Professzor Hulk eredetileg már a Végtelen háborúban bemutatkozott volna

2019. május 09. - Marvel Magyarország

A készítők úgy érezték, megtörték volna a drámai záróakkordot.

bruce-banner-avengers-endgame-2019-qk.jpg

Figyelem! Az alábbi cikk SPOILEREKET tartalmaz a Bosszúállók: Végjáték cselekményére vonatkozóan! Csakis saját felelősségre olvasd tovább!

Azok, akik sűrűn forgatnak képregényeket, jól tudják, hogy Mark Ruffalo szórakoztató interpretációja ellenére a nagyvásznon még közel sem szolgáltattak igazságot Hulk karakterének. A hol zöld, hol szürke behemót az évtizedek során többféle formát is öltött, melyek közül mind a Lou Ferrigno-sorozat, mind az Ang Lee-féle filmes próbálkozás, mind a Marvel Moziverzum csak a tomboló szörnyet használta fel.

A Bosszúállók: Végjátékban végre egy másik inkarnációjával is megismerkedhettek a mozinézők, mégpedig a kilencvenes években bemutatkozó Professzor Hulkkal, akiben a szörny testi adottságai és Bruce Banner briliáns elméje ötvöződik. Na de felmerül a kérdés, hogyan jutott el Banner a két film között odáig, hogy agyatlan zöldségből elegáns szvetterben kávézgató úri-Hulkká váljon. Egy a New York Times-nak adott interjúban a film írói, Christopher Markus és Stephen McFeely elárulták, hogy ezt a momentumot eredetileg még a Bosszúállók: Végtelen háborúban akarták bemutatni.

„Egy adott ponton úgy volt, hogy Banner az első filmben válik Okos Hulkká. Tetszett nekünk a dolog, de rossz volt az időzítés. A hangulatot felfelé húzta volna, miközben mindenki más padlón volt.” – mondta Markus, McFeely pedig a követketőképp folytatta: „Vakandában történt. A karakteríve úgy lett megtervezve, hogy nem jut dűlőre a Hulkkal, a Hulk nem akar előjönni. Aztán kompromisszumot kötnek, és Okos Hulkká válnak.”

Ezzel végre magyarázatot kaptunk arra az ellentmondásra, hogy a Bosszúállók: Végtelen háború merchandisingja során a stúdió miért dobott piacra Hulkzúzó páncélt viselő Hulk-akciófigurát. Továbbá arra is, miért nézett ki olyan kezdetlegesnek, az utolsó utáni percben összedobottnak a CGI, amikor a film végén egy rövid ideig láthatjuk Bruce Bannert a felnyíló páncél belsejében. Arról se feledkezzünk meg, hogy az előzetesben a nagy zöld behemót is együtt vonult a vakandai csatába a többi Bosszúállóval, holott a kész filmben ez sosem történt meg.

Amikor kiderült, hogy Professzor Hulk antréját át kell tolni a Végjátékba, az íróknak nagy fejtörést okozott, hogy a történet mely pontján lenne a legalkalmasabb leleplezni őt. A legnagyobb segítség végül a legkisebb formában érkezett, a Hangya képében, aki a közönség nézőpontját képviselve, öt évvel az események után csöppen a történetbe.

„Úgy voltunk vele, hogy, na de a következő filmben már Okos Hulk lesz belőle. Így a reggelizős jelenetnél [a Végjátékban] felmerült a kérdés, hogy mégis hogyan ugorhatnánk fejest a dologba, ha nincsenek meg azok a jeleneteink, amelyekben a génmanipulációval foglalkozik a laborban?” – mondta Markus. McFeely a következőképp reagált ezután: „Ó, én megírtam a laboros jeleneteket. Most viszont csak ül és palacsintát eszik, mégis azt gondolom, hogy abszolút működik a dolog.” Markus szerint leginkább Paul Rudd miatt állt össze a jelenet: „Az egész dolgot Rudd vitte el a hátán a »Semmit sem értek.« arckifejezésével.”

(forrás: New York Times, We Got This Covered)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr2414800080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2019.05.13. 15:18:31

először leszarták, majd kiherélték. well done russos...
hogy lehet egy karakterrel ennyire elbánni???
süti beállítások módosítása