Végtelen háború: 8 alkalom, amikor Thanos a Végtelen Kövek erejét kombinálta

2018. augusztus 07. - Marvel Magyarország

Avagy végtelen kreativitás.

infinity_war_empire_still_08_2.jpg

A Bosszúállók: Végtelen háború végre egy újabb kiemelkedő képregényes gonoszt hozott el a nézők számára a Josh Brolin által megformált Thanos személyében. Az Őrült Titán előszeretettel vetette be kedvenc ékkövekkel díszített kesztyűjét az egész film során, kihasználva a sorra begyűjtött Végtelen Kövek erejét – ám a szemfülesebbek azt is észrevehették, hogy néhány alkalommal egyszerre több Követ is használt a lila óriás. Cikkünkben az összes ilyen Végtelen Kő kombót gyűjtöttük össze nektek, melyek ékes példái Thanos kreativitásának is egyben.

(Fontos tehát, hogy csak azokat a jeleneteket mutatjuk be, ahol egyszerre több kő “izzik” fel a kesztyűn, és bármit is művel épp Thanos, ahhoz nem lenne elég csupán az egyik. Egyenként az összes kő felhasználására nem fogunk kitérni, szimplán azért, mert itt ülnétek hajnalig, mire végigérünk a listán.)

vlcsnap-error565.png

Az első ilyen alkalom a film során Thanos kevésbé kedvelt leányához, Nebulához köthető. Hogy Gamora elárulja a Lélek Kő lelőhelyét, apja gyötrelmes kínzásnak veti alá Karen Gillan karakterét a Tér és Hatalom kövek együttes felhasználásával: Nebula minden egyes mechanikus alkatrészét a térben elkülöníti egymástól, mindezt pedig iszonyatos erővel.

vlcsnap-error653.png

Szülőbolygóján jó párszor több kő segítségéhez kell folyamodnia az Őrült Titánnak a hősök ellen. Legelőször Tony felrobbanó rakétáinak lángtengerét nyeli el és “küldi vissza a feladónak” a Tér és Hatalom kövek segítségével.

vlcsnap-error137.png

Miután kis (és egy Quill) híján majdnem elveszíti kedvenc játékszerét, Thanos eléggé bepipul és a nagyszájú Tonyt teljesen elhallgattatja, ahogy haragjában hozzávág egy holdat, megint csak a Tér és Hatalom kövek segítségével. (A rendezői kommentár alapján a lila ékkő segítségével tudja egyáltalán megragadni a holdat, míg a kék színű párja segít abban, hogy a kis dimenziókapukon keresztül meteorok formájában megkínálja vele ellenfeleit.)

vlcsnap-error537.png

Tony mellett Strange az, aki keményen borsot tör az orra alá egy látványos párbaj során. Thanos, hogy kiszabadítsa magát a megannyi mágus béklyójából, a Lélek és Hatalom köveket használja fel, hogy azonosítsa és kizökkentse az igazi Doctort. (Ugyanitt érdemes megemlíteni, hogy – szintén az audiokommentárt segítségül hívva – ez az egyetlen olyan alkalom a filmben, amikor tényleg használatban látjuk a Lélek követ.)

vlcsnap-error372.png

Rögvest az előző után a két másik, Thanos birtokában leledző kő potenciálja kerül kiaknázásra: a Valóság és Tér kövek segítségével hajlítja meg a talajt (Strange szóló mozijában rengeteg hasonlóval találkoztunk), és rántja magához közelebb a mágust.

vlcsnap-error892.png

Habár láthatólag őt tiszteli leginkább ellenfelei közül, Thanos nem habozott halálos csapást mérni Tonyra: mind a négy (Hatalom, Tér, Valóság és Lélek) kő felizzott, ám a végzetes mozdulat előtt Strange megmentette Stark életét.

vlcsnap-error837.png

Ha felénk repülne az a Thor, aki elsöprő pusztítást végzett a wakandai harcmezőn, valószínűleg mi is úgy cselekednénk, ahogy Thanos: birtokunkban a hat Végtelen Kővel egyszerre az összeset felhasználnánk, hogy visszaverjük a vészesen közelgő Vihartörőt (az már egy másik kérdés, hogy ez mennyire bizonyult hatásosnak).

vlcsnap-error441.png

Végül, de nem utolsósorban pedig mind tudjátok úgyis, mivel zárjuk ezt a cikket: az ominózus csettintéshez és az univerzum felének eltörléséhez is szükséges volt mindegyik követ használnia Thanosnak, ezzel beteljesítve célját.

Összeállította: Goretity Dániel

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr2214167499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása