Összegyűjtöttük a Sony Pókember-univerzumának minden készülő filmjét

2020. augusztus 25. - Marvel Magyarország

Az utóbbi években jó néhány filmterv felmerült.

sony-pokember-univerzum.jpg

Néhány éve a Sony is megpróbálta beindítani saját képregényuniverzumát Pókemberre építve, azonban ezzel annyira kudarcot vallott, hogy némi túlzással élve visszaadták a hálószövő karakterét a Marvel Studiosnak. Ettől függetlenül a Sony nem tett le a saját Marvel-univerzuma kialakításáról, és a Venom sikerének hála újrakezdődhetett a tervezgetés: az utóbbi években számtalan mozis projekt felmerült, amiket már követni sem egyszerű, ezért segítségként egyetlen cikkbe gyűjtöttük azokat a Pókember-spinoffokat, amiken elvileg már dolgoznak a stúdiónál.

Morbius
amerikai bemutató: 2021. március 19.

sony-morbius.jpeg

A Sony jövőre két újabb Pókember-ellenlábasra koncentráló spinoffal folytatja saját Marvel-univerzumának bővítését. Elsőként a Morbius kerül a mozikba, mely a halálos vérbetegségben szenvedő tudós, Michael Morbius történetét meséli el, aki az általa kidolgozott kísérleti gyógymód nem várt mellékhatásaként vámpírrá változik át, és csillapíthatatlan vérszomj lesz úrrá rajta. A címszerepben az Oscar-díjas Jared Leto (Rekviem egy álomért, Mielőtt meghaltam) lesz látható, Morbius nemezisét, Loxias Crownt a Ki vagy, Doki? és A korona sztárja, Matt Smith formálja meg, a gyönyörű Adria Arjona (Six Underground – Hatan az alvilágból) pedig a főhős szívszerelmeként lesz elcsíphető. A Halálos iramban-sorozatból ismert Tyrese Gibson szintén csatlakozott a gárdához, és ha hihetünk a szóbeszédnek, J.K. Simmons is tiszteletét teszi a filmben, aki a Pókember: Idegenben stáblistás jelenetéhez hasonlóan J. Jonah Jameson bőrébe bújik majd.

A Morbiust a több tisztességes akciófilmet (Instant dohány, Védhetetlen) is dirigáló Daniel Espinosa rendezi, aki Élet című munkájának hála a sci-fi és horror zsánerek terén is rendelkezik némi tapasztalattal. Ugyan a 2012-es Alkonyat: Hajnalhasadás – 2. rész óta egy vámpíros produkció sem rengette meg a mozipénztárakat, remélhetőleg a Morbius és a nemrég bejelentett Penge-reboot képesek lesznek visszahozni a vérszívók egykori népszerűségét. Az első kedvcsináló végén cameózó Michael Keaton ráadásul azt is egyértelművé tette, hogy a Venom és a Morbius igenis részei lesznek a Marvel Moziverzumnak, még akkor is, ha ez csupán a Tom Holland-féle Pókember-filmekkel való közösködést fogja jelenteni a gyakorlatban. 

Venom: Let There Be Carnage
amerikai bemutató: 2021. június 25.

sony-venom-let-there-be-carnage.jpg

Noha a kritika egyöntetűen utálta a 2018-as Venomot, a sok rohadt paradicsom nem szegte kedvét a nézőknek, akik kifejezetten élvezték Eddie Brock ámokfutását a nagyvásznon, és a várakozáson felüli siker fényében nem meglepő, hogy a Sony mihamarabb tető alá akarta hozni a folytatást. A szűk időbeosztás miatt a stúdiónak ugyanakkor el kellett engednie az első részt dirigáló Ruben Fleischert, így a direktori székbe ezúttal az egyébként jóval izgalmasabb választásnak tűnő Andy Serkis ülhetett bele. Habár Serkis leginkább a motion capture-színészet pionírjaként vált ismertté, az utóbbi időben rendezőként is többször bizonyította tehetségét (Lélegzetvétel, Maugli: A dzsungel legendája). Tom Hardy természetesen ismét látható lesz a címszerepben, rajta kívül pedig Michelle Williams és Woody Harrelson is visszatérnek a folytatásban. Utóbbi ezúttal nem csupán egy cameo erejéig ugrik be, hiszen az általa megformált Cletus Kasady, alias Vérontó végre a főgonosz szerepében tetszeleghet majd. Nem ő lesz azonban az egyetlen fenyegetés, akivel Venomnak meg kell birkóznia, mellette ugyanis a tébolyodott Frances Barrison, avagy Sikoly is megnehezíti Eddie és a szimbióta dolgát, méghozzá az Oscar-jelölt Naomie Harris (007 – Skyfall, Holdfény) alakításában. A film egyik producere, Matt Tolmach szerint a Joker sikerének tükrében az sem kizárt, hogy a folytatás korhatáros lehet.

Pókember: Irány a Pókverzum! 2
amerikai bemutató: 2022. október 7.

sony-pokember-irany-a-pokverzum.jpg

A Derült égből fasírt és A LEGO-kaland alkotói tavalyelőtt mutatták be a szemkápráztató animációval készült Pókember: Irány a Pókverzumot, ami a kritikusokat és a nézőket egyaránt behálózta, a Sony pedig nem meglepő módon megrendelte a folytatást. Az Oscar-díjas film producere, Amy Pascal pár hónapja már elárulta, hogy a következő részben a Hailee Steinfeld által megszólaltatott Pók-Gwen kapja majd a főszerepet, akinek a Miles-szal való romantikus kapcsolata is előtérbe kerül, melyre az Irány a Pókverzumban nem sok idő jutott. Jó sokat kell várni a folytatásra, de ez nem meglepő, hiszen már az első rész elkészüléséhez is évek munkájára volt szükség, ráadásul Christopher Miller szerint ezúttal olyan forradalmi animációs technológiákon dolgoznak, melyekkel a másodikhoz képest az első film ósdinak fog hatni. A folytatást a Wonder Womant jegyző David Callaham írja, és az a Joaquim Dos Santos rendezheti, aki korábban dolgozott a Justice League Unlimiteden, az Avatar - Az utolsó léghajlítón és a Korra legendáján is.

Cím nélküli Pókember: Irány a Pókverzum!-spinoff

sony-spider-gwen-spinoff.jpeg

A hírek szerint az Irány a Pókverzum folytatása előkészít egy jóval Gwen-központúbb alkotást is, ami a Pókverzum szuperképességekkel megáldott női hőseire szeretne fókuszálni. A női szuperhősöket felvonultató film tervét egyszerre jelentették be a folytatással, aminek főszereplői Pók-Gwen mellett Cindy Moon (Selyem) és Jessica Drew (Póknő) lesznek, de mellettük feltűnhetnek olyan további karakterek is, mint például Póklány, Madame Necc vagy akár Fekete Macska – a lehetőségek tárháza ebben az esetben is kimeríthetetlen.

Kraven, a vadász

sony-kraven-the-hunter.jpg

A Sony már évek óta dolgozik Szergej Kravinoff, Pókember egyik legrégebbi, egyben legrémisztőbb ellenlábasának vászonra vitelén, a napokban pedig szólófilmjének rendezőjét is kiszemelte J.C. Chandor személyében. A nevéhez olyan karaktervezérelt alkotások fűződnek, mint a Krízispont, az Egy durva év vagy legutóbb a Határok mentén, szóval azzal biztos nem lehet vádolni, hogy nem ért a személyesebb drámákhoz. Kraven kétségtelenül elbírna egy ilyen történetet, aki a népszerű Kraven utolsó vadászata című sztoriban egyre nehezebben viseli az őt körülvevő civilizált világ romlottságát, melyből kiveszett a méltóság és a becsület. A stúdió 2018-ban Richard Wenket (A védelmező) szerződtette, hogy írjon hozzá forgatókönyvet, melybe a mostani híresztelések szerint Art Marcum és Matt Holloway írópárosa (A Vasember, Morbius, Uncharted) is besegített. Bonyolítja a dolgokat, hogy Kraven nevét Jon Watts rendező is megemlítette mint a harmadik Pókember-film potenciális főgonoszát, és egyelőre nehéz megtippelni, milyen összefüggés lehet a két projekt között.

Fekete Macska

sony-fekete-macska.jpg

A korábban bejelentett Silver & Black, melyben Fekete Macska és Silver Sable osztozott volna a főszerepen, ebben a formában mégsem fog elkészülni. Helyette a Sony külön szólófilmeket szán a két hölgynek, és közülük Felicia Hardyval fogunk hamarabb találkozni. A Columbia Pictures elnöke, Sanford Panitch szerint Pókember egykori társa egyedül is képes lesz helytállni: „Hiszünk benne, hogy Fekete Macska a saját jogán is nagyon erős karakter, remek háttértörténettel, és gazdag képregényes kánonnal, amiből meríteni tudunk, ezért hát érdemes egy saját filmre.” A korábban leszerződtetett Gina Prince-Bythewood (A méhek titkos élete) valószínűleg távozik a rendezői székből, ugyanakkor producerként mindkét szólómoziban közreműködik majd, és a Sony a későbbiekben is szeretne vele együtt dolgozni más projekteken.

Silver Sable

sony-silver-sable.jpg

A nagyközönség először a Sony kiszivárogtatott belső levelezését látva értesülhetett arról, hogy a Pókverzum bővítésére szánt spin-offok között egy önálló Silver Sable-film ötlete is felmerült. Később a Fekete Macskával tervezett, aztán visszavont projekt helyett ismét minden jel arra mutat, hogy saját mozifilmet kap az inkább antihősként funkcionáló karakter. Silver Sable egy zsoldos, aki elsősorban háborús bűnösökre vadászik különleges akciócsapatával, a Vad Bandával, és akinek mostanság a legújabb Spider-Man PS4-játékban jutott komolyabb szerep. Gina Prince-Bythewood, aki eredetileg rendezte volna a Silver & Blacket, Silver Sablinova saját filmjének elkészültét is producerként felügyelheti.

Nightwatch

sony-nightwatch.jpg

A Sony már három éve kiszemelte ezt a filmek által eddig érintetlen és jobbára ismeretlen hőst, ráadásul különleges rendezőt szeretett volna megnyerni a feladatra Spike Lee személyében, akinek olyan címekkel találkozhatunk a filmográfiájában, mint a Szemet szemért, a Malcolm X, A belső ember vagy a Csuklyások – BlacKkKlansman. Nightwatch, polgári nevén Dr. Kevin Trench 1993-ban tűnt fel először a Pókember képregényekben, kellőképpen izgalmas eredettörténettel ahhoz, hogy felhívja magára a stúdió figyelmét. Miután Trench szemtanúja lesz, hogy terroristák megölnek egy álarcos igazságosztót, a maszkot eltávolítva azzal szembesül, hogy Nightwatch nem más, mint ő, legalábbis egy idősebb változata. Ezzel a különleges alaphelyzettel és az idővonalak tekerésével a Sony egy érdekes új színt vihetne fel a palettára, kár, hogy azóta sem lehetett hallani a projektről.

Selyem

sony-silk.jpg

Cindy Moon, azaz Selyem nem is olyan régen, egész pontosan 2014-ben jelent meg először a Marvel paneljein, ahol a pókmitológiába tartozó hősök sorát erősíti. A koreai-amerikai származású karaktert ugyanaz a radioaktív pók harapta meg, mint Peter Parkert, csakhogy ő ezt követően egy évtizedet tölt földalatti bunkerekben, elzárva a külvilágtól. Onnan kiszabadulva nem kisebb problémákkal kellett szembenéznie, mint családja elvesztése, a beilleszkedés ebbe a megváltozott világba, vagy éppen a bezártsága miatt kialakult PTSD. A lány egyébként a Pókember: Hazatérésben is felbukkant Peter osztálytársaként, ahol Tiffany Espensen alakította, de mivel a különálló Selyem-filmről egyelőre nem igazán lehet bármit tudni, az is kérdéses, hogy ha már a Sony filmes univerzuma megegyezik a Marvelével, hivatalosan is elismerik Espensent Cindy-ként, vagy más színésznőt keresnek a szerepre.

Jackpot

sony-jackpot.jpg

A Sony nemrég egy újabb női hősre koncentráló produkció fejlesztésébe vágott bele, és a választása Jackpotra esett. Hogy kire? A kérdés jogos, ugyanis ez a név még az elszánt képregénygyűjtők körében sem mond igazán sokat. A 2007-ben bemutatkozott Sara Ehret laborasszisztensként dolgozott egy Parkinson-kór ellen kifejlesztett kísérleti vakcinán, ám a szer megfertőzte őt, és egy időre kómába esett. Felépülését követően ráébredt, hogy a fertőzés különleges képességekkel ruházta fel őt, és bár nehezére esett összeegyeztetni a családi életet a bűnüldözéssel, Jackpot néven szuperhőssé vált. Ami azt illeti, szuperhős-anyukává, amire filmekben még nem nagyon volt példa korábban. Szereposztásról és rendezőről azóta sincs hír, de az kiderült, hogy a forgatókönyvet a DC Arrowverse egyik atyja, Marc Guggenheim írja meg, aki képregényíróként Jackpot háromrészes minisorozatán is dolgozott, így nem olyan meglepő, hogy pont nála landolt a munka.

Madame Necc

sony-madame-web.jpg

A csodálatos Pókember képregények hasábjain 1980-ban megjelenő Madame Necc szintén érdekes választás egy különálló film főszerepére, hiszen nem tartozik az ismertebb Pókember-karakterek közé, és általában a háttérben szövögeti a szálakat. A Cassandra Webb néven is ismert asszony az egyetlen ember, aki képes értelmezni az Élet és Végzet Hálóját, illetve megérezni a multiverzumra leselkedő fenyegetéseket. A Morbius-film írói, Matt Sazama és Burk Sharpless (Lost in Space) készítik a film forgatókönyvét, a rendezést az elmúlt évtizedben főleg sorozatokon (Utódlás, Bates Motel, Marvel’s Jessica Jones) dolgozó S. J. Clarkson vállalta magára. Innen a következő lépés már a címszereplő megtalálása lenne, a Sony pedig szeretné, hogy egy A-kategóriás színésznő alakítsa a karaktert: állítólag már felmerült Amy Adams és Charlize Teron neve is, de ezt érdemes fenntartásokkal kezelni.

Póknő

sony-pokno.jpg

Végül, de nem utolsósorban a Deadline épp a napokban adta hírül, miszerint a rendezői ambíciókat is dédelgető színésznő, Olivia Wilde (Tron: Örökség, Éretlenségi, Richard Jewell balladája) és a Sony Pictures között már meg is született a megállapodás, hogy ő rendezze a Póknőt bevezető filmet. Ugyan többen is magukra öltötték már Póknő jelmezét, identitását, de közülük a legismertebb Jessica Drew, akiről feltehetően a készülő film is szólhat. Jessica kislányként ismeretlen betegségben szenvedett, akit antropológus apja egy pókok véréből készített szérummal kísérelt megmenteni. A pók DNS nem csupán sikeresen meggyógyította a sugárfertőzésből, de emberfeletti erőt és bio-elektromos képességet is adott neki, amellyel apró, de bénító energiacsapásokat tud kibocsátani magából. A bemutatót egyelőre lehetetlen lenne megtippelni, de amit még tudni lehet, hogy a forgatókönyvet is női alkotó jegyzi, nevezetesen Katie Silberman, aki már dolgozott együtt Wilde-dal az Éretlenségi írójaként.

Ti a fentiek közül melyik filmet várjátok a legjobban? Írjátok meg kommentben!

Összeállította: Kovács Gergő

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr116176086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2020.08.26. 12:51:07

meg fogom mindet nézni, többségét moziban, de annyira nem várom igazán egyiket se. Hasra nem vagyok esve tőlük.
De magasan a pókverzum volt a legjobb cucca a sonynak, szóval annak a második része is lehet izgalmas.
süti beállítások módosítása