A Bosszúállók: Végjátékban majdnem visszatértek a Thor: Sötét világ gonoszai

2019. május 22. - Marvel Magyarország

Még több elem visszaköszönhetett volna a legmegosztóbb Thor-filmből.

avengers-endgame-finale-05-thanos.jpg

Figyelem! Az alábbi cikk SPOILEREKET tartalmaz a Bosszúállók: Végjáték cselekményére vonatkozóan! Csakis saját felelősségre olvasd tovább!

A Thor-trilógia második felvonása egyértelműen a Marvel Moziverzum legmegosztóbb filmjei közé tartozik, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy a Rotten Tomatoes kritikaösszesítő oldalon még A hihetetlen Hulknál is alacsonyabb százalékot tudhat magáénak. A Sötét világ történései ennek ellenére meglepően fontos szerepet játszanak a Bosszúállók: Végjátékban, hiszen az időutazás révén az akkoriban az Aethert birtokló Jane Foster, valamint egy szívszorító jelenet erejéig Thor édesanyja, Frigga is tiszteletét teszi – de mint nemrégiben kiderült, mindezen felül még a Malekith vezette sötét tündérek feltűnése is lehetséges volt.

Egy interjúban a vizuális effektusokat felügyelő Matt Aitken a film végi összecsapásról beszélt, és miközben egyesével végigvette a Thanos hadseregét erősítő idegen fajokat, megtudhattuk, hogy eredetileg a sötét tündérek is felbukkantak volna: „Szóval ott vannak a sakaariak, akiket A galaxis őrzőiben láthattunk a Moragen – ők próbálták megállítani Quillt, amikor megszerezte a Hatalom Követ. A fullajtárok többségének ezúttal két lába és hat karja van, volt néhány belőlük a Végtelen háború vakandai csatájában. És persze ott van az első Bosszúállók-filmből a chitauri. Egy alkalommal megemlítették a sötét tündéreket is, de soha nem jutottunk el oda, hogy ténylegesen dolgozzunk velük.”

Habár a valódi oka nem derült ki, de az ötlet elvetésében minden bizonnyal közrejátszott, hogy nehéz lett volna megmagyarázni, miért állnak egyáltalán Thanos szolgálatában ezek a lények (attól függetlenül, hogy a Sötét világban Malekith halálával vezető nélkül maradnak), és ha úgy nézzük, az Őrült Titán erőire nem is összpontosult túlzott figyelem a Marvel Moziverzumot megkoronázó "gyülekezés" mellett. Mindenesetre érdekes látni, hogy a Végjáték előkészületeikor mennyi lehetőség felmerült a készítőkben, és örömmel konstatáljuk, hogy ezek jócskán köthetőek összességében kevésbé populáris alkotásokhoz is.

(forrás: We Got This Covered)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr3514828954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása