Új mutánsok, gyülekező! – Amit a csapat tagjairól tudni kell és tudni érdemes

2020. augusztus 28. - Marvel Magyarország

Ismerd meg közelebbről a mutánsok következő nemzedékét!

x-men-the-new-mutants.jpg

Nem hittük volna, hogy eljön ez a nap, de úgy tűnik, a kétéves huzavona után végre tényleg mozikba kerül Josh Boone horrorisztikus szuperhősfilmje, Az új mutánsok. A szeptember 3-ai premierhez közeledve úgy véltük, itt az ideje feleleveníteni, kik is alkotják ezt a nem mindennapi csapatot.

Ágyúgolyó

Története: Sam Guthrie tíz testvérével együtt egy szénbányász fiaként nőtt fel Kentuckyban. Miután az édesapja életét vesztette egy beomlásban, a tinédzser fiúra hárult a feladat, hogy eltartsa a családját. Emiatt úgy döntött, átveszi a néhai Thomas Guthrie helyét a bányában, ám egy munkahelyi baleset során felszínre törtek mutáns képességei. Azóta Sam csatlakozott a Charles Xavier által szervezett Új Mutánsokhoz, Kábel jobbkezeként ő lett az X-Force egyik csapatvezetője, végül pedig a Bosszúállók soraiba is beállt.

Képességei: Sam egy rakéta sebességével képes mozogni. Az egész testét termokinetikus energia hatja át, amelyet támadó csapásokká is összpontosíthat. Emellett repülni is tud, sőt, ilyenkor olyan erőteret hoz létre maga körül, amely megvédi őt és azokat, akiket magával visz minden külső támadástól.

cannonball-header.png

Tudtad-e? Sam testvérei közül az évek során többen is szuperhősnek álltak. Paige Guthrie, aki a bőrét szinte bármilyen anyaggá át tudja változtatni, Burok néven az X Generáció tagja lett, Josh Guthrie, avagy a szárnyas Ikarus pedig az Új Mutánsok egy későbbi felállásához csatlakozott. Sam további két testvére, Melody és Jeb szintén mutánsok.   

Ki játssza? Charlie Heaton neve elsősorban a Stranger Things-rajongóknak lehet ismerős, mely szériában már a kezdetek óta ő alakítja Jonathan Byers, az eltűnt Will bátyjának szerepét. Mozifilmes fronton eddig nem igazán járt sikerrel, de Az új mutánsok talán ezen a téren is meghozza számára az áttörést.

Farkas

Története: Rahne Sinclair a skóciai Kinrossban látta meg a napvilágon egy pap és egy prostituált gyermekeként. A lány egyházi gyámság alatt nevelkedett a valódi apja, Craig tiszteletes kezei között, aki gyűlölte és szégyellte őt. Amikor 14 éves korában először mutatkoztak meg a mutáns képességei, a férfi meg volt róla győződve, hogy lányát démon szállta meg, ezért ördögűzést akart végrehajtani rajta. Rahne sikeresen megszökött az őrült apja és a szintén rá vadászó helyiek elől, majd Farkas néven csatlakozott az Új Mutánsokhoz, később pedig az X-Faktor Nyomozóiroda tagja lett.

Képességei: Rahne képessége a likantrópia, melynek köszönhetően fel tudja venni egy farkas alakját. Ilyenkor az ereje megnő, az érzékei kiélesednek, kiválóan lát a sötétben és még bizonyos szintű öngyógyító erőre is szert tesz. Az évek során többféle farkasformát is magára öltött a teljes négylábú-verziótól a hibrid "farkasember" stádiumon át az óriásszörnyig bezárólag. Állati alakban osztódni is tud, így akár öt helyen is lehet egyszerre.

x-men-wolfsbane-header.jpg

Tudtad-e? Rahne a Marvel egyik legmeghatározóbb vallásos karaktere, akinek az életében legalább olyan fontos szerepet tölt be az egyház, mint Fenegyerek esetében. 

Ki játssza? Maisie Williamst talán senkinek sem kell bemutatni, hiszen az elmúlt tíz évben minden idők egyik legnagyobb televíziós sikerszériájában, a Trónok harcában láthattuk őt felnőni. Időközben volt pár függetlenfilmes projektje, de Az új mutánsok az első igazi nagy mozis főszerep, amit sikerült megcsípnie.

Mirázs

Története: Danielle Moonstar a sájen indián törzs leszármazottjaként született Coloradóban. Már gyermekként elvesztette mindkét szülőjét, akiknek a halálát előre látta, mutáns képességének köszönhetően ugyanis manifesztálni tudja a saját és mások rémálmait. Mivel a helyi közösség nem fogadta be, a remeteként élő nagyapjához, Fekete Sashoz kellett költöznie, aki történetesen Charles Xavier régi barátja volt. Amikor szembesült vele, hogy az unokája mutáns, a férfi megkérte a professzort, hogy segítsen Daninak uralni a benne lakozó erőt. Miután a megalomániás Donald Pierce egyik embere végzett Fekete Sassal, az árván maradt lány a Xavier-intézetbe költözött és csatlakozott az Új Mutánsokhoz.

Képességei: Dani képes háromdimenziós illúziók formájában létrehozni az emberek rémálmait, félelmeit és vágyait. Pszionikus energiáinak koncentrálásával később megtanulta azt is, hogyan formáljon fizikai fegyvereket, így például nyilakat a semmiből. Emellett telepatikus erővel is bír, ami lehetővé teszi, hogy kommunikáljon az állatokkal. Pluszban még profi harcművésznek is számít.

mirage.jpg

Tudtad-e? Dani egyike volt azoknak a mutánsoknak, akik az M-nap során elvesztették képességeiket, később azonban ismét különleges erőre tehetett szert Hel Valkűrjeként.

Ki játssza? Blu Hunt relatíve ismeretlen színésznőnek számít, eddig többnyire TV-sorozatokban lehetett elcsípni őt (pl. A sötétség kora, Másik élet). Az mindenesetre biztató jel, hogy olyasvalakit választottak a szerepre, aki maga is indián gyökerekkel rendelkezik, tekintve, milyen meghatározó elem ez a karakter történetében.

Napfolt

Története: Roberto da Costa egy vagyonos brazil család sarja, aki 14 éves korában fedezte fel, hogy mutáns. Egy iskolai focimeccsen a rivális csapat egy rasszista tagja megtámadta a fiút, mire Roberto, aki a Nap erejével bír, ösztönösen megvédte magát az adottságával. Ezzel azonban felkeltette a mutánsokra vadászó Donald Pierce figyelmét is. Charles Xavier megérezte a bajt és megbízta két növendékét, hogy mentsék meg Robertót, ám a csetepaté során a fiú barátnője, Juliana életét vesztette. Miután a bűntudattól és bosszútól vezérelt da Costa segített elkapni Pierce-t, Napfolt néven csatlakozott az Új Mutánsokhoz, majd az évek során az X-Men és a Bosszúállók különböző formációiban is megfordult, sőt, az A.I.M. vezetését is átvette nemrég.

Képességei: Napfolt képes elnyelni a szoláris energiát és azt különféle módokon hasznosítani. Sugarakat és extrém hőt bocsáthat ki támadásképp, emellett pedig emberfeletti erővel is rendelkezik, továbbá repülni is tud. Amikor nagy mennyiségű energiát nyel el, Roberto egész teste fekete lesz, a szemei pedig sárgán világítanak.

sunspot-header.png

Tudtad-e? A karaktert nem először láthatjuk a filmvásznon. Már a 2014-es X-Men: Az eljövendő múlt napjaiban is tiszteletét tette Adan Canto alakításában, ám ez a verzió nem azonos azzal, aki Az új mutánsokban szerepel.

Ki játssza? Henry Zagát korábban szintén inkább sorozatokban lehetett látni kisebb-nagyobb szerepekben (pl. Teen Wolf – Farkasbőrben, 13 okom volt, Alaska nyomában). Az új mutánsok volt az első komolyabb mozis projektje.

Varázs

Története: Iljána Raszputyin, az X-Menből ismert Kolosszus húga kétségkívül az Új Mutánsok legnépszerűbb tagja. Még kislány volt, amikor egy sötét varázsló, Belasco elrabolta és egy Limbó nevű pokoli dimenzióba hurcolta, ahol aztán tanítványaként képezte ki őt (persze nem önzetlenül, valójában a lelkére fájt a foga). Az itt eltöltött évek alatt Iljána a tiszta és a sötét varázslatok csínját-bínját is kitanulta, mely tudással végül képes volt legyőzni fogvatartóját, ezzel pedig ő lett a Limbó úrnője. Amikor a teleportációs képességének hála hazatért, meglepetten tapasztalta, hogy míg odaát hét év is eltelt, addig a saját dimenziójában mindössze percekig volt csak távol. Az immár tinédzser Iljána ezután csatlakozott az Új Mutánsokhoz, később pedig az X-Menhez is.

Képességei: Iljánának számos képessége van, köszönhetően annak a ténynek, hogy ő egyszerre mutáns és varázsló is. Előbbinek hála különféle lemezeket tud létrehozni, amelyek segítségével időben és térben teleportálhat. Sőt, egy nagyobb csoportot is gond nélkül eljuttat szinte bárhová, viszont minden alkalommal a Limbón keresztül kell áthaladnia. Varázslótanoncként töltött ideje alatt, illetve azért, mert a lelkének egy része démonivá vált, ehhez az adottsághoz sok egyéb is társult. Így például az elmekontroll, a metamorfózis, az idézés vagy a fizikai és pszichikai pajzsok létrehozása, melyek a legerősebb telepatáktól is megvédik az elméjét. Ezeken felül még számos dologra képes, gyakorlatilag nincs ismert határa az erejének. Egyik legfontosabb fegyvere az úgynevezett Lélekkard, melynek energiáját a lány lelke táplálja, az ugyanakkor csakis varázslat ellen vethető be.

magik-header-image-cropped.jpg

Tudtad-e? Iljána Raszputyin a Marvel világának egyik legnagyobb hatalmú varázslója, akinek az ereje Dr. Strange-éhez mérhető. Nem meglepő, hogy egy nemrég megjelent What If? képregényben ő vette át a Legfőbb Varázsló címet egy alternatív idősíkon.

Ki játssza? Anya Taylor-Joy az egyik legígéretesebb fiatal tehetség ma Hollywoodban, olyan remek filmekkel a háta mögött, mint A boszorkány, a Széttörve vagy az Emma legújabb feldolgozása. Iljána szerepére tökéletes választás lehet, az előzetesekben látottak alapján Varázs mondhatni a képregények lapjairól lépett elő.  

Összeállította: Szatyina Dávid

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr2516175320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása