A Bosszúállók: Végjáték rendezői kiálltak a Thor karakterén eszközölt változtatások mellett

2019. május 04. - Marvel Magyarország

A rendezőpáros azt vette alapul, mi történne a valóságban.

endgame-thor-character-poster_v2.jpg

Figyelem! Az alábbi cikk SPOILEREKET tartalmaz a Bosszúállók: Végjáték cselekményére vonatkozóan! Csakis saját felelősségre olvasd tovább!

Amikor a Bosszúállók: Végjáték kezdetén azzal szembesülnek hőseink, hogy képtelenek visszafordítani a csettintés az univerzum egészére gyakorolt hatását, öt évet ugrunk előre az időben. A film első harmada így gyakorlatilag azt mutatja be, hogy a Végtelen háború eseményeit túlélt hősök mennyire különbözően dolgozzák fel veszteségeiket, na meg magát a tényt, hogy elbuktak Thanos ellen. Thor esetében ez gyökeresen más külsőt jelent, ugyanis az időugrást követően egy meglehetősen túlsúlyos, alkoholista és újfent hosszú hajú figurával találkozunk a személyében.

„Megtört, és ez lett belőle. Felmerül a kérdés, ki milyen módon dolgozza fel a bánatát? Azt akartuk, hogy mindegyikük egészen másképp tegye” – kezdte Joe Russo, mikor szóba került a Mennydörgés Istenének az eddigiektől roppant mód eltérő megjelenése. „És Thor egy nagyon is tragikus karakter, aki még trónörökös fiúként kezdte az útját. Mekkora utat járhat be egy hozzá hasonló karakter, egy valóságos isten? Pláne egy olyan, aki úgy néz ki, mint Chris Hemsworth?”

Habár Thor tényleg messzemenően a Marvel Moziverzum egyik legtragikusabb figurája, aki rövid időn belül elvesztette otthonát és szinte kivétel nélkül minden szerettét, a vele kapcsolatban eszközölt változásokkal sokan nem voltak maradéktalanul elégedettek. Nemtetszésüket legtöbben azzal indokolták, hogy ilyen bohókás személyiséggel és sörhassal egyszerűen nem lehet komolyan venni a Végtelen háborúban még kvázi egyszemélyes hadseregként funkcionáló félistent, és hogy megjelenése többször is humorforrásként szolgál a történetben.

Ezzel szemben Anthony Russo úgy gondolja, a Végjátékban látott Thor sokkal több néhány olcsó poénnál: „Annak ellenére, hogy a film során valóban sok humoros megjegyzés éri a fizikumát, ez nem egy vicc. Ez annak a megnyilvánulása, hogy milyen szinten van jelenleg a karakter, és mi úgy hisszük, ez az egyik legrokonszenvesebb tulajdonsága. Elvégre sokan válaszolnak hasonlóan depresszióra és fájdalomra.”

A film legvégére azonban Thor új életcélt talál magának, és az Őrzők hajóján vág neki a kozmosznak, akit így remélhetőleg viszontlátunk majd A galaxis őrzői vol. 3-ban. Ami még egy szólófilmet illet, annak sincsen kizárva az esélye, hiszen a Valkűrt megformáló Tessa Thompson a közelmúltban elhintette, hogy a háttérben zajlanak beszélgetések egy lehetséges Thor 4. kapcsán. Akárhogy is legyen, a túlsúlyos Thor bizonyára egyszeri, de kellően megalapozott alkalom volt a karakter történetében, és legközelebb már jól megszokott formájában találkozunk vele.

(forrás: EW, We Got This Covered)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr8314804686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2019.05.05. 06:06:36

jó vót ez, Lebowski, szerintem Hemsworth felnőtt a karakterhez, neki tartott legtovább de persze ez már a Thor 3-ra megtörtént, én nagyon megszerettem, pláne úgy hogy mennyire utáltam az első 2-ben mert smemilyen volt

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2019.05.07. 12:25:28

@scal: nekem is tetszett ami lett belőle.

ezt csiripeltem korábban:

Sose gondoltam volna, hogy a Thor 1, bosszúállók, Thor 2 filmekkel legsótlanabb hős a ragnarök, Infinity war, Endgame után a kedvenc figurám lesz, akit simán egyedül is néznék, ha a többi veszne is. Előzmény, alternatív film, bármi jöhet vele.
süti beállítások módosítása