Fekete Párduccal csap össze Deadpool egy új miniben

2018. július 06. - Marvel Magyarország

Deadpoolnak vibrániumra fáj a foga.

bp-vs-deadpool-index-update.jpg

Az idei év szuperhősfilmjeinek két nagy főhőse egy saját minisorozatban, a képregények lapjain fog egymásnak esni a Deadpool “Vs.” széria legújabb állomásaként. A nagyszájú zsoldostól ez a tendencia nem idegen, gyakorlatilag a teljes Marvel univerzumot végigszántotta már a Deadpool Kills the Marvel Universe című történetben, ám Fekete Párducot idáig nem helyezte hasonló szerepkörbe a kiadó. Az új képregényt Daniel Kibblesmith (Lockjaw, The Late Show with Stephen Colbert) írja, a rajzokért Ricardo Lopez (Civil War II: Kingpin) fog felelni. Az első szám lentebb látható borítója Ryan Benjamin munkája.

Népszerűségük ellenére a két karakter útjai meglehetősen kevés alkalommal keresztezték egymást az évtizedek során. Az egyik ilyen alkalmat Christopher Priest teremtette meg a századforduló környékén, amikor még mindkét címet ő vitte a Marvelnél, ám abban az időszakban nem T'Challával mérte össze az erejét Deadpool, hiszen ideiglenesen Erik Killmonger viselte a Fekete Párduc köpenyét (részben ebből a történetből merített inspirációt az idei mozifilm). Legutóbbi találkozásukra a két évvel ezelőtti Civil War II biztosított lehetőséget, ami azzal ért véget, hogy Deadpoolt a Különítmény központjából vágta ki Wakanda királya, és ezt szó szerint kell értelmezni.

Az első információk alapján a Black Panther vs. Deadpool alapfelállása roppant egyszerű: Wade Wilson egyelőre ismeretlen okokból kifolyólag némi vibrániumra pályázik, amit hol máshol szerezhetne meg, mint természetes lelőhelyén, Wakandában. Fekete Párduc értelemszerűen nem szívesen ad ebből a rendkívül értékes fémből egy olyan instabil személyiségnek, mint Deadpool, innentől kezdve pedig adott a konfliktus. A miniszériát összesen öt füzeten keresztül élvezhetik majd az olvasók, aminek első száma október 3-án kerül fel a képregényboltok polcaira.

2018-blackpanthervsdeadpool_1.jpg

(forrás: CBR)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr8914098459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása