mint ahogy Jason Reynolds tette azt Miles Morales esetében” – mesélte a szerző a hivatalos közleményben. „Képzeljétek el, mennyire lesokkolt a nyolc hónappal később érkező e-mail, amiben megkérdezték, hogy érdekelne-e egy ilyen lehetőség. Szó szerint sikoltoztam egy repülőtéren. Azzal, hogy elkezdhettem dolgozni ezen a projekten, egy álmom vált valóra.”

A Marvel és a Scholastic második közös címe egy Avengers Assembly című regényfolyam első része lesz Preeti Chhibber tollából. A Shuri valamikor 2020 nyarán kerül a könyvesboltok polcaira, szóval annál előbb a lehetséges magyar megjelenésről sem fogunk hallani részleteket.

shrui-final-cover.jpg

(forrás: EW)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr915040596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2019.09.09. 14:30:47

ki olvas ilyen regényeket?
és miért?
nem #trollolo, komolyan kérdezem. nekem eszembe se jutna, pedig 20+ éve olvasok képregényt.

Intelligensmosópor-jogi aktivista 2019.09.09. 18:14:26

@doggfather: MCU rajongó gyerekek a célcsoport gondolom.

Főleg azok akiknek a szülei húzódoznak attól, hogy a szemük fénye képregényt olvasson. A Scholastic neve jó arra is, hogy megnyugtassa őket, hogy biztos gyerekbarát a kiadvány.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2019.09.16. 10:15:07

@Intelligensmosópor-jogi aktivista: 2019ben a szülők már ismerik az MCU-t, és bőven harry potter után vagyunk.
akikről írsz azok a gyerekek azoknak a gyerekeik akik pottert olvastam gyerekként, tiniként. ;)

tudják milyen az, ha más jobban tudja mi a jó nekik vagy mi nem.
;)
süti beállítások módosítása