30 érdekesség, amit talán nem tudtál a Bosszúállókról

2018. február 12. - Marvel Magyarország

Ilyen volt az első gyülekezés.

roadtoextra-6.jpg

Szokásos tényrovatunk újabb felvonásával jelentkezünk, ami a Thor és az Amerika Kapitány: Az első bosszúálló után a két héttel ezelőtt alaposan kielemzett Bosszúállók kulisszái mögé kalauzolja el az olvasókat.

1. Robert Downey Jr. különböző ételeket dugdosott a laborteremben, és mivel senki sem tudta őket megtalálni, ezért hagyták, hogy tovább folytassa. Például az sem szerepelt a forgatókönyvben, amikor Tony megkínálja áfonyával Amerika Kapitányt, Robert egyszerűen csak éhes volt a forgatás során.

2. Állítólag leforgattak egy jelenetet a film végi csatajelenthez, amiben Amerika Kapitány megment egy, az unokáit védelmezni próbáló idős férfit. A Kapitány utasítja őket, hogy meneküljenek, amikor az öreg megkérdezi, hogy "Kapitány, tényleg te vagy az?" Steve észrevesz a kabátján egy második világháborús kitűzőt, majd tisztelegnek egymás előtt. Miután a Kapitány elmegy, a gyerekek megkérdezik a nagyapjuktól: "Ismered őt?", mire az a következőt feleli: "MIND ismerjük őt."

3. Nagyon kevés alkalommal fordult elő, hogy a teljes stáb egyszerre volt a városban, de egy ilyen este Chris Evans mindenkinek elküldött egy üzenetet az "Assemble" címszóval, hogy ugorjanak el valahova közösen. Clark Gregg azt mondta, hogy ez a kedvenc üzenete, amit valaha kapott.

4. Miután a fináléban kilövik az atomtöltetet Manhattan felé, a pilóta szerint két perc és harminc másodperc van hátra a becsapódásig. A robbanásig eltelt idő a filmben valóban két perc és harminc másodperc.

5. Többek között a "Holnap ne jöjjünk be" és a "Jó anyád tudja-e, hogy ruháit viseled?" sorokat Robert Downey Jr. csupán improvizálta.

6. Az eredeti tervek szerint Edward Norton visszatért volna Bruce Banner szerepében, azonban nézeteltérések miatt megszakadtak a stúdió és közte zajló tárgyalások. A hihetetlen Hulk rendezője, Louis Letterier még Norton castingja előtt szerette volna Mark Ruffalot Bannerként látni, és ironikus módon végül ő is bújhatott a zöld óriás bőrébe.

7. Miután Thor elrepül Lokival a Quinjetről, két hollót lehet szemügyre venni mögöttük. A skandináv mitológia szerint ezek Odin hollói, Huginn és Muninn, akik a Földön történő eseményekről informálják őt.

8. Hogy a lehető legjobban készüljön fel Sólyomszem szerepére, Jeremy Renner olimpiai íjászoktól tanult.

9. A forgatás után Robert Downey Jr. haza akarta vinni a Stark-torony nevéből megmaradt "A" betűt, de a Marvel nem engedte neki. A következő születésnapjára ajándékba kapta meg a stúdiótól.

10. Chris Evans kicsit aggódott karaktere "Én értettem a célzást" megszólalása miatt, nehogy a közönség butának tartsa a Kapitányt. A film bemutatóján megnyugodott, amikor tapasztalta, hogy az emberek inkább humorosnak vélik a mondatot.

11. Joss Whedon elárulta, hogy a képregényes Bosszúállók alapítótagjai, Hangya és Darázs is szerepeltek volna a filmben, azonban a túl sok mozgatott karakter miatt végül egy az egyben elhagyták őket.

12. Habár Jeremy Renner valójában balkezes, megtanulta a jobb kezével is használni az íjat, hiszen Sólyomszem kétkezes íjász.

13. Amikor Bruce Banner elmeséli a többieknek, hogy egykor pisztolyt dugott a szájába, de Hulk nem hagyta meghalni, az egy utalás A hihetetlen Hulk egyik törölt jelenetére, amelyben Banner az alaszkai vadon kellős közepén próbált ilyen módon öngyilkos lenni.

14. A második stáblista utáni jelenet is Robert Downey Jr.-hoz köthető. Miután Tony felébredt a zuhanás után, eredetileg azt kérdezte volna, hogy "És most mi következik?", Robert viszont továbbgondolta és érdekesebbnek találta, hogy menjenek el egy étterembe. A jelenetet egy nappal a világpremier után adták hozzá a filmhez, azóta pedig jelentősen megnőtt a környéken a shawarma eladások száma.

15. Joss Whedon szerint a film eredeti vágása több mint három óra hosszú volt. Körülbelül fél órányi kivágott jelenet szerepel a Blu-ray kiadásban, többnyire arra koncentrálva, hogyan illeszkedik be Steve Rogers a modern világban.

avengersnewhires.jpg

16. Ez volt az első olyan Marvel Filmes Univerzum produkció, amely meghaladta az egymilliárd dolláros bevételt. Ezzel még ma is az ötödik valaha volt legsikeresebb filmnek számít.

17. Mark Ruffalo volt az első olyan színész, aki a Hulkot és Bruce Bannert egyaránt eljátszotta. Technikailag Eric Bana és Edward Norton is digitális mozgásrögzítéssel keltették életre a zöld óriást, azonban Ruffalo a forgatás helyszínén, a többi színész társaságában tudott dolgozni az akkorra kellően kifejlett mo-cap technológiának hála.

18. Joss Whedon népszerű sorozata, a Buffy, a vámpírok rémének sztárja, Alyson Hannigan javasolta Cobie Smulderst Maria Hill szerepére.

19. A készítők el akarták helyezni New Yorkban az OsCorp Tornyot A csodálatos Pókemberből. Valójában sikerült is engedélyt szerezniük a Sony Pictures-től a Torony használatára, viszont mivel addigra már befejeződtek a digitális munkálatok, elvetették az ötletet.

20. Tony Stark a Föld legnagyobb hőseiként említi a csapatot, ami egyértelmű kikacsintás a Bosszú Angyalai képregények címlapján szereplő szlogenre már az 1963-as debütálásuktól kezdődően.

21. Eredetileg lett volna a filmben egy rövid harcjelenet Vasember és az agymosott Sólyomszem között, utalva rá, hogy Clint eredetileg Vasember ellenségeként mutatkozott be a képregényekben.

22. A filmben Lou Ferrigno szólaltatja meg Hulkot, aki a karakter 1978-as tévésorozatának címszerepét is alakította. Ő adta a hangját A hihetetlen Hulkban is, valamint számos animációs filmben.

23. Whedon állítólag részletes háttértörténetet írt Sólyomszemnek, ami az időkorlátok miatt lett teljesen kihagyva a filmből. Az eredeti tervek szerint kiderült volna, hogy eleinte egy cirkuszban dolgozott gonosztevők kiképzése alatt, akik manipulálták a velük való munkára - ez lényegében a karakter eredeti háttértörténete, némileg korszerűsítve. Tervben volt az is, hogy már a Vasember 2-ben bemutatkozik a S.H.I.E.L.D. ügynökeként, aki szorosan együttműködik Natashával és Nick Fury-val.

24. Thor a film nagy részét az asgardi páncélzatában tölti, de csupasz karokkal, ahogy eredetileg a képregényekben is szerepelt.

25. Egy összesítés szerint Amerika Kapitány szerepel a legtöbbet a filmben a maga 37 percével, Tony Stark pedig szorosan mögötte, mindössze negyven másodperccel lemaradva. A harmadik Fekete Özvegy 33 perccel, őt Bruce Banner követi 28 perccel, majd Thor 25 és végül Sólyomszem 12 perccel.

26. A tervek szerint Natalie Portman is felbukkant volna Jane Fosterként, amire azért nem került sor, mert akkoriban gyermeket várt.

27. A lemezes kiadások audiokommentárjában Joss Whedon elmondta, hogy nem az övé, hanem Kevin Feige döntése volt Coulson megölése. Mivel a karakter nagy népszerűségre tett szert korábbi felbukkanásaival, a 2013-ban indult A S.H.I.E.L.D. ügynökeiben visszahozták őt, melynek egyik vezető producere maga Whedon volt.

28. A második stáblistás jelenetben Amerika Kapitány az egyetlen, aki nem eszik, ez pedig nem véletlen. Chris Evans szakállat növesztett a Bosszúállók forgatásának befejeztével, és amikor utólag felhívták a szóban forgó jelenet miatt, már nagyban dolgozott a Snowpiercer című filmen. Hogy ne kelljen neki levágatnia az arcszőrzetét erre a pár másodperces extra jelenetre, a forgatáskor a kezével takarta az arcát és nem evett.

29. A Marvelnek háromszor kellett próbálkoznia a korhatár bizottságnál, hogy a felnőtt besorolás helyett PG-13 (12 éven aluliak számára nem ajánlott) lehessen a film. Eredetileg látni lehetett volna, ahogy Loki átdöfi a jogarával Coulson ügynök mellkasát, és hogy ezt elkerüljék, a kamerát azonnal átváltották arra, amint Thor ordít a cellából.

30. A Stan Lee és Jack Kirby által 1963-ban publikált legelső Bosszúállók képregényben is Loki volt a csapat ellensége.

Összeállította: Kovács Gergő

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr10013660464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása