Brie Larson először habozott vállalni Marvel Kapitány szerepét

2018. szeptember 06. - Marvel Magyarország

Az Oscar-díjas színésznő magáról a karakterről is mesélt. 

cpt-marvel-fokep_2.jpg

A vészesen közeledő előzetesre való hangolódás gyanánt tegnap végre hivatalos képeken vehettük szemügyre a Marvel Studios első jövő évi produkcióját, amelyben végre bemutatkozik a Bosszúállók univerzumának első női főszereplője A szoba Oscar-díjas színésznőjével. Mielőtt azonban a Végtelen háború folytatásában egy Őrült Titánnal gyűlne meg a baja, saját filmjében önmaga lesz Marvel Kapitány egyik legnagyobb ellensége:

Megvan benne ez az érzelemmentes Kree rész, amely csodálatos harcossá és versenyképessé teszi őt – mesélte karakteréről Brie Larson. Ugyanakkor ott van az emberi oldala is, ami ugyan hibákkal teli, de végérvényben ez tölti be a vezető szerepet. Habár időnként bajba sodorja, egyszerre ettől olyan nagyszerű. És ez az a két oldal, amelyek folytonos harcban állnak egymással. Ez teszi őt azzá, aki.

Mint azt tegnap megírtuk, a történet elején Carol egy Starforce nevű Kree katonai csapat sorait erősíti, de hamarosan ismét a szülőbolygóján találja magát vadonatúj kérdésekkel a múltját és saját magát illetően. Emiatt különösen izgatott vagyok a film kapcsán: Nem fogtuk vissza magunkat. Tehát amikor vicces, akkor vicces, ám amikor mély érzelmi dolgok történnek, az teljesen valóságos. Lehetőségem nyílt ugyanolyan eszközökhöz nyúlni, mint korábbi drámai szerepeimben, amire nagyon büszke vagyok. Úgy gondolom, hogy ettől igazán egyedi lesz.

A nyilatkozatában Larson elárulta, hogy mindezek ellenére nem bólintott rá teljes határozottsággal a szerepre, amikor évekkel ezelőtt megkeresték. Sosem gondoltam, hogy valaha ilyen munkát vállalnék, főleg azért, mert szeretek névtelen maradni. Imádok eltűnni a karaktereimben, és mindig is úgy éreztem, hogy a túl nagy nyilvánosság potenciálisan korlátozhat a jövőben. Több hónapos hezitálás után aztán mégis rábólintott az ajánlatra, és megdöbbenve szerzett tudomást Marvel Kapitány rendkívül összetett, drámai mivoltáról: Látni egy olyan karaktert, aki nem fél kimondani hogy érzi magát és hogy mi van a fejében, valamint nem hagyja, hogy bárki is az útjába álljon, hihetetlenül buzdító. Ráadásul amikor első alkalommal próbáltam fel a jelmezt, rögtön arra gondoltam, hogy hű, ott leszek a Disneyland felhozatalában? – tette hozzá nevetve a színésznő.

A felkészüléshez Larson gyorsan belevetette magát a képregények világába, különösen Kelly Sue DeConnick aktuális sorozatát olvasta rongyosra. Ezen felül valódi légierő pilótákkal találkozott tanácsok és egy-egy repülés reményében, belekóstolt a különböző harcművészetekbe, és már a forgatás előtt kilenc hónappal intenzív edzésbe kezdett. A stábtagok elmondása alapján pedig a munkálatokat is csupa jókedvvel töltötte meg, és hetente ajándékozott társainak különböző, hol Marvel Kapitányt, hol valamilyen '90-es évekbeli kikacsintást, hol belsős poént ábrázoló kitűzőket emlékbe.

(forrás: EW)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr6314226353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása