Videojátékos körökben ismert zeneszerzőt kapott a Marvel’s Avengers

2020. augusztus 13. - Marvel Magyarország

Már bele is hallgathattok az egyik tételbe.

marvels-avengers-bakelit.png

A Variety nevű lapnak adott interjút Bobby Tahouri zeneszerző, akit a hamarosan érkező Bosszúállók-játék dallamainak komponálásával bízott meg a Crystal Dynamics. Ő korábban többek között a 2014-es Transformers: Rise of the Dark Spark, illetve a szintén a Crystal által fejlesztett és a Square Enix gondozásában kiadásra kerülő 2015-ös Rise of the Tomb Raider zenéjén dolgozott. Ráadásul szuperhősökkel sem most először akad dolga, ugyanis közreműködött a 2008-as Vasember zenei részlegében Ramin Djawadi felügyelete alatt.

„Az, hogy ennyi különböző szuperhősnek szerezhettem egyszerre zenét egy játékban, igazán különlegessé tette a folyamatot” – nyilatkozta Tahouri. „A közös Bosszúállók-téma megírása után kidolgoztam többféle hangzást, és minden hőshöz másfajta hangszereket használtam.” A zeneszerző azt is elárulta, hogy kedvenc zenéjét Vasembernek szerezte: „Nála különösen élveztem a különböző gitárok és basszushangok megalkotását, ezzel is kihangsúlyozva az ő magabiztosságát és felvágós természetét.”

„Csodálatos volt Bobbyval dolgozni. Rögtön rávetette magát a kihívásra, és mindig értette a szándékainkat” – tette hozzá Jack Grillo, a fejlesztő Crystal Dynamics vezető hangmérnöke. „Bobby motívumai egyediek és inspirálóak. Bár az elmúlt öt évben rendszeresen dolgoztam ezekkel a zenei darabokkal, még mindig a hideg futkosott a hátamon, mikor meghallottam a szerzemény végső változatát.”

A Marvel’s Avengers szeptember 4-én jelenik meg PC-re, Xbox One-ra és PS4-re, később pedig elérhető lesz Xbox Series X és PS5 platformokon is. A játék bétatesztje jelenleg is zajlik, a Bobby Tahouri által szerzett zenét pedig a Mondo Records kiadja háromszínű bakelitlemezen is.

(forrás: Variety)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr7616133426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása