[SDCC 2019] BREAKING: A következő évadával véget ér A S.H.I.E.L.D. ügynökei

2019. július 18. - Marvel Magyarország

Búcsút vesz a Marvel legtöbbet megélt sorozata.

agents-of-shield-6-evad-fokep.jpg

Hazai idő szerint holnap hajnalban vonul fel a San Diego Comic-Conon A S.H.I.E.L.D. ügynökei alkotógárdája és szereplőinek legjava, de mint most kiderült, idén utoljára. 2013-ban a Marvel Moziverzum legelső sorozataként indult útjára az ABC műsora, ami jövőre, egész pontosan hét évvel később hivatalosan is véget ér. „Mikor tudod, hogy vége van, hajlandó vagy sokkal nagyobb kockázatokat vállalni” – mondta a befejezésről Jeph Loeb, a Marvel televízió elnöke. „A döntések életről és halálról hirtelen véglegessé válnak, elvégre többé már nem jöhet szóba, hogy visszatáncolsz a következő évadban. Ez lesz a történet vége.”

Habár A S.H.I.E.L.D. ügynökeinek évadról évadra egyre elhivatottabb rajongótábora alakult ki, az évek során többször is veszélybe került a sorsa a nem túl magas nézettségi mutatóknak köszönhetően. Az ötödik évadnál olyannyira rezgett a léc, hogy az utolsó epizód a "The End" címet kapta, és bevallottan úgy varrták el a szálakat, hogy az akár egy sorozatzáróként is megállja a helyét. Loeb elmondása szerint akkor azt gondolták, még bőven tudnának mit mesélni ezekről a karakterekről, és éltek is a lehetőséggel, amikor a csatorna berendelt további két évadot – most viszont a készítők úgy érzik, eljött a megfelelő pillanat lezárni ezt a történetet. „Senki sem szeretné, hogy valami egyszer véget érjen, de ez csodálatos lesz. A legjobb az egészben, hogy a hatodik évadnak még nincsen vége, a hetedikből pedig nem is láttatok semmit. Inkább ünnepelni kellene, hiszen még sok minden van hátra.”

A sorozat szereplői minden évben tiszteletüket teszik a Comic-Conon, ami ezúttal sem lesz másképp: Clark Gregg (Phil Coulson), Ming-Na Wen (Melinda May), Chloe Bennet (Daisy Johnson), Elizabeth Henstridge (Jemma Simmons), Iain De Caestecker (Leopold Fitz), Henry Simmons (Al MacKenzie), Natalia Cordova-Buckley (Yo-Yo Rodriguez) és Jeff Ward (Deke Shaw) a rendezvény legnagyobb színpadán fognak köszönetet mondani a rajongóknak az elmúlt évtizedért, ahol talán még többet megtudunk arról is, hogy milyen meglepetésekkel készülnek számunkra az aktuális évad hátralévő, valamint a jövő nyáron érkező befejező szezon epizódjaiban.

(forrás: Deadline)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr4514969660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2019.07.22. 11:28:06

ezt nem néztem, de ghost rider miatt a negyedik érdekel.
ha csak azt nézem érteni fogom?
vagy kell elé a 3 évad felvezetés?

Marvel Magyarország 2019.07.22. 19:56:43

@doggfather: Szerintem a fő történetszálat alapvetően lehet követni az első három évad hiányában, ugyanakkor a sorozatnak mindig is fontos összetevője volt a karakterek közötti kapcsolat, ami pl. a negyedik évadban is egy központi dráma súlyát adja (folytatva a 3. évad fináléjában történeteket). Ez határozottan erősebb vonal az előzmények ismeretében, de ha tényleg kifejezetten Ghost Rider érdekel, akkor az abszolút negyedik évados sztori, tehát érteni fogod. (Ha jól emlékszem, van is egy nagyobb időbeli ugrás a két szezon eseményei között.) Viszont a karakter kb. az évad felében szerepel, és jó pár epizód kihagyás után csak az évadzáróban tér vissza – ezt mondjuk nem elrettentő példaként említem, a negyedik évad tényleg a sorozat csúcsa, mindegyik főbb sztori piszok erős benne.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2019.07.23. 10:15:58

@Marvel Magyarország: rendben, köszi!

Akkor megnézem.

de előtte a bosszú erejét, hogy felvezessem a lovast. ;)
süti beállítások módosítása