Ezek a hősök alkothatják A galaxis őrzői új felállását

2018. október 28. - Marvel Magyarország

Képregényhírek: 2018/43. hét

kepregenyajanlo-43-het-fokep.jpg

Ismét egy nagyobb összefoglalóban számolunk be nektek az elsősorban külföldi, végül pedig hazai képregényes hírekről és újdonságokról. 

Amikor 2018-ból hamarosan átlépünk az új esztendőbe, kereken nyolcvan év telt el az akkor még Timely Comics néven futó Marvel alapítása óta. Ezt a jeles évfordulót többek között egy vadonatúj Invaders (Megszállók) sorozattal ünnepli a kiadó Chip Zdarsky író tollából, benne a Marvel legelső karaktereivel, Namorral és Amerika Kapitánnyal. A két idősíkon futó történet a második világháborúban és napjainkban fog játszódni, ám míg előbbiben az említett karakterek szövetségesek, a jelenben egymás ellen veszik fel a harcot.

"Carlos Magni a modern, Butch Guice pedig a háborús részeket illusztrálja" – nyilatkozta az író a képregényről. "Kapi és Namor a személyes legnagyobb kedvenceim, szóval egy valóra vált álom, hogy fej-fej mellett és szemtől szemben is megírhatom őket."

invaders-borito.jpg

Invaders #1 Cover by Butch Guice

Jövőre vadonatúj Pókember-sorozat indul útjára Friendly Neighborhood Spider-Man címen, amely az alkotók, Tom Taylor író (X-Men Red, Injustice) és Juann Cabal rajzoló (All-New Wolverine, X-23) ígérete szerint teljes mértékben a gyökerekhez nyúl vissza: Peter Parker minden erejével igyekszik egyensúlyban tartani a magánéletét és a szuperhősködést. "Persze, ő egy olyan fickó, aki megmenti a világot, de ugyanakkor a számláit is fizetnie kell a lakótársaival közösen. Ez adja a sorozat szívét. Tervezünk néhány nagyobb dobást, mint például egy újdonsült szuperhős bemutatása, de jelen esetben nem ez a mérvadó." Az első szám januárban kerül a képregényboltok polcaira. 

friendly_neighborhood_spider-man_vol_2_1.jpg

Friendly Neighborhood Spider-Man #1 Cover by Andrew Robinson

37. heti összefoglalónkban írtunk róla, hogy jövőre a kiadó teljesen új kozmikus szuperhősökkel indítja ismét útjára a Guardians of the Galaxy idén befejeződött sorozatát a Thanos Legacy magazinért felelős Donny Cates és Geoff Shaw égisze alatt, nemrég pedig hivatalosan felfedték, hogy melyik tizenegy karakter közül fogják kiválasztani a hat legújabb Őrzőt. Ahogy azt a lenti borító mutatja David Marquez szemet gyönyörködtető rajzaival, a lehetséges tagok Groot, Ezüst Utazó, Moondragon, Nova, Adam Warlock, Beta Ray Bill, Darkhawk, a Kozmikus Szellemlovas, Phyla-Vell, Gladiátor és Űrlord, vagyis bárhogy alakuljon, könnyen az eddigi legérdekesebb felállást kaphatjuk meg hamarosan. 

8c0b60614be10a9011ac6f95e73d1bc1.jpg

Október 10-én jelent meg a 2014-es nagy sikerű Spider-Verse történetszál folytatásaként szolgáló Spider-Geddon első füzete, ami természetesen számos alternatív univerzumbeli falmászót – köztük az Insomniac Games PS4-es Spider-Manjének főhősét – felvonultat. A sztori különlegessége, hogy ezúttal nem a Peter Parker-féle Pókember áll a dolgok középpontjában: "A mai napig bemutatott legtöbb Pókember esemény Peter Parker életére összpontosult" – mesélte még a hónap elején megrendezésre került New York Comic-Conon C.B. Cebulski marveles főszerkesztő. "De ez alkalommal Petert bedobtuk a hátsó ülésre, és Miles Morales kerül előtérbe. Ő még viszonylag új a Marvel univerzumban, az új tinédzser Pókember, aki pályafutása során az első főszerepét kapja meg egy eseményben."

spidergeddon_revenge_teaser.jpg

Spider-Geddon #1 Cover by Jorge Molina

Egészen márciustól fut a Marvel kritikailag elismert, forgatókönyvezett podcast sorozata, amely 2019 januárjában kézzel fogható formában is kiadásra kerül. A Wolverine: The Long Night című képregényt Benjamin Percy – aki egyúttal a podcast írója is – veti papírra, az illusztrációkról pedig Marcio Takara (Captain Marvel, The Incredibles) gondoskodik. A széria egy távoli alaszkai kisvárosban elkövetett gyilkosságsorozatra koncentrál, amelyre Logan az első számú gyanúsított. A bűncselekmények kapcsán nyomozó szövetségi ügynökök rendkívül közel kerülnek hozzá, hogy lerántsák a leplet Logan titkos mutáns identitásáról, ezzel rákényszerítve, hogy a lehető legnagyobb távolságot tartsa önmaga és a társadalom között.

wolvln2018001_cov.jpg

Wolverine: The Long Night #1 Cover by Rafael Albuquerque

Az American Mary című horrordráma alkotó testvérpárosa, Jen és Sylvia Soska egy új Black Widow képregénysorozatot írnak jövő év elejétől a Marvelnek, amelyben Natasha azzal a céllal utazik Madripoor szigetére, hogy bármilyen szükséges eszközt bevetve lekapcsoljon egy gyerekeket bántalmazó bűnszervezetet. A magazin egyúttal a 2017-es Secret Empire utóhatásaival is foglalkozik, ami azzal ért véget, hogy a harcokban életét vesztett Fekete Özvegy tudatát egy klóntestbe helyezték. Jen Soska elmondása szerint ez a tény egy a szokásosnál jóval dühösebb és ijesztőbb Natashát eredményez, aki felső utasítások nélkül, a saját módszereivel végzi el a munkáját.

black-widow-1-cover.jpg

Black Widow #1 Cover by Flaviano

Zárásként vegyük végig, hogy mi a helyzet hazai fronton. A Kingpin kiadónak köszönhetően október 12-én jelent meg az idei negyedik Marvel+ különszám, melyben folytatódik Fenegyerek története, míg október 13-án A Hihetetlen Pókember #41. került az újságárusokhoz, benne az utóbbi húsz év legjobb időszakának kezdetével.

A hétvége folyamán a Nagy Marvel-képregénygyűjtemény 22. számához ért egy újvilági Pókember-történettel, valamint tegnaptól már kapható a Marvel Figuragyűjtemény 5. része is Thor szoborral. Ha mindez nem lenne elég, a Fumaxtól megrendelhetitek az őszi Képregénybörzére megjelent első magyar nyelvű MAX kiadványt a Jessica Jones: Alias személyében.   

(forrás: CBR, Newsarama)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr8914328149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása