Kiderült, hogy milyen trilógiát tervezett eredetileg Matthew Vaughn az X-Men: Az elsőkből

2019. május 31. - Marvel Magyarország

Egészen máshol is tarthatna ma az X-Men-széria.

dopf-fokep-1.jpg

A Fox az X-Men kezdetek: Farkas minden téren gyenge fogadtatását követően hamar belátta, hogy a kulcs a csapatmozikban van, így Matthew Vaughnt bízták meg azzal a feladattal, hogy Az elsőkkel újraindítsa az X-Men-szériát. Habár a próbálkozás meghozta gyümölcsét, a rendező végül mégsem tudta végigvinni az általa megálmodott történetet, és a folytatást már újfent Bryan Singer dirigálta. Az azóta a Kingsman-franchise építésével elfoglalt Vaughn most a ComingSoon újságírójának mesélte el, hogy milyen is lett volna az a trilógia, amit Az elsőkből tervezett. 

„A második rész a 70-es években játszódott volna egy fiatal Wolverine-nel és Az elsőkben megismert karakterekkel, míg a harmadik felvonás Az eljövendő múlt napjai lett volna. Hiszen mi lehet annál nagyobb, mint egy tető alá hozni [Ian] McKellent, [Michael] Fassbendert, [Patrick] Stewartot és [James] McAvoyt? Amikor elkészültem Az eljövendő múlt napjai forgatókönyvével, felmerült bennem, hogy milyen szórakoztató lenne Tom Hardyt vagy valaki mást megszerezni Wolverine szerepére, aztán mindenkit összehozni egy grandiózus fináléra.”

Vaughn szerint ez azért alakult teljesen másként, mert a Fox annyira el volt ragadtatva Az eljövendő múlt napjai forgatókönyvétől, hogy Az elsők után feltétlenül azt akarták következőnek bemutatni: „Feltettem a kérdést, hogy de akkor utána hogyan tovább? Higgyetek nekem, ezt nem igazán lehet folytatni. Erre megcsinálták az Apokalipszist, és hát, gyakorlatilag bármi jobb lett volna annál. Hollywood nem tud megfontoltan haladni, a stúdióvezetők 100-zal hajtanak előre a visszapillantó tükröt bámulva, aztán fogalmuk sincs, miért lesz ütközés a vége.” 

Mindezek ismeretében érthető, hogy a rendező miért hátrált ki széria mögül, és folytatta inkább a saját kreatív döntései szerint készülő Kingsmannel. Mindenesetre az X-Men befejező része, a Sötét Főnix egy héten belül megérkezik a mozikba, amikor is kiderül, hogy sikerült-e méltó módon lezárni Az elsőkben és az Apokalipszisben megismert fiatalabb generáció történetét. 

(forrás: ComingSoon)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr2514872244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása