Így búcsúznak a szuperhősök Chadwick Bosemantől, a Marvel Fekete Párducától

2020. augusztus 29. - Marvel Magyarország

Szinte mindenki billentyűzetet ragadott, hogy megemlékezzen róla.

black-panther-chadwick-boseman_1.jpg

43 évesen elhunyt Chadwick Boseman, akit a világ leginkább Fekete Párducként ismert. A színész vastagbélrákban halt meg, amit négy éve diagnosztizáltak nála, és amely idővel IV-es stádiumúvá, azaz áttétessé vált. A betegségéről soha nem beszélt, az utóbbi években a filmjeit is műtétek és kemoterápiás kezelések között forgatta, beleértve az Amerika Kapitány: Polgárháborút, saját önálló filmjét, később pedig a Bosszúállók: Végtelen háború és Végjáték kettősét is.

Nem csoda, hogy Hollywood-szerte rengetegen tisztelegtek az emléke előtt, beleértve a Marvel számos sztárszínészét, illetve készítőit is. A Marvel Moziverzum atyaúristene, Kevin Feige például a következőket írta: „Chadwick volt a mi T'Challánk, a Marvel Fekete Párduca, egy kedves, jó barát. Valahányszor megérkezett a forgatásra, mindig örömteli kisugárzása volt, amikor pedig a vásznon feltűnt, igazi maradandó értéket alkotott. Rengeteg csodálatos férfit képviselt a munkásságával, és nála jobban senki nem is tudott nagyszerű embereket életre kelteni. Okos, kedves, hatalmas és erős volt, azokhoz hasonlóan, akiket eljátszott. Most mellettük foglal helyet legendaként az utókor számára.”

Amerika Kapitány megformálója, Chris Evans is megemlékezett róla a tweetjében: „Teljesen összetörtem. Ez már túl van azon, hogy szívfacsaró. Chadwick különleges volt. Nagyon eredeti személyiség. Mélyen elhivatott és örökké a kíváncsiságtól hajtott színész volt. Rengeteg filmet csinálhatott volna még. Végtelenül hálás vagyok azért, hogy a barátja lehettem.”

Joe és Anthony Russo rendezőpáros választotta ki Bosemant Fekete Párduc szerepére a Polgárháborúhoz, és azt követően még kétszer dolgoztak együtt vele. Nem meglepő, hogy ők is megosztották gondolataikat: „Chadwick elragadó személyiség volt, hatalmas becsülettel és tehetséggel. Egy egész generációt inspirált arra, hogy ne hátráljon meg, és váljon királlyá. Tiszteljük meg őt azzal, hogy hozzá hasonló kedvességet és szeretetet tanúsítunk mások irányába, aknázzuk ki a tehetségünket és mindig törekedjünk rá, hogy fény legyünk a sötétségben.”

Marvel Kapitány megformálója, Brie Larson: „Chadwick csak úgy sugározta az energiát és a békét. Mindig is sokkal többért állt ki önmagánál. Mindig időt szakított rá, hogy odafigyeljen a többiekre, és bátorította őket, ha kellett. Megtisztelve érzem magam a közös emlékeinkért: a beszélgetések, a nagy nevetések. A szívem veled és a családoddal van. Hiányozni fogsz, és soha nem felejtünk el.”

Fekete Párduc Vasember oldalán küzdött a Polgárháborúban, Robert Downey Jr. pedig ennek szellemében búcsúzott el T’Challától: „Mr. Boseman kiegyenlítette az esélyeket, amikor az életéért küzdött. Ez az igazi hősiesség. Mindig emlékezni fogok a boldog időkre, a nevetésekre, és arra, ahogyan megváltoztatta a játékot.”

A galaxis őrzői főszereplője, Chris Pratt szavai: „Imádkozom a családjáért és a szeretteiért. Nagy tehetséget veszített el a világ. Isten nyugosztalja. Vakanda, légy áldott!”

„Csak annyit tudok mondani, hogy az idén felhalmozott tragédiákat tetézi Chadwick Boseman elvesztése. Micsoda férfi, és milyen hatalmas tehetség! Testvér, te minden idők egyik legnagyobbika voltál, és nagyságod még csak most kezdődött. Az Úr áldjon!” – írta Mark Ruffalo.

Nick Fury, azaz Samuel L. Jackson a következőképp fogalmazott a tweetjében: „Köszönet Chadwick Bosemannek mindazért, amivel megajándékozott bennünket. Szükségünk volt minderre, és meg is őrizzük mindörökké. Tehetséges, odaadó művész és testvér voltál, aki rettenetesen fog hiányozni. Nyugodj békében!”

Simu Liu, aki az ázsiai szuperhőst középpontba helyező Shang-Chi és a tíz gyűrű legendájában fogja eljátszani a címszereplőt: „Kristálytisztán akarok fogalmazni: Chadwick nélkül, és anélkül, amit az ő karakterének adott, Shang-Chi sem lenne. Az én pályafutásom egy nagyszerű ember nyomdokait követi. Bárcsak lett volna alkalmam, hogy ezt személyesen is elmondhassam neki – mindenesetre mindig is érted fogok harcolni, örök királyom.”

„Nekem kell elmondanom Cy-nak, Bowie-nak és Zennek, hogy T’Challa már nincs többé. Milyen más királyról mesélhetnék nekik most?” – írta Zoe Saldana, Gamora megformálója.

A Sólyomszemet alakító Jeremy Renner is billentyűzetet ragadott: „Chadwick igazi ösztönzőerő, egy nagy szívű harcos, akit sosem fogok elfelejteni. Teljesen összetörtem a halála miatt. Szeretetemet küldöm a Boseman családnak. Nyugodj békében!"

tom-holland-chadwick-boseman-poszt.PNG

Tom Holland, azaz Pókember a színész egyik kórházlátogatásáról mellékelt fényképet a soraihoz: „Chadwick, te sokkal inkább voltál hős a való életben, mint a képernyőn. Nemcsak számomra vagy példakép, de sok millió más embernek is szerte a világon. Olyan sokaknak örömet és boldogságot szereztél. Büszke vagyok rá, hogy a barátomnak nevezhettelek téged. Nyugodj békében!”

chris-hemsworth-chadwick-boseman.PNG

„Hiányozni fogsz, cimbora. Teljesen szívfacsaró. Te voltál az egyik legkedvesebb, legőszintébb ember, akivel valaha találkoztam. Szeretetem és támogatásom a családodnak. Nyugodj békében” – olvashatjuk a Thort megformáló Chris Hemsworth oldalán.

angela-bassett-chadwick-boseman.PNG

Angela Bassett, a Chadwick Boseman által alakított karakter édesanyját megformáló színésznő egy hosszabb bejegyzésben elárulta, hogy már a Fekete Párduc előtt is ismerték egymást, ugyanis amikor a Howard Egyetemen fokozatot szerzett, aznap Boseman kísérte őt diákként. Évekkel később, barátokként és kollégákként hosszú heteket töltöttek azzal, hogy a sminkszékükben ülve készültek a forgatásra mint anya és fia, amivel a színésznő szerint bezárult a kör. „Ennek a fiatalembernek az elkötelezettsége félelmetesen inspiráló, a mosolya ragadós, a tehetséges már-már hihetetlen volt. Ezért tisztelegnem kell gyönyörű szellemének, egy fantasztikus művésznek, egy nagylelkű barátnak. Mindezt, ami a tiéd volt, másokkal is megosztottad. Most már megpihenhetsz, drága hercegem.”

Természetesen a Marvel sztárjai mellett egész Hollywood Chadwick Bosemant gyászolja, további búcsúkat itt olvashattok a filmvilág hírességeitől. Mi elsősorban a Polgárháborúban hallott gyönyörű gondolattal tudunk reflektálni erre a sokkoló hírre, egyenesen T'Challától: „A halál még nem a vég, inkább egy kiindulási pont.” Legyen neki könnyű a föld.

(forrás: Deadline, Vulture)

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr7216181728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása