Thanos lesz a Bosszúállók: Végtelen háború főszereplője

2018. április 11. - Marvel Magyarország

Ahogy azt is elmondták, hogy össze fogja törni a rajongók szívét.

thanos_infinity_war_concept.jpg

Hatalmas kritikai és pénzügyi sikerei ellenére van egy visszatérő kritika a Marvel Moziverzum alkotásait illetően, ami a sokszor egysíkú, kellően sosem kidolgozott ellenségekre mutat rá. A Bosszúállók: Végtelen háború gonoszát már hat éve belengette a Marvel, és azóta várunk felbukkanására – Joe és Anthony Russo rendezőpáros látszólag teljes mértékben tisztában van ezzel a ténnyel, ezért minden tőlük telhetőt megtettek annak érdekében, hogy Thanos méltó feldolgozást kapjon. 

"Ez kérdés nélkül Thanos filmje. (...) Minden gonosztevő hős a saját történetében, és úgy véli, helyesen cselekszik – csupán ellentétes az érdeke a világ másik felével. Thanos hasonlóan gondolkodik, nemesen haladva a célja felé. Ő nem az a fajta fickó, aki megáll, amíg nem éri el, amit akar, mert szerinte az gyengeség. Úgy gondoltuk, magával ragadó lenne ezúttal a gonosz szemszögéből mesélni az eseményeket. Ezzel nemcsak a hősöket figyelhetjük meg egyedülálló aspektusból, de magát az ellenséget is, és a gondolkodását. A filmben különböző csoportokban működnek a karakterek, amelyek közül néhányan nem is tudnak a másik létezéséről. Thanos az, aki egyesíti őket, és ez is jelentős faktor volt, amikor az ő szemszöge mellett döntöttünk."

Az sem volt kérdés számukra, hogy óriási tétje legyen a filmnek, ami ezúttal egyes karakterek elvesztésében is megmutatkozik. A rajongók csak találgatni tudnak, hogy vajon kiktől kell búcsút vennünk az egyre közelgő produkcióban, és hogy pár borítékolható hősön kívül kikkel találkozunk a későbbiekben. Joe Russo a következőket árulta el: "Thanos megállíthatatlan, gyakorlatilag legyőzhetetlen és már-már zseniális szinten intelligens. Olyan ő, mintha a Marvel univerzum Dzsingisz kánja lenne, akinek hatalmas árat jelent a megállítása. A hősöknek meg kell hoznia a döntést, hogy hajlandóak-e ezt megfizetni - erről szólnak valójában ezek a filmek. Arra próbálunk rávilágítani, hogy legyetek felkészültek. Szeretnénk, ha felkészült lenne a közönség, mert rengeteg meglepetés fogja érni őket - a humor mellé rengeteg olyan pillanat társul, ahol össze fog törni a szívük."

(forrás: CBR)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr413825136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása