Scarlett Johansson csak még jobban értékeli Fekete Özvegyet, miután majdnem más színésznőé lett a szerep

2020. május 09. - Marvel Magyarország

A stúdió eredetileg nem őt nézte ki Fekete Özvegy megformálására.

black-widow-character-poster-main.jpg

Majdnem kereken egy évtizeddel ezelőtt, a 2010-es Vasember 2-ben mutatkozott be Scarlett Johansson, azóta pedig a neve szinte egybeforrt Natasha Romanofféval. Nehéz elképzelni, hogy eredetileg Emily Bluntot (Hang nélkül, Az ördög Pradát visel) szemelte ki a Marvel Studios Fekete Özvegy szerepére, ám a hirtelen zsúfolttá vált időbeosztása miatt néhány hónappal később Johansson váltotta őt. A színésznő egy nemrég adott nyilatkozatában többek közt arra is visszaemlékezett, amikor először ült le beszélgetni a filmet rendező Jon Favreau-val.

„Csodálatos találkozó volt, és nagyon izgatott voltam, hogy esélyem lehet együtt dolgozni vele. Megjegyeztem, ha ez mégsem sikerül, keressen bármikor.” A befutó Emily Blunt már javában tárgyalt a Vasember 2-ről, amikor a Fox egy korábbi szerződéskötésre hivatkozva visszahívta őt a 2010-es, Jack Black-féle Gulliver utazásaihoz, a Marvel pedig újra Johanssonhoz fordult, akivel még Blunt előtt elkészítették a kamerateszteket. „A lehető legjobb dolog, ami történhet, ha elutasítanak egy szerep kapcsán, és végül mégis megkapod. Ilyenkor sokkal jobban tudod értékelni. Gyakorlatilag karriert csináltam abból, hogy csak a második voltam.”

„Amikor leforgattuk a Vasembert, fogalmam sem volt, hogyan fogad majd a közönség Fekete Özvegyként” – mondta Johansson, aztán hozzátette, hogy a 2012-es Bosszúállóknál érezte először, hogy valami igazán különlegesnek lett a részese. Kiváltképpen annál a legendás jelenetnél, amikor az eredeti hatosfogat egy kört alkotva áll készen a harcra New Yorkban. „Annál az ikonikus snittnél, amikor összemosták a világokat, mind arra gondoltunk, hogy ilyen nincs. Még mindig nem tudtuk feldolgozni ezeknek a filmeknek a hatását.”

Bár a Scarlett Johansson által alakított Fekete Özvegy a Bosszúállók: Végjátékban feláldozta magát, a karakter még visszatér egy saját film erejéig, hogy betekintést nyerjünk a hősnő komplikált múltjába. „Ez a film nagyon is az önmegbocsátásról szól, és hogy tudjuk elfogadni a minket meghatározó döntéseket. Sokkal mélyebb, mint bármi, amit csinálhattunk volna, ha korábban készül el.” A negyedik fázist indító Fekete Özvegyre november 6-tól válthatunk jegyet.

(forrás: Parede, MovieWeb)

Ha tetszett a cikk és nem szeretnétek lemaradni a legfrissebb hírekről, kövessetek minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelmagyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr9415670066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása