Amerika Kapitány sorsáról nyilatkoztak a Bosszúállók: Végjáték írói

2019. május 04. - Marvel Magyarország

A kezdetektől fogva ezt a befejezést szánták a karakternek.

chris-evans-captain-america-endgame.jpg

Figyelem! Az alábbi cikk SPOILEREKET tartalmaz a Bosszúállók: Végjáték cselekményére vonatkozóan! Csakis saját felelősségre olvasd tovább!

Várható volt, hogy a Bosszúállók: Végjáték nem csak egy hőn szeretett szuperhős számára hozza majd el a véget. A legtöbben Vasemberre és Amerika Kapitányra tették a voksukat, és részben be is igazolódtak a sejtések. Utóbbi azért is tűnt ideális jelöltnek, mert a képregények lapjain kifejezetten nagy dolognak számított a halála (persze, képregénykarakterhez hűen csak ideig-óráig maradt a föld alatt), mely a Polgárháború eseményeinek lezárulása után történt. A filmes univerzumban ezt ugye már jócskán meghaladtuk, de a rajongók mégis úgy gondolták, hogy ami késik, nem múlik.

A spekulációt még inkább felerősítette Chris Evans nosztalgikus hangulatban írt búcsúposztja a Végjáték utolsó forgatási napjáról, mely alapján elég egyértelműnek tűnt, hogy a Kapitányt nem látjuk többé a filmvásznon. Mindenki nagy meglepetésére azonban a hősi halál Vasembernek járt, míg Steve Rogers egy sokkal örömtelibb endinget kapott: a Kapitány visszatér a múltba, és hosszú, boldog életet él kedvese, Peggy Carter oldalán. Sok rajongó pontosan ebben a befejezésben reménykedett Kapi kapcsán, hiszen a filmek folyamatosan emlékeztettek minket Steve és Peggy elmaradt táncára. A Bosszúállók: Végjáték forgatókönyvéért felelős Stephen McFeely és Christopher Markus ezzel kapcsolatban elárulták, hogy a Kapitány történetének lezárása valamilyen szinten fan service volt a részükről:

Már a korai vázlatoktól kezdve biztosak voltunk abban, hogy meg fogja kapni azt a táncot." – mondta McFeely, majd hozzátette, hogy olykor nehéz összeegyeztetni azt, amire a rajongók vágynak, és azt, ami valóban a karakter javát szolgálja, de Amerika Kapitány esetében nagyon elégedettek voltak a végeredménnyel: Mi végül is megadtuk azt, amit akartatok. Hogy ez jó dolog-e? Nem tudom. De azt elmondhatom, hogy nagyon kielégítő. Azért, hogy teljesítse a kötelességét, eddig nem élte a saját életét. Azt hiszem, ezért sem akartuk soha megölni őt. Ez nem felelne meg a karakterívének, ami nem más, mint hogy végül letehetem a pajzsot, mert kiérdemeltem.

Markus hozzátette, hogy Amerika Kapitány visszavonulása a karakter megpróbáltatásai miatt is igazán helyénvaló lépésnek tűnt: Ha egy hős nem hoz áldozatot, nem tudod belőle kihozni mindazt, amire ezeknek a filmeknek szükségük van. Ettől lesznek ők hősök, nem a szuperképességeiktől.

Habár Steve Rogers pályafutása a Végjátékkal látszólag teljesen a végéhez ért, Amerika Kapitány öröksége tovább él. Az epilógusban Steve átadta a pajzsát Sam Wilsonnak, azaz a Sólyomnak, aki nemsokára a Disney+ streaming-csatornán tér vissza Bucky Barnes oldalán a Falcon and Winter Soldierben, és a képregényekhez hűen valószínűleg ő tölti majd be Amerika Kapitány tisztségét a jövőben. Hacsak persze nem felváltva hordják majd a pajzsot Bucky-val, ha már egy sorozaton osztoznak. 

(forrás: New York Times, We Got This Covered)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr2914798424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása