James Gunn A galaxis őrzői vol. 2 nagy pillanatáról beszélt

2017. május 15. - Marvel Magyarország

A rendező mesélt a döntésének hátteréről.

gotg2_key_art_007_l.jpg

Figyelem! Az alábbi cikk SPOILEREKET tartalmaz A galaxis őrzői vol. 2 cselekményére vonatkozóan! Csakis saját felelősségre olvasd tovább!

A galaxis őrzői mindhárom részét író és rendező James Gunn kivételesen aktív a közösségi médiában: rengeteg színfalak mögötti anyagot oszt meg követőivel, rendszeresen válaszolgat rajongói kérdésekre, vagy éppen csinál élő beszélgetést. Tegnap este utóbbira került sor, ahol a Vol. 2 bemutatóját követően először beszélt spoileresen a rajongók és kritikusok körében egyaránt sikert arató folytatásról, ahol természetesen Yondu nagy jelenete kapcsán is elárult sok érdekességet.

Ezek egyike az, hogy amiért olyan sokáig fontolgatta a harmadik film vállalását, az bizony Michael Rooker személyének hiánya. A színész eddig Gunn minden projektjében kapott szerepet, kezdve a 2006-os rendezői debütálásával – a Vol. 2 eseményeit tekintve a későbbiekben erre már nyilván nem kerülhet sor a Marvel franchise berkein belül, ami Gunn élete legnehezebb döntésének bizonyult.

"Hadd áruljam el nektek, semmi nem volt annál nehezebb, mint meghozni Yondu megölésének döntését ebben a filmben" – kezdte a direktor. "Rengeteget dolgoztunk már együtt, ő az egyik legjobb barátom a világon. Az utolsó dolog, amit szerettem volna, az egy produkció Michael Rooker nélkül a jövőben. Majdnem nem vállaltam emiatt A galaxis őrzői vol. 3-at, nem tudtam elképzelni nélküle. Nagyon sokat jelent nekem és nagyon szeretem őt."

Yondu halála "a legnehezebb döntés volt, amit a történetmesélés szempontjából valaha meg kellett hozzak" – tette hozzá Gunn. "Írtam egy csomó olyan verziót, ahol Yondu túléli. Voltak más végződések – megmentették az utolsó pillanatban, mielőtt feláldozta volna magát, sok ilyen tervezet készült. Aztán rájöttem, hogy becstelen vagyok. Ez nem az a történet. Számomra a filmalkotásban a legfontosabb elmondani a legigazabb és legőszintébb történetet, függetlenül attól, hogy az egy 500 ezer dolláros indie film, vagy egy 200 millió dolláros látványmozi. És az az igazság, ez a sztori az apa valódi és végső szeretetéről szól a fia irányába. Azon van a lényeg, hogy ki is valójában az apánk? Kik a testvéreink? Yondu megölése volt az egyetlen módja annak, hogy ez egy őszinte történet legyen. Bármi más félértékű lett volna, amit utólag bánnék. Szóval ez az oka, amiért Yondu meghal."

És ez az oka, amiért annyira örülünk, hogy a trilógia harmadik része is James Gunn kezében van, aki ráadásul már most gőzerővel készíti a forgatókönyvet. Az Őrzőkkel legközelebb jövő ilyenkor találkozunk a Bosszúállók: Végtelen háborúban.

(forrás: CBR)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr8412505547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása