Ezt jelentette [SPOILER] utolsó sora a Bosszúállók: Végtelen háborúban

2018. május 07. - Marvel Magyarország

Egy biztos forrásból derült ki ez az érdekesség.

infinity_war_empire_still_03_update.jpg

Figyelem! Az alábbi cikk SPOILEREKET tartalmaz a Végtelen háború cselekményére vonatkozóan! Csakis saját felelősségre olvasd tovább!

Hosszú évek várakozása után Thanos végre megérkezett, hogy gyökerestül változtassa meg a Marvel Moziverzumot pusztán egyetlen csettintés erejével, amely az univerzum lakosságának és egyben kedvenc hőseink felébe került. Bár a Bosszúállók: Végtelen háború halálainak többsége vélhetően nem állandó, ennek ellenére remekül tudtak működni a ledobott érzelmi bomba miatt (Tom Holland játékát az ominózus utolsó jelenetében például mindenhol nagyon dicsérik, amit egyébként a rendezőpáros szerint a fiatal színész teljes egészében improvizált).

Hasonlóan érzelmes pillanat volt, ahogy Mordály szeme láttára Groot is elporladt Wakandában, miközben még intézett hozzá egy utolsó mondatot. Egy kíváncsi rajongó bátorkodott megkérdezni A galaxis őrzői filmeket író és rendező, a közösségi médiában meglehetősen aktív James Gunn-tól, hogy tudja-e, mit jelentett pontosan az "Én vagyok Groot" ebben a kontextusban. Tudniillik, habár a közönség számára többségében rejtély marad Groot szavainak jelentése a filmek során, azonban kizárólag a rendező és a karaktert megszólaltató Vin Diesel mindig kap egy olyan verziót a forgatókönyvből, ahol a sor eredeti angol jelentése is szerepel. Gunn elárulta egy nagy spoiler figyelmeztetéssel egybekötve, hogy Groot utolsó szava a következő volt: "Apa."

Míg az első részben inkább partnerek voltak, Groot és Mordály kapcsolata az előbbi újjászületésével már valamelyest elmozdult ebbe az irányba A galaxis őrzői vol. 2-ben, de hogy a szíve mélyén tényleg az apjaként tekint Mordályra, újabb réteget pakol ezekre az amúgy is rendkívül komplex és árnyalt karakterekre. Figyelembe véve, hogy a franchise előszeretettel járta körbe eddig is a család témáját, az elkövetkezendő filmek tovább mélyíthetik a páros közti köteléket, hiszen az Őrzők többsége jó eséllyel visszatér a Vol. 3-ra, amire Chris Pratt napokban közzétett bejegyzése is enged következtetni.

Bármilyen hatással is legyen ez a jövőre, Groot utolsó szavainak ismeretében még nehezebb lesz zsebkendő nélkül kibírni a Végtelen háború újranézéseit.

(forrás: Screen Rant, Twitter)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr413896996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása