Áttekintettük az idén megjelent hazai Marvel-képregényeket

2018. december 31. - Marvel Magyarország

Eseménydús évünk volt képregényes fronton is.

kepregenyek_2018.jpg

Szerencsére 2018-ban sem volt okunk panaszra mozifilmek terén a Marvel háza táján, azonban az elmúlt évben nem csak a mozgóképes alkotások szerelmesei dőlhettek hátra elégedetten a kanapén. Idén bizony képregények tekintetében is sor került olyan nagyobb volumenű bejelentésekre hazánkban, amik örömmel tölthették el az egyszeri Marvel rajongók szívét. Cikkünkben röviden összefoglaljuk a szóban forgó megjelenéseket, valamint csak néhány szóban előretekintünk a hasonlóan produktívnak ígérkező 2019-es évre.

Rögtön év elején útnak indult a Nagy Marvel-képregénygyűjtemény. A válogatott történeteket tartalmazó sorozat kéthetente jelenik meg keménykötéses formátumban, és jelenleg a 26. számnál jár. A külcsín mellett a belbecsre sem lehet panasz, hiszen amellett, hogy többnyire igazi klasszikusnak számító történeteket tartalmaznak a kötetek, a fordítás is remek kezekben van a Kingpin kiadó csapatánál. A gyűjtemény természetesen jövőre is folytatódik, a soron következő képregény, a Vasember: Palackba zárt démon január 3-án kerül az újságosokhoz.

Ha már szóba került a Kingpin, akkor érdemes megemlíteni, hogy hazánk egyik legrégebbi képregénykiadója idén is remekebbnél remekebb olvasmányokkal rukkolt elő: A Hihetetlen Pókember füzetekben elérkeztünk a Dan Slott által jegyzett korszakhoz, míg különszámként, három részletben megkaptuk a teljes Maximum Carnage (Totális Vérontás) sztorit. A Marvel+ lapjain olyanok tették tiszteletüket, mint Deadpool és az X-Men, míg a különszámokban folytatódtak a korábbi Hulk, Fenegyerek és X-Faktor, valamint az Új Bosszú Angyalai kötetek egyaránt. A tavaly megkezdett Mega Marvel sorozat a Marvel Box megszűnése révén idén két új taggal bővült: a Halálos védelmező és a Sötét eredet történeteket tartalmazó Venommal, továbbá az X-Men/X-Faktor crossover Messiáskomplexussal.

A 2019-es évet pedig a kiadó egy Venom és Vérontó karaktereit szerepeltető Marvel+ különszámmal, valamint egy 192 oldalas Stan Lee emlékkötettel indítja (a számos dokumentációt tartalmazó TPB-ben olvashatóak lesznek Stan személyes kedvencei, és legismertebb történetei a 60-as évekből). Később érkezik még egy Elektra központú Marvel+, A Hihetetlen Pókember különszámaiban találkozhatunk Miguel O'Harával, a Pókember 2099 főhősével, illetve az Új Bosszú Angyalaihoz hasonló formátumban elindul Garth Ennis brutális Punisher MAX-sorozata. Emellett a megkezdett címek is folytatódnak majd, valamint debütál egy Marvel Legendák névre keresztelt alsorozat, amelyről egyelőre nem fedett fel konkrét részleteket a Kingpin.

A Képkocka kiadó-féle klasszikus X-Men sorozat is folytatódott idén két kötettel. A Mint a Főnix hamvaiból és a Magneto diadala mellé ráadásként az előfizetők, illetve a Börzés vásárlók beszerezhették a Stan Lee által írt és Jack Kirby által illusztrált legelső X-Men füzet magyar nyelvű replikáját. A sorozat 2019-ben tovább robog előre, bár pontos információ még nincs az új megjelenések dátumáról.

Az év második felében sokakat meglepetésként ért, hogy a DC után a Fumax kiadónak sikerült a Marvellel is keretszerződést kötnie, amely többek között tartalmazza a MAX-alkiadó címeit. Ennek köszönhetően jelent meg októberben gyönyörű nagyméretű, keménykötéses kiadásban a Loki (ami limitált verziót is kapott), és ezután az Őszi Képregénybörzére megérkezett a Jessica Jones: Alias első kötete. Utóbbi jövőre is folytatódni fog, valamint egyéb Marvel címek szintén várhatóak még a kiadótól legkorábban februárban, amikor szám szerint két képregénnyel bővül a felhozatal. Ezek közül az egyik jó eséllyel egy Fenegyerek történet lesz.

Mint látható, meglehetősen termékeny volt a 2018-as év a hazai képregény szempontjából, és nagyon úgy néz ki, hogy a jövő évi is hasonló, ha nem jobb lesz. Mi már alig várjuk, hogy beszámolhassunk nektek róla, milyen friss címekkel rukkolnak elő a kiadók!

Balogh Dávid

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr2314525002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása