A legjobb filmek között száll versenybe a Fekete Párduc a Golden Globe-díjátadón

2018. december 06. - Marvel Magyarország

Megvannak a 76. Golden Globe-díj jelölései.  

black-panther-movie-powered-costume.jpg

Hazai idő szerint ma délután jelentették be az Oscar előszelének is tartott Golden Globe-díj jelöltjeit, amelyek egy hónappal az Oscar-gála előtt kerülnek kiosztásra minden évben. Ahogy mindig, úgy az egyértelműen várt jelölések mellett ezúttal is okozott a lista néhány komolyabb meglepetést, és talán ide sorolható, hogy a Ryan Coogler rendezte Fekete Párduc lett az első olyan szuperhősfilm, ami az egyik legfontosabb kategóriában, a Legjobb drámában mérkőzhet meg négy másik mozifilmmel (Csuklyások - BlacKkKlansman, Bohém rapszódia, If Beale Street Could Talk, Csillag születik).

Már régóta közbeszéd tárgya, hogy a Fekete Párduc akár az Akadémia által kiosztott aranyszobrokért is versenyezhet, és mivel a Golden Globe-ra jelölt címek elég sok esetben visszaköszönnek az Oscaron, erre valóban egyre nagyobb esélyt látni. A Marvel Studios produkciója Legjobb drámán túl is bezsebelt néhány jelölést: A Legjobb eredeti filmzene kategóriában Ludwig Göransson dallamai, míg a Legjobb eredeti filmbetétdal kategóriában Kendrick Lamar slágere, az All the Stars foglalta el méltó helyét. 

A Fekete Párduc mellett ráadásul a jövő héten mozikba kerülő Pókember - Irány a Pókverzum című animációs mozinak is szurkolhatunk a januári díjkiosztón. Ezt értelemszerűen a Legjobb animációs film kategóriában jelölték olyan alkotásokkal együtt, mint A hihetetlen család 2, a Kutyák szigete, a Ralph lezúzza a netet és a Mirai - Lány a jövőből.

Hogy a fent említett jelölések közül mennyit sikerül majd díjra váltania a szóban forgó alkotásoknak, az egyelőre a jövő zenéje, ugyanakkor ez így önmagában is óriási elismerés a Fekete Párduc és az Irány a Pókverzum számára. Nem véletlen, hogy már zajlanak mindkét film folytatásának előkészületei.

(forrás. THR)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr7914444994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása