Így hozta létre a Végtelen háború és Fekete Párduc stábja az egységes Wakandát

2018. február 07. - Marvel Magyarország

Az univerzumépítés titkaiból. 

bp_index_02_update.jpg

Nem is gondolnátok, de 2017 tavaszán, mindössze pár utcányira a másiktól egyszerre két nagy Marvel produkció kamerái is forogtak Atlantában. A Pinewood Studiosban a Bosszúállók: Végtelen háború, míg a Screen Gems Studiosban, néhány blokkal arrébb az egy héten belül debütáló Fekete Párduc. Az időzítés pedig nem is lehetett volna ennél tökéletesebb, mint az a napokban kiderült.

Két előzetes után már mindenki számára nyilvánvaló, hogy a Végtelen háború egyik központi csatajelenete Wakandában játszódik, de mivel a Fekete Párduc munkálatai nem fejeződtek volna be, mielőtt a harmadik Bosszúállók film elkezdett forogni, a Végtelen háború csapatának szorosan össze kellett dolgoznia a Fekete Párduc alkotóival. Ez volt az egyetlen módja annak, hogy Wakanda ne különbözzön egymástól a két alkotásban.

"A Végtelen háború rendezői, Joe és Anthony Russo elküldték a dizájnért és a vizuális effektekért felelős embereiket, hogy eltölthessenek egy kis időt velem és az én csapatommal," árulta el Ryan Coogler, a Fekete Párduc társírója és rendezője az i09 nevű portálnak. "Kérdéseket tettek fel. Az íróik, Christopher [Markus] és Stephen [McFeely], miközben ötleteltek, szintén: 'Most akkor ezek mit is csinálnak? Amiket ti Wakandában építetek, miket is tudnak pontosan? Hol történik ez valójában?' Szóval miközben mi magunk is mélyen beleástuk magunkat Wakandába, az összes információnkat átadtuk nekik, hogy képben legyenek."

Természetesen ugyanez vonatkozott a színészekre is, akik mindkét filmben szerepelnek. "A Végtelen háború stábja annyi időt töltött a színészeinkkel, amennyire csak lehetőségük volt, hogy amikor eljön az ideje, akkor készen álljanak a munkára" - mondta Coogler.

Nem meglepő, hogy a Marvel Studios ilyen szintű szervezettséget és kommunikációt tudhat maga mögött, nehéz lenne ezek nélkül egy egységes univerzum építése.

Érdekesség gyanánt itt hagynánk a végére, hogy a Box Office Pro becslései szerint a Fekete Párduc akár a 400 millió dolláros összbevételt is elérheti az Egyesült Államokban, amivel a negyedik legjobban hozó szóló film lenne a műfajban a Sam Raimi-féle Pókember (403,7 millió), a Vasember 3 (409 millió) és a Wonder Woman (412,5 millió) után, illetve az ötödik legjobb a Marvel Moziverzum egészét tekintve. 

(forrás: THR)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr813640492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása