Minden, amit tudnod kell A S.H.I.E.L.D. ügynökei következő történetszáláról

2017. április 02. - Marvel Magyarország

Bemutatjuk a sorozat legújabb történetszálát.

agents_of_hydra_poster_ismerteto.jpg

Egy igencsak kreatív és izgalmas csavarral zárult A S.H.I.E.L.D. ügynökei negyedik évadának második etapja, az LMD (Létező Magánszemély Duplikátuma). Egy sikeresnek vélt akció után a csapat nagyját kicserélte a Mallory Jansen által alakított gonosz android, AIDA, a bizalmatlanság pedig belülről emésztette fel a két önmaga maradt hölgyeményünket, Daisy-t (Chloe Bennet) és Simmonst (Elizabeth Henstridge). Mint kiderült, még a S.H.I.E.L.D. technológiája sem elég fejlett ahhoz, hogy megtalálják valódi társaikat, ezért egy súlyos döntést hozva feltöltötték saját tudatukat a Váz nevű programba, ami egy, a többieket is elzárva tartó alternatív világ. A tét óriási: Meg kell találniuk a megoldást és épségben kijuttatni mindenkit. Aki azonban a Vázban életét veszti, többé sosem ébred fel... 

A tizenötödik epizódban már betekintést nyerhettünk ebbe az új világba, így ezek alapján vágunk bele eddigi ismereteink összegzésébe.

Pontosan negyven éve, 1977-ben indult útjára a Marvel Comics népszerű "What If" képregénysorozata. Ennek értelemszerűen minden számában egy-egy olyan (főként humoros jellegű) sztori került terítékre, ami sosem történt vagy történhet meg az univerzumban.

A S.H.I.E.L.D. ügynökei legújabb szála is ezeken az elveken alapszik: Ebben a világban vélhetően sosem álltak össze a Bosszúállók, a hacker Skye nem csatlakozott a szervezethez, az Amerika Kapitány: A tél katonája eseményei pedig egyértelműen a S.H.I.E.L.D. bukásával és a HYDRA hatalomátvételével alakultak. Itt Coulson ügynök professzor (Clark Gregg) a HYDRA dicső történelméről és az Embertelenek veszélyességéről tanít, Mack (Henry Simmons) látszólag egy átlagos életet élő fickó, May a HYDRA ügynöke, Fitz (Iain De Chaestecker) gazdag, elegáns és közel sem biztosan jó fiú, Simmons halott, míg a világhoz újonnan csatlakozó Daisy-nek rá kell döbbennie, hogy Grant Ward él és virul, ráadásul egy párt alkot vele.

A folytatáshoz néhány nagyszerű beharangozó poszter debütált, amiket galériába szedve csodálhattok meg.

Brett Dalton remek színész, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy számtalan különböző karaktert eljátszott a szériában. A pozitív Wardtól kezdve volt ő már áruló, szerelmes és bosszúálló, nem beszélve arról, amikor egy ősi, hatalmas erejű Embertelent alakított ugyanabban a testben. A színész szerint most visszatérünk az alapokhoz: "Végre megkaptam azt a hősi történetszálat, amit Grant Ward megérdemel" – mondta Dalton a közönségnek a ma hajnalban lezajlott Wonder Con eseményen. 

Sokan rebesgetik, hogy a jelenlegi negyedik évaddal végleg lezárul kedvenc ügynökeink története, amire az igen csekély nézőszám mellett talán ez a legújabb történetszál is gyanút adhat. Mi van, ha Brett személyével nem véletlenül hozták vissza az első évad színészgárdáját, ugyanis ezzel szeretnének egy keretes szerkezetet biztosítani az egész sorozat számára? Ez egy kicsit belemagyarázásnak tűnhet, de amennyiben tényleg ezzel tervezik lezárni a csapat 2013 óta tartó sztoriját, akkor az tényleg ideális és méltó tisztelgés a kezdetek előtt. Jeph Loeb, a Marvel Television elnöke a minap azt mondta a folytatás lehetőségéről, hogy nagyon reménykednek benne, míg Jed Whedon a fináléról beszélt: "Bárhogy is legyen, izgalmas évadzárót készítünk, de nem tervezünk megállni egyhamar."

A fenti galériában promóciós képeket láthattok a soron következő epizódból. A legelső fotót az Entertainment Weekly filmmagazin exkluzívan hozta le a minap, ezzel megerősítve Madame Hydra (más néven Vipera) érkezését a Marvel Filmes Univerzumba! "Mivel visszahozzuk a Hydrát a Vázban, úgy gondoltuk, ezt úgy tesszük meg, hogy annak súlya is legyen," árulták el Jed Whedon és Maurissa Tancharoen producerek. "Madame Hydra egy olyan gonosz, aki tökéletesen vegyítve egyszerre erőteljes, szexi és félelmetes. Már számos kihívást görgettünk Mallory útjába, ám ő mindig készen áll a feladatra. Izgatottan várjuk, hogy a rajongók is láthassák, miként kelti életre Madame Hydrát." 

Ezzel a figurával Mallory Jansen is csatlakozott azok közé, akik több különböző változatát is megformálták egy adott karakternek. A negyedik évad nyitányában AIDA-ként, a Dr. Radcliffe (John Hannah) által létrehozott LMD-ként mutatkozott be, ami egy valós személyen, Agnes Kitsworth-on alapul. Ő volt Radcliffe halálosan beteg szerelme, akinek szintén feltöltötték a tudatát a vázba, hogy ott örökké élhessen – látszólag nem is akármilyen sorsot szántak neki, elvégre Madame Hydrát úgy ismerhetjük, mint a szervezet egyik legmeghatározóbb feje.

A S.H.I.E.L.D. ügynökei április 4-én térnek vissza a vadonatúj történetszál első epizódjával (Mi van, ha...?), aminek előzetese feljebb látható, a folytatásban pedig rövid leírását olvashatjátok: "Éljen az új világrend! Daisy és Simmons titkokat és hazugságokat tárnak fel egy őrült világban. A Hydra irányítása alatt ők az egyetlen remény, hogy mindenkit megmentsenek." A részben hivatalosan visszatér Manish Dayal Vijay Nadeer szerepében, aki Nadeer szenátor második Terrigenezisen átesett testvére. 

(forrás: EW, CBR, Screen Rant)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr2112394947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása