Minden, amit érdemes tudni a PS4-es Spider-Manről megjelenés előtt

2018. szeptember 03. - Marvel Magyarország

Összeszedtük a Marvel rajongók legvártabb játékával kapcsolatos tudnivalókat.

spider-man-211231.jpg

Már csak nagyon keveset kell várnunk a Marvel és az Insomniac Games összefogásában készült PlayStation-exkluzív Spider-Manre, amely minden idők legjobban kidolgozott és szórakoztatóbb játékélményének ígérkezik a népszerű képregénykarakter főszereplésével. Mivel az elmúlt hónapok újdonságairól nem számoltunk be nektek külön, úgy gondoltuk, hogy a megjelenés előtt egy nagyobb lélegzetvételű cikkben szedjük össze az érdeklődők számára azokat a tudnivalókat, amikkel nem árthat tisztában lenni. 

  • A Sony a 2016-os E3 szórakoztatóipari kiállításon jelentette be a játékot, amely kizárólag PlayStation 4 konzolokra jelenik meg. A készítők ígérete szerint ez a későbbiekben sem lesz másképp, vagyis nem fogják kiadni más platformokra.
  • A Spider-Man abban is különbözik elődeitől, hogy a 23 éves Peter Parker itt már nyolc éve viseli a maszkot, ezáltal egy sokkal tapasztaltabb, a bűnöldözés mesterévé vált karaktert lesz lehetőségünk irányítani. Ugyanakkor amellett, hogy kilencmillió New York-i lakos élete nehezedik a vállára, Peter egyensúlyt próbál találni kaotikus magánélete és a karrierje között, ami a történet egyik mozgatórugója.
  • A nyílt világú Spider-Manben természetesen New York a játszóterünk az Insomniac valaha volt legkiterjedtebb és leginteraktívabb helyszíneként. Ebben az óriási, szabadon bejárható városban a Marvel Univerzum különböző látványosságai is visszaköszönnek, ilyen például a Bosszúállók Torony vagy a Sanctum Sanctorum, Doctor Strange otthona. Külön érdekesség, hogy New York reflektál a történet alakulására. Eleinte az emberek egyfajta hírességként tekintenek a barátságos és közkedvelt falmászóra, sőt, interakcióba léphetünk velük: Üdvözölnek, ahogy elszáguldunk az utcák felett, és ha ráérünk, még szelfizni és pacsizni is lehet a civilekkel. Ez később gyaníthatóan megváltozik, és a közvélemény ellene fordul a játék egy pontján.
  • A készítők egyik legfontosabb célkitűzése a mozgáskultúra és a hálóvetés megfelelő kidolgozása volt, amit sokkal dinamikusabbra terveztek a szakmában már jó ideje aktívan tevékenykedő Pókember számára. Ígéretük szerint a PS4 kontrollerével könnyű lesz elsajátítani a hálólengést New York felhőkarcolói között, ráadásul a mozgás sebessége még fejleszthető is lesz a tapasztalati pontok gyűjtésével. Ugyanez igaz az Arkham-játékokat idéző változatos harcrendszerre, aminél kiaknázhatjuk a környezetünk adta lehetőségeket.
  • Rengeteg szereplő köszön vissza a képregényekből. A főhőst támogató karakterek között megtaláljuk May nénit, Mary Jane Watsont, Miles Moralest és azt a Yuriko Watanabe rendőrkapitányt, akivel Peter a forrásanyaghoz hasonlóan Mister Negative elfogásában működik együtt rádiós kapcsolat fenntartásával. És ha már Mister Negative, bizony klasszikus ellenségekből sem lesz hiány: Wilson Fisk, Norman Osborn, Silver Sable, valamint a Baljós Hatos (Electro, Rhino, Keselyű, Skorpió, Martin Li és egy egyelőre meg nem erősített hatodik tag) is a dolgunkat fogja nehezíteni. (Ez persze közel sem a végleges lista, megannyi meglepetéskarakter felbukkanására lehet számítani.)
  • A játékban lesz egy rendkívül sokrétű fényképező funkció, aminek hála bármilyen pillanatban készíthetünk fotókat (normál és szelfi módban egyaránt), majd azokat kedvünk szerint szerkeszthetjük is.  

  • Az egyik legelső küldetés során újra kell indítanunk a rendőrség által használt elektronikus kommunikációs tornyokat, ami hozzáférést biztosít a bűncselekményeket azonosító hálózathoz. Ezeket a város minden szegletében megtalálható mellékküldetéseket vörös pontokkal jelöli a térképünk, melyek keretében piti tolvajok kézre kerítése, fegyveres bűnbandák legyőzése, autós üldözések és bombák hatástalanítása vár a játékosokra a fő történetszálon túl. Minél többet teljesítünk, annál több a képességeink fejlesztésére és vadonatúj jelmezek feloldására beváltható TP jár a rendszertől.
  • A játékba az alkotók által tervezett szerkók mellett (mint például a fehér pókszimbólumos a fenti képen) a füzetek hasábjaiból számtalan jól ismert kosztüm bekerül, de hogy még változatosabb legyen a felhozatal, akár magunkra ölthetjük a Pókember – Hazatérésben és a Bosszúállók: Végtelen háborúban látott jelmezeket is. Ezek mindegyike valamilyen egyedi sajátossággal bír, és megszerzésüket követően szabadon cserélgethetjük őket.
  • Pókemberen kívül játszható karakter a nyomozó-riporterként dolgozó Mary Jane, akivel főként információk felkutatása lesz a feladatunk lopakodást igénylő küldetésekben, de a maszk mögötti Peter Parker irányítására egyaránt lehetőségünk nyílik. Így kapcsolatba kerülhetünk Peter családjával és barátaival, ami még személyesebbé teszi a játékot, valamint néhány a munkája köré szerveződő feladat is megoldásra vár majd vele.
  • A Spider-Man egy mindentől teljesen független univerzumban játszódik, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a Spider-Verse című népszerű képregényes esemény folytatásaként idén októberben induló Spider-Geddonban a PS4-es Pókember is felbukkan az alternatív univerzumbeli falmászók között.
  • A programhoz tartozó DLC a The City That Never Sleeps címet viseli, és összesen három részből fog állni. Az Insomniac szerint ezekben a letölthető tartalmakban új küldetések és kihívások, illetve még több pókruha vár a játékosokra. Az első fejezet október 23-án jelenik meg Fekete Macska főszereplésével.

Mi ezeket a részleteket találtuk fontosnak egy csokorba gyűjteni azoknak, akik szerettek volna képbe kerülni, vagy csak egy kicsit felkelteni az érdeklődésüket a Spider-Man irányába. Csupán hab a tortán, hogy a PlayStation Magyarország jóvoltából magyar feliratosan élvezhetjük a játékot szeptember 7-től.

Összeállította: Kovács Gergő

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr2214209867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Göncz Dominik 2019.05.13. 03:34:57

Nemrég volt szerencsém eddig a Fő történetszálat és az utána következő 2 DLC-t is 100%-ra kivinnem még a Silveres DLC várakozik a 100%-ra,de tudni lehet e arról hogy érkezik e a Marvel Spider-Man 2? Gondolom hogy Miles is egy nagyon fontos szereplője a játéknak és a DLC-k alatt csak bombázza a mindenki által kedvelt hálószövőnket mobilon. (Aki esetleg nem játszott vele annak nem Spoilerezem le de sztem aki látta az Into the Spider Verse-t azok tudják h miről beszélek)
Lényegében a játék nekem 10/10-es de ez lehet hogy elfogult vagyok vele mert kb mióta az eszemet tudom hatalmas Pókember fan vagyok és észrevettem hogy ez kicsit idősebb fejjel se változik.

Marvel Magyarország 2019.05.13. 22:15:35

@Göncz Dominik: Egyelőre nincsen hivatalos megerősítés a folytatást illetően, de a a játék sikerességét elnézve biztosan számíthatunk rá. Másfelől eléggé megalapozták a sztorit egy második részre, szóval remélhetőleg a háttérben már zajlanak is az előkészületek, mert valóban kiemelkedő játék lett sok szempontból.

Egyébként írtunk is róla egy videojáték ajánlót, azt itt találod, ha esetleg szívesen elolvasnád: marvelmagyarorszag.blog.hu/2018/12/25/videojatek-ajanlo-spider-man
süti beállítások módosítása