A Doctor Strange forgatókönyvírója a tervezett folytatás gonoszairól beszélt

2018. április 01. - Marvel Magyarország

Nem az a kérdés, lesz-e folytatás, hanem hogy mikor.

sa087_1200_comp_113552.jpg

A 2016 novemberében debütált Doctor Strange kritikai és pénzügyi szempontból is sikernek bizonyult a Marvel stúdió számára, ám ettől függetlenül azóta sincs hivatalos megerősítés a potenciális második részt illetően. A Benedict Cumberbatch alakította mágus jövőjét vélhetően a közelgő Bosszúállók-filmekben betöltött szerepe miatt nem akarták előre kőbe vésni, mostanra azonban szinte biztosra vehetjük a folytatást: ezt támasztják alá az első szólófilm forgatókönyvét jegyző C. Robert Cargill szavai, aki a főgonosz kilétéről nyilatkozott. 

Elmondása szerint Rémálom (Nightmare) lehet a következő rész fő ellenlábasa, akinek irányába már Scott Derrickson rendező is kifejezte érdeklődését egy régebbi interjúban. A karaktert 1963-ban vezették be a Marvel-képregények lapjain az Álomdimenzió uraként, aki képes a birodalmába vinni és kedve szerint kínozni alvó emberek asztrális alakját. Bár ez a hatalmas erejű lény gond nélkül megállná a helyét egyedüli gonoszként, Cargill ígérete szerint Chiwetel Ejiofor Mordo bárója sem lesz elfeledve:

„Néhány jobb Marvel-film több gonosztevőt is mozgat egyszerre. Scott és én még csak a tervezésnél járunk, de annyi biztos, hogy Rémálomhoz Mordonak is lenne egy-két keresetlen szava, aki teljesen új pozícióba helyezte magát az első rész végére. Akik valaha is olvasták a képregényeket, tisztában lehetnek vele, hogy Mordónak rendkívül különleges története van, amiről Chiwetel-lel már a Doctor Strange munkálatai során beszélgettünk. Nagyrészt azért érdekelte őt a szerep, mert olyan hiteles utat jár be a karakter. És tudom, velünk vagy nélkülünk, de a Marvel tervez vele – több lesz egy átlagos gonosztevőnél, már-már Loki-szintű magasságokba akarjuk vinni. Ez a cél.”

Nagy szavak, de figyelembe véve Mordo gazdag képregényes múltját és az első rész felvezetését (még nem sok példa volt a Marvel Moziverzumban arra, hogy központi karakterként van jelen egy későbbi antagonista), teljességgel megvan az esély egy komplex, érthető motivációkkal bíró ellenségre a személyében. Cargill hozzátette, hogy ezidáig sem ő, sem Derrickson nem szerződött le a folytatásra, de amennyiben ez megtörténik, az elsőnél egy sokkalta furcsább filmet akarnak a közönségnek elhozni (mi pedig addig csendben bizakodunk, hogy fontolóra veszik Matt Smith nevét Rémálom szerepére).

(forrás: CBR)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr8513797526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása