Marvel's Behind the Mask címmel érkezik a Marvel dokumentumfilmje

2021. január 25. - Marvel Magyarország

A február 12-én érkező doku a szuperhősök identitásának erejét járja körbe.

behind-the-mask-header.png

A Marvel's 616 dokumentum sorozat után egy egész estés dokumentumfilm is érkezik a Disney+ streaming platformra február 12-én. A Marvel hivatalos oldalán megjelent közlemény szerint a film a szuperhősök ereje mögött meglapuló (társadalmi értelemben is vett) identitásukat, személyiségformáló hatásaikat veszi majd górcső alá:

"Már a képregények korai éveiben is kitüntetett szerepe volt a titkos személyazonosságoknak, mind a szuperhősök, mind a gonoszok "átlagos" hétköznapjaiban. De a mögöttük rejlő személyiségjegyek azok, amikkel igazán azonosulni tudnak a rajongók generációi. Az 1960-as évek elejétől, a képregények Marvel-korának meghirdetésétől kezdve használják a Marvel írói és művészei a személyazonosság fogalmát, hogy az egyenjogúság folyamatosan változó kérdéskörét vizsgálják azon keresztül" – szól a hivatalos ismertető felütése.

"Ezek a legendás Marvel teremtmények és történetek nem csak az ablakunkon túli világra reflektálnak – saját személyiségünk és valódi énünk tükörképeivé is váltak. A Marvel's Behind the Mask a Marvel 80 éves történelméből szólaltat meg olyan írókat és rajzolókat, akik részt vettek a Marvel Univerzum több más karakterével együtt olyan karakterek felemelésében, mint a Fekete Párduc, Miles Morales, Ms. Marvel, Luke Cage, az X-Men, vagy Marvel Kapitány, valamint bemutatják a Marvel popkultúrára és médiára gyakorolt hatását is." 

A Marvel's Behind the Mask című dokumentumfilm a Marvel New Media és a Tarmac Creative kollaborációjából született, méghozzá Michael Jacobs rendezésében. Joe Quesada, Shane Rahmani, Stephen Wacker, John Cerilli, Harry Go és Sarah Amos producerként vették ki a részüket a munkálatokból.

Ha tetszett a cikk, további hírekért kövess minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr7116397758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása