Egészen más kivitelezést is kaphatott volna az Idegenben végső fordulata

2019. július 15. - Marvel Magyarország

A forgatókönyvírók meséltek a kezdeti ötleteikről.

spider-man-far-from-home-flying-2.jpg

Figyelem! Az alábbi cikk SPOILEREKET tartalmaz a Pókember: Idegenben cselekményére vonatkozóan! Csakis saját felelősségre olvasd tovább!

A Pókember: Idegenben első stáblista utáni jelenete olyat lépett meg, amire a karakter élőszereplős történelmében eddig még sosem volt példa: Mysterio hamisított felvételével a J.K. Simmons által megformált J. Jonah Jameson gyilkossággal vádolja, majd az egész világ előtt felfedi a címszereplő személyazonosságát. Nyilvánvalóan rengeteg tervezést igényelt a film alkotógárdájától ez a minden szempontból kulcsfontosságú pillanat, ami a fejlesztés előrehaladtával több alternatíván is átesett.

„Azon tanakodtunk, hogy elmenjünk-e a film végén olyan mélyre, amennyire csak lehetséges.” – mesélték egy interjúban az Idegenben forgatókönyvírói, Chris McKenna és Erik Sommers. „Volt egy olyan elképzelés, miszerint a fináléban, mikor a nagyobb jó azt kívánja, Peter maga vállalja fel a titkos identitását, de ennél sokkal érdekesebbnek találtuk azt, ha Mysterio trükkjének válik áldozatává. Ugyanakkor valahányszor írtunk egy olyan verziót, ahol a csatában lepleződik le a világ előtt, úgy éreztük, oda lesz tőle a győzelem íze. Tehát mielőtt átkerült a feliratok utánra, ez a pillanat a film végén kapott helyet. Amint Peter úgy érzi, hogy végre felnőtt Pókembernek lenni, megint kihúzzuk alóla a szőnyeget.”

Csak ezután merült fel az írópárosban az ötlet, hogy Mysterio akár valamilyen el nem követett bűncselekménnyel is vádolhatná a falmászót, épp úgy, mint a karakter első feltűnésekor az Amazing Spider-Man 13. számában. „Egy darabig vita tárgyát képezte, hogy rántsuk le a leplet Pókemberről, vagy legyen belőle közellenség? Végül mindkettő mellett döntöttünk. Valódi diadalmenet számára a film vége, elvégre övé lett a lány, és a jól kiérdemelt hálóhintázást is megkapja New Yorkban. A lehető legkeményebben akartuk ezután a földhöz vágni.”

Az Idegenben szerencsére megállás nélkül szedi a dollármilliókat a pénztáraknál, ráadásul minden idők legelső Pókember-filmjeként valószínűleg az egymilliárdot is át fogja lépni. Ennek fényében mindössze idők kérdése, míg megérkezik a folytatás, sőt talán már a héten megrendezésre kerülő San Diego Comic-Conon lerántják a leplet a premierdátumáról. 

(forrás: The New York Times)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr5314947394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Giggsy · http://sgtgiggsy.blogspot.hu 2019.07.15. 16:07:46

Mondjuk ezzel együtt nem tartana semmiből egy huszáros vágással feloldani a dolgot. Skrully a világ elé áll, és megmondja, hogy Mysterio rossz fiú volt, aztán valahogy rögtönöznek is egy bemutatót, ahol Peter és Pókember egyszerre van jelen. Ennyi.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2019.07.16. 10:54:05

@Giggsy: igen, így, hogy van alakváltójuk a brigádban könnyű megjátszani ezt.
süti beállítások módosítása