Ez derült ki a Deadpool 2. teaser előzeteséből

2018. február 07. - Marvel Magyarország

Górcső alá vettük az első hivatalos képkockákat.

o36fmklzsbctbotg4pfqfvufwa.jpg

Közel egy hónapja kiderült, hogy a Deadpool következő felvonása a június elejére tervezett bemutató helyett két héttel korábban, május 17-én kerül mozikba, a közeli dátum miatt pedig jogosan tették fel sokan a kérdést, hogy akkor mégis hol marad már a film marketingje. Szerencsére nem várattak minket tovább a készítők, hisz miután a címszereplőt alakító Ryan Reynolds megosztotta a folytatás első plakátját, egy napra rá befutott az első kedvcsináló is, ami teljes mértékben hozta a kötelezőt: az "f" betűs szó használata, kiszólások és beszólások, easter eggek és persze töménytelen akció. Górcső alá vettük a látottakat, amiről a következőkben olvashattok részletesen.

vlcsnap-error468.png

Maga az előzetes az egyik új főszereplő, Cable köré épít, de olyannyira, hogyha Reynolds hangja nem törné meg fél perc után az addigi sötét és baljós snitteket, akár egy Terminator reboot teaserét is nézhetné az ember. Ezen a képkockán Josh Brolin karaktere egy igencsak lepusztult várost szemlél, vélhetően egy disztópikus jövőben. Fentről fényszórók ragyognak, vélhetően magát Cable-t keresve.

A képregényekben ő egy időutazó mutáns, történetesen a jelenbeli Küklopsz és Jean Grey gyermeke. Miután Apokalipszis megfertőzi a csecsemőt egy techno-organikus vírussal, a jövőbe viszik, ahol megmentik és felnevelik őt.

vlcsnap-error193.png

A Cable övéhez csatolt plüssmackó a karakter történetének egy fontos állomására utal, egész pontosan Hope Summersre, akitől az egész mutáns faj jövője függött. Rá már a Loganhez készült Deadpool teaserben is utaltak egy "HOPE" feliratú graffitivel, illetve az első hivatalos karakterportrékon is ott csüngött a plüss Cable oldalán. A füzetekben Hope Summers volt a legelső mutáns, miután Skarlát Boszorkány jelentősen lecsökkentette a világ mutáns populációját három szó kimondásával. Az újszülött Hope-ot Cable mentette meg a mutánsgyűlölő Purifiers csoporttól, majd sajátjaként viselte gondját. Meglehet, hogy a filmben szintén hasonló szerepet fog betölteni a lány, amit akár későbbi jelenetekkel is alá tudunk támasztani.

vlcsnap-error469.png

Cable nyomasztó szavait Deadpool szakítja félbe, aki értetlenül áll a félkész vizuális effektusok előtti - csupán egy acélkarról beszélünk, nem bajuszt kell eltüntetni valakiről, mondja, ezzel megteremtve a kedvcsináló legtöbbet idézett mondatát. Bizonyára senkinek sem kell magyarázni a poén hátterét, elég Supermant és az Igazság Ligája utóforgatásait felidézni, ami valljuk be, várhatóan leütött magas labda volt.

vlcsnap-error298.png

Deadpool úgy dönt, ő majd orvosolja a problémát (az "I'll do it myself" mondat hangzik el a szájából, ugyanezt mondja Thanos is a Bosszúállók: Ultron kora végén, akit egyaránt Brolin kelt életre), majd a következő fél percben játékfigurákkal népszerűsíti a filmet. Sokakban felidézhette ez a kis dioráma a Toy Storyt, egyáltalán nem véletlenül. A Deadpool figura Woodyhoz hasonlóan lett felöltöztetve, és az egyik híres mondatát, a "Reach for the sky!"-t idézi. A figura talpán ráadásul a "WADE" felirat látható - ugyanilyen módon jelöli Andy is a játékait a híres animációs filmekben.  

Brolin népszerű választás volt egykor Cable szerepére, egyesekben azonban voltak fenntartások, különösen a színész magasságával kapcsolatban. A képregényes karakter gyakorlatilag egy óriás a maga két méterével, ezzel szemben Brolin 178, míg Reynolds közel 190 cm. A jelenetben használt figurák hűek a valósághoz; Deadpool ki is gúnyolná Cable magasságát, az viszont hamar félbeszakítja.

Érdemes megjegyezni azt is, hogy jobb oldalt található lámpa mögött mögött ki lehet szúrni Deadpool Bob Ross által inspirált festményét, amit a még novemberben publikált Wet on Wet című teaserben alkotott.

vlcsnap-error972.png

A rövid közjáték után további képkockákat kapunk a filmből, a montázs során pedig szinte minden visszatérő karakter megfordul egy-egy pillanatra, mint például Vanessa (Morena Baccarin), Weasel (T.J. Miller) és Dopinder (Karan Soni). A kiemelt fotón az első részhez képest sokkalta menőbb Negaszonikus Tini Torpedó (Brianna Hildebrand) épp csatára készül, aki mellől már csak Kolosszus (Stefan Kapicic) hiányzik. Bár az orosz származású mutáns egyáltalán nem tűnik fel ebben az ízelítőben, a nemzetközi verzióban azért ő is kapott egy jól megérdemelt gyors snittet. 

vlcsnap-error659.png

Talán nem lesz túl rózsás Cable és Deadpool kapcsolata, de egy közös ellenségük biztosan lesz a DMC személyében, amely az előzetes számtalan pontján felbukkan, látszólag nem baráti szándékkal. Pontosan mi sem tudjuk, hogy mit takar a mozaikszó, de ötletünk akad rá: Ez lehetne a képregényekből ismert MRD nevű békefenntartó szervezet filmes verziója, amit az ENSZ parancsára hozott létre Bolivar Trask a mutáns fenyegetések leküzdésére. Eredetileg a 2008 és 2009 közt futott X-Men – Az újrakezdés rajzfilmben vezették be a csoportot, mielőtt nemsokkal később átemelték őket a képregényekbe is.

vlcsnap-error978.png

A fenti kép talán az egyik legérdekesebb jelenete a kedvcsinálónak, amelyen Domino (Zazie Beetz), Deadpool és három másik személy akcióra készen áll egy helikopteren. Ami biztos, hogy a rejtélyes karakterek egyikét Terry Crews kelti életre, holott idáig az sem volt ismeretes, hogy egyáltalán bármilyen szerepe van a filmben - a rajongók szeretnék, ha Bishopot alakítaná, de az öltözete inkább az X-Force-os Bedlamra hajaz, aki egy titkos műveletekre szakosodott mutáns, és képes bio-elektromos mezőt alkotni maga köré.

A képregényekben létezik egy Cable által alapított Six Pack nevű csapat, aminek Domino és Deadpool is tagja volt - egyes vélemények szerint ezeket a mutánsokat is ő szedhette össze, hogy megállítsák az előbbi bekezdésben taglalt ellenséget. Bár nehéz megmondani, de a Deadpool és Domino közti figura a Generation X-ből ismert Chamberre hajaz, aki sugárnyalábokat tud kilőni a mellkasából, míg a legnehezebben beazonosítható harmadik karaktert néhányan Shatterstarnak tippelik a sisakja alapján. Ő az X-Force sorait erősítette a forrásanyagban, és mivel a Fox terveiben egy ilyen produkció is szerepel, nem elképzelhetetlen, hogy a Deadpool 2. vezeti be őket az univerzumba.

vlcsnap-error923.png

Szintén rejtély övezi a Vademberek hajszájában kiemelkedő alakítást nyújtott Julian Dennison szerepét, akivel kapcsolatban többek között már John Allerdyce, azaz Pyro neve is felmerült, csak mert egy korábbi ízelítőben lángoszlopok emelkedtek mindkét oldalán. Itt sárga kezeslábasban és egy képességblokkoló pánttal a nyakán tűnik fel, ami arra enged minket következtetni, hogy egy mutáns börtönben tartják fogva. Látszólag nem ijeszti meg különösebben a helyzete.

vlcsnap-error363.png

Egy másik nagyon érdekes pillanat az alábbi, ahol Wade Wilson az előzőhöz hasonló sárga hacukában, szintén fogolyként tartózkodik egy ismeretlen helyszínen. Felmerül a kérdés, hogy egyáltalán a jelenben járunk-e, vagy esetleg a nyitóképek közt látható disztópikus jövőből származik ez a snitt. Talán - de csak talán - Cable azért utazik a múltba, hogy megakadályozza Deadpoolt valamiben, ami nem várt módon változtatná meg a történelem menetét. Egy ilyen alternatíva a kedvcsináló végét is megmagyarázná, ahol Cable a következő szavakat intézi Wade-hez: "Lejárt az időd, te idióta barom."

Első körben ennyivel készültünk számotokra a Deadpool 2. első hivatalos előzetese kapcsán. Mit gondoltok a cikkben írtakról? Találtatok még olyan érdekességeket, morzsákat vagy rejtett utalásokat, amiket kihagytunk a felsorolásból? Nektek hogy tetszettek a videóban látottak? Írjátok meg a véleményeteket és észrevételeiteket itt vagy a Facebook bejegyzés alatti hozzászólásokban. 

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr1213643926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása