A Kirby család megosztotta minden idők legelső Fekete Párduc vázlatát

2019. január 27. - Marvel Magyarország

Ezzel ünneplik a filmtörténelmi Oscar-jelölést. 

black-panther-chadwick-boseman.jpg

A tavaly bemutatott Fekete Párducot szám szerint hét, köztük a legjobb mozifilmnek járó kategóriában is jelölték az idei Oscar-díjátadón, ami egészen egyedülálló teljesítmény, hiszen a szuperhősfilmek történetében ilyesmire még nem volt példa. Az egykori társszerző, Jack Kirby családja pedig annyira örül a sikernek, hogy nyilvánosságra hozták a karakterről készült első vázlatokat.

Az amerikai képregények egyik legkiemelkedőbb rajzolójának unokája, Jeremy Kirby - aki egyben nagyapja, Jack kreatív örökségének kurátora - egy érzelmes megemlékező posztban osztotta meg a szóban forgó vázlatot a Twitteren: „Mikor a nagyapám először vetette papírra Fekete Párducot, még nem sejtette, hogy egy egyszerű rajz ennyi életet megváltoztat majd. Ezzel egy kis lépést szeretett volna tenni az egyenlőség felé, és adni egy olyan hőst az olvasóknak, aki hozzájuk hasonlított. Gratulálok a csapatnak a nagyszerű filmhez. Íme, az első Fekete Párduc szkeccs.”

Kirby Stan Lee-vel közösen alkotta meg Fekete Párduc karakterét, aki a Fantasztikus Négyes #52. számában szerepelt először, és a társadalmi egyenlőségért küzdött a Ku Klux Klan ellen. A vázlat ugyan messze van a Párduc későbbi megjelenésétől, de T’Challa köpenye és öltözéke így is Wakanda afrikai örökségét tükrözi.

Coogler filmjének sikerét Kevin Feige mérhetetlenül örömtelinek nevezte, valamint Chris Evans és sok más hollywoodi híresség is elégedettségét fejezte ki, amiért a Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia felfigyelt egy ilyen fontos üzenetet hordozó alkotásra. Az idei díjakat február 24-én osztják ki.

(forrás: CBR)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr3414591230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása