Ezekért az újdonságokért érdemes kilátogatnod a 39. Képregénybörzére

2018. október 27. - Marvel Magyarország

Ismét listába szedtünk néhány ajánlott olvasmányt.

kepreganyajanlo-2018-3-fokep.jpg

A holnapi nap folyamán kerül megrendezésre Budapesten az idei Őszi Képregénybörze, így ismét jelentkezünk szokásos képregényajánló cikkünkkel, melyben pár olyan új megjelenést igyekszünk bemutatni, amiket minden Marvel-rajongónak érdemes lehet beszerezni az eseményen.

1.) LOKI (írta: Rob Rodi, rajzolta: Esad Ribic)

Listánk első tagja rögtön egy igazi ínyencség. Az idei év elején sok képregény rajongót ért kellemes meglepetésként, amikor a Fumax, hazánk egyik közkedvelt fantasy és sci-fi könyvekkel foglalkozó kiadója bejelentette, hogy "visszatér a gyökerekhez", és több évnyi kihagyás után újabb képregényeket adnak ki.

Első körben a DC Comics rajongói számára érkeztek igazán minőségi deluxe kiadásokban olyan klasszikusnak számító történtek, mint Neil Gaimantól a Halál, vagy a Watchmen. Pár hete azonban megjelent a kiadó első hasonlóan igényes kiadású Marvel kötete is, ami ráadásul – mint írtam – egy igazi kuriózum.

Thor és Loki örök életű konfliktusát mára már nem kell bemutatni senkinek sem. Rob Rodi története ugyanakkor teljesen más oldalról közelíti meg az egészet, és a villámok istene helyett annak fogadott testvérének szemszögéből meséli el az eseményeket – már maga a felütés is érdekes, hiszen ezúttal Loki áll a nyertes oldalon, és az ő diadalával indul a sztori. Emellett pedig az egész kötet szinte teljes egészében asgardi közegben játszódik, így sokkal inkább vehető az egész egy mitologikus fantasy kötetnek, mintsem klasszikus szuperhős sztorinak. Erre erősítenek rá Esad Ribic festett illusztrációi, melyeknek hála az olvasó tényleg úgy érzi, hogy egy ősi viking saga elevenedik meg a szemei előtt.

A kiadó rögtön kétféle változatban adta ki a kötetet: A normál verzió kapható a könyvesboltokban is, míg a limitált gyűjtői kiadás csak közvetlenül a Fumaxtól szerezhető be, akár a Börzén is. Utóbbi beltartalmában nem tér el a normál verziótól, cserébe viszont egyedi, szövegezés nélküli elülső- és hátsó borítóval, valamint szövetkönyvjelzővel kerülhet a polcainkra.

3051882_big.jpg

2.) JESSICA JONES: ALIAS (írta: Brian Michael Bendis, rajzolta: Michael Gaydos)

Jessica Jones sosem tartozott a Marvel A-listás szuperhősei közé, ám a kifejezetten felnőtt hangvételű Netflix-sorozat után sok rajongó szívébe belopta magát a cinikus, alkoholproblémákkal küzdő szupererős detektívnő karaktere. Ezek után nem csoda, hogy a Fumax az ő bemutatkozó sorozatának, az Alias első kötetével kezdi a Marvel nagykorú olvasókat célzó MAX-alsorozatának magyar nyelvű kiadását.

Ahogy a kötet bemutató szövege is írja, "az Alias nemcsak első osztályú krimi és lélegzetelállító thriller, de a Marvel hangsúlyosan felnőtt közönségnek szánt alkiadója, a MAX Comics nyitányaként egyenesen képregénytörténeti mérföldkő: nagy kiadó korábban csak elvétve vállalt fel olyan kemény témákat, mint ami Jessica Jones világát jellemzi."

Ezek alapján mondanunk sem kell, hogy a kötetet tényleg csak a felnőtt olvasók számára ajánljuk, de nekik mindenképp – emellett pedig izgatottan várjuk, hogy mi lesz a következő Marvel-kötet, amivel a kiadó előrukkol.

42734857_1933259650086347_3150082199189979136_o.jpg

3.) FENEGYEREK: A POKOL KONYHÁJÁNAK KIRÁLYA (írta: Brian Michael Bendis, rajzolta: Alex Maleev)

Egy újabb ikonikus Bendis-sorozat, amely a magyar olvasók számára már régi ismerősként köszönhet, hiszen a Fenegyerek-történetek már közel négy éve visszajáró vendégnek számítanak a Marvel+ füzetek különszámaiként. Az Aliashoz hasonlóan Bendis Fenegyerek sorozata is igazi mestermű, ha szuperhősköntösbe öltöztetett krimi és noir történetekről van szó. Emellett grafikailag sem lehet panasz a sorozatra, hiszen Alex Maleev illusztrációi remekül asszisztálnak a történetmeséléshez.

Így nem sokkal a netflixes Daredevil harmadik évadának debütálását követően ez a füzet kihagyhatatlan lehet azon rajongók számára, akik tovább szeretnék követni Matt Murdock pokoljárását.

ajanlo-dd.jpg

4.) AZ ÚJ BOSSZÚ ANGYALAI: ERŐTLENÜL (írta: Brian Michael Bendis, rajzolta: Stuart Immonen)

Ismét egy újabb Bendis-történet, ezúttal a klasszikusabb szuperhős zsánerből, avagy az Új Bosszú Angyalai megpróbáltatásai is folytatódnak immár a sorozat tizenkettedik kötetével. Illegalitásba vonulva, Norman Osborn Dark Avengers csapata és a kormány által vadászott hőseink továbbra is bujkálásra kényszerülnek. Ha ez nem lenne elég, új problémákkal is szembesülniük kell, miközben az előző kötet eseményei szintén éreztetik hatásukat.

A sorozat közeledik a konklúzióhoz, de előtte még sok meglepetés várja mind a szuperhősöket, mind az olvasókat. Ráadásul akik nem voltak kifejezetten elégedettek az előző kötet rajzainak színvonalával, azok számára megnyugtató hír lehet, hogy ezt a részt ezúttal teljes egészében a rendkívül tehetséges Stuart Immonen illusztrálta.

ajanlo-uj-bosszu-angyalai.jpg

Kicsit ironikusan veheti ki magát, hogy az idei utolsó ajánlónk elsősorban pont egy olyan író munkáira fókuszál, aki idén igazolt át a konkurens DC kiadóhoz. Ugyanakkor ez is mutatja Bendis hatását és jelentőségét a modern képregényipar szempontjából. Korunk egyik legzseniálisabb írójáról van szó, aki gyakorlatilag a nevével garancia a minőségre.

Végszóként, Marvel fronton és általánosságban sem volt még soha a jelenleginél szélesebb a hazai képregényes kínálat, így a holnapi Börzére kilátogató olvasóknak összességében egy örök érvényű tanáccsal tudunk szolgálni: Nézzetek szét alaposan, hiszen szinte lehetetlen, hogy ne találjatok kedvetekre valót.

Balogh Dávid

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr714325865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása