A Bosszúállók: Végjáték rendezői reagáltak a stáblistás jelenet hiányára

2019. május 02. - Marvel Magyarország

Ezért is rendhagyónak számít az új film.

endgame-fokep.jpg

Figyelem! Az alábbi cikk SPOILEREKET tartalmaz a Bosszúállók: Végjáték cselekményére vonatkozóan! Csakis saját felelősségre olvasd tovább!

Mióta csak Nick Fury tiszteletét tette Samuel L. Jackson alakításában a legelső Vasember-film végén, hogy egy azóta ikonikussá váló, mindössze fél perc hosszú jelenet keretében beharangozza a Bosszúállókat, gyakorlatilag hagyománnyá vált a filmek utáni bónuszjelenet, és részről részre egyre több rajongó üli végig izgatottan a stáblistát, hogy felfedezhessen magának valamilyen apró előreutalást az összefüggő univerzum következő felvonására nézve.

Igen ám, de a múlt héten mozikba került (és szinte minden létező bevételi rekordot megdöntő) Bosszúállók: Végjáték a Marvel Moziverzum fennállása óta most először semmilyen rövid jelenettel nem szolgált a stáblista legvégén. Ami azt illeti, jelenettel valóban nem, cserébe viszont a türelmes mozinézők felfigyelhettek a Marvel Studios logója alatt egy ismerős hangra: kalapácsütéseket lehetett hallani, méghozzá ugyanazt, mint amit a Vasemberben, mikor Tony Stark megalkotta legelső páncélját.

„Sosem volt tervben” – felelte Joe Russo arra a sokakban megfogalmazódott kérdésre reagálva, hogy miért nem volt jelenet a film végén. „Okkal Végjáték a film címe. Ez az, ez a vége. Ezzel a fejezettel lezárult a Marvel univerzum eddigi története, hogy majd egy új történet íródjon.” Anthony Russo hozzátette, felvillanyozta őket a gondolat, hogy nem kell aggódniuk a hogyan tovább kapcsán: „Ez volt az első olyan Marvel-filmünk, aminél nem gondolkodtunk a későbbiekről.”

A kalapácsütésekről csak annyit mondtak, hogy az nemes egyszerűséggel „a múlt visszhangja”, mintsem bármilyen arra vonatkozó utalás, hogy valaki más öltené magára a páncélt. „Tényleg csak egy tisztelgés, már-már olyan, mint egy könyvtámasz” – mondta Joe. „Ez indított el mindent, és ez is zár.”

(forrás: ComicBookMovie)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr5914798210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása